Kauzy

Vyrovnání BlockFi s FTX, Alameda za 874 mil. USD dává naději uživatelům lending platformy na návrat peněz

Sdílej

Zkrachovalé kryptoměnové společnosti vyřešily své spory dohodou za téměř 1 miliardu dolarů, což by mohlo vést až k úplnému zotavení zákazníků půjčovací platformy BlockFi.

Kryptofirmy BlockFi a FTX dosáhly „v principu“ dohody o urovnání svých sporů. Podle soudního podání ze 6. března bývalá kryptoburza FTX souhlasila s tím, že zaplatí BlockFi až 874,5 milionu dolarů a upustí od svých nároků,

Podmínky vyrovnání podléhají schválení americkým soudcem pro bankroty Johnem Dorseym ve Wilmingtonu, Delaware. Očekává se, že dohodu schválí a stane se tak údajně až nad očekávání dobrým výsledkem pro bývalé klienty BlockFi.

Vyrovnání by vyřešilo nároky BlockFi vůči FTX v celkové výši přibližně miliardy dolarů a FTX se také zřekne „milionů dolarů pohledávek a dalších protinároků“ vůči BlockFi.

Uvedených 874,5 milionů dolarů se skládá z pohledávky ve výši 185,2 milionů dolarů vůči FTX.com, což představuje hodnotu zákaznických aktiv BlockFi držených na burze, spolu s pohledávkou za půčku ve výši 689,3 milionů dolarů vůči Alameda Research, sesterské společnosti FTX.

Navrhované vyrovnání uvádí, že 250 milionů dolarů z celkové částky bude považováno za „zajištěnou pohledávku“, která upřednostní platbu společnosti BlockFi. Zbytek závisí na schopnosti FTX nejprve splatit svým vlastním zákazníkům a dalším věřitelům.

Správci konkurzní podstaty společnosti BlockFi uvedli, že výsledku bylo dosaženo díky „včasné mediaci,” která snížila náklady a zajistila, že peníze vyhrazené na soudní spory se společností FTX budou namísto toho použity na distribuci zákazníkům.

Tato vyjednaná dohoda představuje pro BlockFi a její zákazníky vynikající výsledek – lepší, než se dalo očekávat i v den účinnosti plánu.

Bankorot tzv. podle kapitoly 11 podala společnost BlockFi 28. listopadu 2022, a to s odvoláním na vystavení šokovému kolapsu FTX. V roce 2023 se obě společnosti vzájemně zažalovaly kvůli vzájemným pohledávkám ve výši 275 milionů dolarů, resp. více než miliardy dolarů.

V říjnu 2023 lending platforma umožnila zákaznické výběry, ale pouze z tzv. peněženky, což se netýkalo úročených prostředků. Nyní se i díky zatím nepravomocné dohodě očekává, že si i zákazníci s úročenými účty budou moct ještě letos vybrat některá svá aktiva. Stále však není jasné, jak velká část to bude.

Další:

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Predikce ceny bitcoinu: Tržní kapitalizace kryptoměn po zasedání FOMC klesla o další 3 %, je nyní čas na nákup?

Poslední vývoj ceny bitcoinu (BTC) vyvolává vlnu spekulací a nejistotu poté, co se kryptoměna potýká…

2. 5. 2024

Bitcoin (BTC) zaznamenal nový rekord v počtu transakcí: 1,6 milionu potvrzených on-chain plateb za jediný den

Bitcoinová síť zaznamenala 23. dubna nejvyšší počet potvrzených plateb. V dosažení nového rekordu hrálo důležitou…

30. 4. 2024

Debut bitcoinových a ethereových ETF v Hongkongu přilákal zlomek kapitálu oproti prvnímu dni fondů v USA

V Hongkongu se dnes začaly obchodovat spotové burzovně obchodované fondy (ETF) na Bitcoin a Ethereum.…

30. 4. 2024

Američané kvůli regulátorům přicházejí o kryptoměnové peněženky! Phoenix a Wasabi opouštějí Spojené státy

Vývojáři bitcoinových peněženek Phoenix Wallet a Wasabi Wallet oznámili, že přestanou poskytovat služby americkým spotřebitelům.…

30. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC se stále pohybuje kolem 63 000 USD navzdory pozitivním očekáváním trhu – čas na nákup?

Navzdory pozitivních očekávání trhu se bitcoin (BTC) stále nemůže odrazit. Během včerejší obchodní seance jeho…

30. 4. 2024

Krypto je na cestě k dosažení 1 miliardy uživatelů do konce roku 2025, říká on-chain analytik Willy Woo

Zatímco konzervativnější odhady od společnosti Boston Consulting Group předpovídají, že kryptoprůmysl dosáhne své první miliardy…

29. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More