Novinky

Boj proti šíření negativní publicity českých a slovenských kryptowebů

Sdílej

V naší malé milé československé kryptokomunitě se rozmohl jeden velký nešvar. Rádi bychom se k tomu nyní vyjádřili. Zároveň oslovujeme ostatní weby. Nejste pro nás konkurence, všichni v zásadě sledujeme stejný cíl – informovat o kryptoměnách, zvyšovat povědomí lidí a usilovat o rozvoj českého a slovenského světa kryptoměn…

Boj proti špinění našeho jména

KryptoHodler.cz je web pro komunitu hodlerů, kryptonadšenců, ale i pro všechny lidi, kteří by se rádi něco dozvěděli o kryptoměnách. Když jsme na jaře vznikli, Bitcoin byl prakticky na dně a komunita byla frustrovaná.

Předstoupili jsme před vás a začali jsme poskytovat kvalitní informace, bez ohledu na aktuální kurz. Radili jsme vám a stále radíme, abyste nevěšeli hlavu, protože kryptoměny jsou běh na dlouhou trať a pár špatných měsíců ještě nic neznamená.

Ačkoli jsme převážně zaměřeni na HODL, nikdy nenapadáme nikoho, kdo si vybral jinou oblast, ať už trading, těžbu, nebo rovnou vývoj blockchainových projektů či vlastní kryptoměny. Naopak se také o tyto oblasti více či méně zajímáme a uznáváme právo každého na svobodný výběr.

Postupem času jsme však v komunitě svědky mnoha útoků, ať už na nás, nebo na jiné weby. Určitá část lidí usiluje o systematické pošpiňování našeho jména a to se nám pochopitelně nelíbí.

Výzva k zamyšlení

Vyzýváme tímto všechny rozumné a soudné lidi aby toto chování v žádném případě nepodporovali. Zároveň žádáme dotyčné, aby se nad svým vystupováním zamysleli.

Nikdo nemá právo nevyžádaně hodnotit a shazovat práci druhých. Na sociálních sítích mají lidé pocit nedotknutelnosti a dovolí si naspat to, co by si nikdy nedovolili někomu říct z očí do očí.

Vlivem špatné práce správců největších bitcoinových komunit na Facebooku, kteří toto chování podporují a sami k němu dokonce opakovaně svým výstupem vybízejí, se tento nešvar rozmohl do neúnosné velikosti. Jedná se přitom o jedny z nejstarších a tudíž i největších společných skupin, kde se potkává velká část naší české a slovenské komunity.

Zamysleme se ještě jednou, zda si skutečně přejeme být součástí komunity, kde na sebe budeme vzájemně plivat a srážet se. Zda skutečně nemáme na víc a nedokážeme argumentovat k věci, namísto osobních útoků. Naše komunita může být lepší.

Máte web, nebo točíte videa? Přidejte se k nám

Jak už bylo řečeno, my nepovažujeme ostatní weby za konkurenci. Máme společný cíl, budovat českou a slovenskou kryptokomunitu. Delší dobu se to děje a nechápeme, proč dosud nikdo neměl tu odvahu něco říct. V největších komunitách na Facebooku, kam všichni chceme sdílet svůj obsah, aby se dostal k lidem, “vládne” hrstka zlomyslných egoistů.

Tito správci mají pocit, že fanoušci kryptoměn jsou hloupí a nesvéprávní tvorové, kteří neumí rozlišit co je dobré. Asi proto se rozhodli cenzurovat naše články, rozhodovat o tom, co je dobré a co ne. A co víc, nepostupují při tom spravedlivě a rozumně, ale rozhodují na základě předsudků, vlastních představ a domněnek, tu vás chvíli nechají na pokoji, a jindy zas útočí takřka denně.

Nechápeme, proč všichni mlčí, ale my mlčet nebudeme. Tito lidé si myslí, že budou rozhodovat o tom, jaké články můžeme psát, jak máme psát, o čem se psát smí a co by se psát nemělo. Ale to přece není ani trochu v souladu s ideály, na kterých kryptokomunita stojí!

Naopak je to s nimi v přímém rozporu. Vrací nás to někam do dob komunismu, kdy si různí funkcionáři nárokovali právo na podobné počínání. Tito lidé se do vás budou navážet a tvářit se, že jsou nedotknutelní. Oni mají privilegium a když s nimi nesouhlasíte, dají vám BAN. Někdo to řeší tím, že stáhne ocas a utíká do kouta, ale my věříme, že přišel čas, aby se jim někdo konečně postavil.

Pokud jste také tvůrce a máte pocit, že vás tito správci ponižují, nenechávejte si to líbit. Kryptokomunita není místo, kde bychom si od kohokoli měli nechat líbit šikanu. Kde by někdo měl zákaz říct slušně svůj názor, pokud nesouhlasí s partou nadutých krocanů, kteří si myslí, že snědli veškerou moudrost světa. Naše komunita nesmí být místo, kde bychom se měli nechat zastrašovat někým, kdo těží pouze z toho, že tu byl dříve a založil skupinu, která díky bull runu nyní “vlastní” 10 nebo 20 tisíc lidí.

Vlastníte li web o kryptoměnách, nebo pokud točíte videa a máte zájem se k nám přidat, určitě neváhejte a napište nám. Nemá cenu pomáhat nadále udržovat a budovat komunitu, odkud vás kdykoli vyhodí, pokud si v budoucnu dovolíte nesouhlasit s pyšným správcem, nebo se třeba jen špatně vyspí…

Závěr

Vyzýváme všechny rozumné a svéprávné lidi schopné sebereflexe, aby neprodleně přestali podporovat bandu trolů, která škodí dobrému jménu naší komunity i jednotlivých webů, které se u nás snaží budovat povědomí o kryptoměnách a informovat lidi. A aby bylo jasno, nemáme nic proti kritice, nikdy nemažeme ani jinak nebanujeme to, když někdo sdělí svůj názor na to, co jsme udělali špatně, nebo co můžeme udělat lépe. Věc jiná jsou osobní útoky, zastrašování a apriori šíření negativní publicity bez jakýchkoli věcných argumentů. To už by stačilo!

 

Odebírejte nové články kliknutím na zvoneček a budete mít stálý přehled. Nebo nás sledujte na Facebooku, Steemitu a přidejte se do naší diskuzní free HODL skupiny.

Co číst dále?

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Komentáře

  • Ja som rozhodne jeden z kritikov slovenských a českých webov ktoré prinášajú informácie o kryptomenách na dennej báze. Mám viacero webov ktoré viem doporučiť, ale tie neprinášajú informácie denne. Viem aj pochváliť, dokonca sa mi to podarilo aj pri tomto webe, ale to sú veľmi výnimočné situácie. Konkrétne kryptohodler .... nemyslím že ide najlepším smerom. Rozoberám to vo viacerých videách. Som teda jeden z tých zlomyseľných egoistov. Uvidím kam sa bude tento web posúvať ale zatiaľ by som ho nikomu s plným svedomím nevedel doporučiť

    • Vy rozoberáte vo vícero videích Kryptohodler? My věříme, že každý je dostatečně svéprávný, aby si sám udělal názor. My děláme práci pro kryptokomunitu, rozebírání cizí práce a cizích webů je dobré pro koho? Podle této logiky bychom se tedy posunuli správným směrem, kdybychom místo své práce začali hodnotit ostatní?

    • Zdravím Kytka. Áno rozoberám Kryptohodler vo viacerých videách tak ako aj iné weby. Je to dobré preto, aby sa ľudia v informačnom chaose ktorý je v kryptomenách trocha zorientovali. Pokiaľ ma niečo zaujme tak to rád okomentujem či už pozitívne ako sa to stalo aj na tomto webe, ale aj negatívne, čoho je tu viac. Kam sa posuniete je na vás, zatiaľ vidím postupne cestu podobnú akú mal web kryptomagazín, ktorý sa z lacného bulváru postupne preklopil na dezinformačný web a nakoniec skončil u propagácie pravicového extrémizmu. Držím palce každému webu aj youtube kanálu ktorý sa snaží prinášať informácie o kryptomenách - aj kryptohodleru. Keď ma však niečo zaujme tak to rád ukážem ďalej - ako sú napríklad na tomto webe začínajúce čriepky typu textu o Brexite alebo aj tohoto dosť kreatívne napísaného názoru o útokoch na web kryptohodler.

      • No dobře, navrhuji následující. Nějakou dobu jsem psal na KM, když byly ještě cz a sk verze spojené, vím, jaké tam byly články a kolik lidí zřejmě nesdílelo názor o bulváru, protože pravidelně četli. Odešel jsem a nyní po rozdělení pravidelně kromě Hodlera píšu také na české verzi KM. Musím říct, že opravdu netuším, odkud pramení ta představa, že se jedná o nějaký bulvár, sám jsem bulvár nikdy nečetl, ale mám za to, že to jsou různé historky ze života slavných a podobně. Když už hodnotíte weby, měl byste vědět, jak vypadají všechny zahraniční kryptoměnové weby = stejně. Já této představě upřímně nerozumím, prostě jsem přišel a dělám co umím, komu se to nelíbí, tak asi bohužel, nevím co k tomu víc. A teď k tomu návrhu. Snad si jako kolegové můžeme tykat - tedy udělal bys mi velkou radost, kdybys nám poslal svůj článek a my ho s radostí vydáme. Stále někde čtu nespokojené komentáře, nálepky typu bulvár a podobně, ale nikdo mi zatím sám neukázal, jak to tedy podle něj má vypadat. Byl bys první :)

  • Ahoj Kytka.
    Bulvár znamenajú náhľadovky a nadpisy ktoré sa snažia šokovať a v podstat zam nie je nič zaujímavé, alebo vo väčšine prípadov relevantné.
    Čo sa týka zahraničných webov, viem že vyzerajú podobne, to však nie je ospravedlnenie. Niektoré z daných krypto webov práve kvôli klasifikácii že sa jedná o bulvár, tak im bol upravený vyhľadávací algoritmus aby sa ľuďom nezobrazovali...nespomínam si presne či to bol cointegraph, coindesk... neviem keď budem mať trocha času môžem to nájsť
    Ja viem že tomuto webu venuješ kopu času - to mi tiež písali ľudia z iných webov že to robia často vo voľnom čase, po nociach, obetujú tomu kopu času a úsilia a potom prídem ja a zhadzujem danú prácu. Ja som však nezlomil palicu nad inými kryptowebmi, Kryptohodlerom (teda zatiaľ - článok o Brexite a aj tento to začína naštrbovať) tak ako nad kryptomagazínom. Preto vám všetkým fandím, niektoré weby sa postupne posúvajú k lepšiemu a sú profesionálnenšie, kryptohodler zatiaľ veľmi nie. Jedna z vecí ktoré ma vyrušujú pri news kryptoweboch je to že spôsobujú informačný chaos a ľudia nevedia ktorá bije keď čítajú dané články.
    Čo sa týka písania článku, to mi už písali viaceré weby, keď viem kritizovať nech teda napíšem ako by to malo byť, prípadne mal som tiež ponuky písať články. Ja sa na to necítim kompetentný. Tu vystupujem za seba, čo píšem a čo vydávam vo videách je len môj pohľad, kto ho berie tak OK, kto nie tak OK vždy si to rád prediskutujem, ale nevystupujem ako médium. Ja nie som novinár, nemám dané vzdelanie a nie som objektívny.
    Ako by mal článok vyzerať? Sú kryptoweby ktoré sú super a majú veľmi dobré články, ale ani jeden ktorý by prinášal denné články o krypte. Ako vyzerá dobrý článok - tak napríklad takto https://www.nytimes.com/2019/02/28/technology/cryptocurrency-facebook-telegram.html
    Veľmi kvalitné články o kryptomenách majú na webe BTCtip.cz, hoci sa mi niektoré nemusia páčiť, nemusím s nimi súhlasiť ale sú napísané skvelo, ľuďmi ktorí majú čo v krypte povedať a sú v danej oblasti rozhľadení a v kryptokomunite aj uznávaní. Ďalej majú super články aj na Alze ktoré je veľmy krypto frendly
    Ale už sa príliš rozpisujem. Zatiaľ toľko, snáď som bol zrozumiteľný.

    • Za mně, pokud se tedy necítíš komeptentný na to, napsat článek, tak si nepřisuzuj ani kompetenci veřejně hodnotit weby a články a tvořit tak potenciálně mínění dalších lidí. Tohle je tedy dost zbabělý přístup, tak se za svůj názor aspoň postav a napiš to, co se líbí tobě, ať to zase můžou hodnotit jiní. Jinak bude asi těžké tě z toho nějak vyvést, v podstatě je to jen tvůj subjektivní pohled, objektivní nejsi, to se na mě nezlob, ale napsal jsi to vlastně i sám. Názor, že lidi neví která bije, tak je dost zvláštní představa. Osobně bych to asi nechal na lidech. Rozumný člověk se zorientuje a náš web je pro rozumné čtenáře, tak jsem ho od začátku koncipoval a věřím, že nás také rozumní lidé čtou a nemají problém s orientací. Není na mě, abych někomu ukazoval směr. Předmět našeho sporu je ale v něčem jiném, je v představě, jak by měl vypadat web. Ty jsi přesvědčený, že to víš nejlíp. Já sice uznávám, že to možná nejlíp nevím, že se mám stále co učit, no náš web vypadá tak, jak jsem chtěl, aby vypadal a jak taky cca vypadá pár jiných, i když jsem řadu věcí promyslel a udělal po svém. Rád si poslechnu, co můžu udělat líp, no články o novinkách z kryptosvěta budou vždy jen články o novinkách z kryptosvěta, takže asi tak. Nicméně např SPPN je i něco víc, tak jsem to chtěl. A poznámka k Brexitu, nevím kde jsem se při psaní odchýlil od tvého názoru, ale nemůžeš mi vyčítat, že se každý článek neshoduje s tvým názorem, to by sis to musel opravdu přijít napsat sám.

    • Ahoj Kytko
      Ja neviem ako to mám znova napísať - nie som kompetentný písať články pretože nemám príslušné vzdelanie a nevenujem sa žurnalistike. To že tu niekto môže posielať svoje články ešte k tomu anonymne ktoré sa budú zverejňovať je jeden zo znakov dezinformačných webov. To že sa má potom čitateľ rozhodnúť a zorientovať v informačnom chaose čo z toho je pravda je znova zlý prístup typický pre dezinformačné weby. Kryptohodler ním ešte nie je ale pokiaľ je cieľ rovnaký ako kryptomagazín, tak tam má dobre našliapnuté. Nerozumiem čo je zbabelé na tom keď pomenujem to čo sa mi nepáči a stojím si za tým - teda zbabelé je to že vystupujem v anonymite to áno (mám rád svoj životný komfort a už som mal veľa vyhrážok ktorými sa nemusím zaoberať). Prečo hodnotím weby? Pretože môžem vyjadriť svoj slobodný názor, pretože žijeme v demokracii. Nevyjadrujem sa hanlivo, nepodnecujem k rasovej alebo náboženskej nevraživosti, nepodnecujem k násiliu. A čo bolo čudné na článku o Brexite alebo tomto fantasmagorickom článku o tom ako na kryptohodler ľudia útočia? Ako napísať že zotrvanie Česka v EÚ je hrozba ktorá môže skončiť vojnou akou bola prvá svetová - toto u nás nenapadlo v argumentácii ani najtvrdších nenonacistov a to už je čo povedať. A písať tu potom okrem iných hlúpostí v tomto texte návrate ku komunizmu. Toto je typ článkov ktorý tiež začínal nenápadne raz začas na kryptomagazíne kým sa to zvrhlo.
      Záverom ja ne som proti tomu aby kryptohodler fungoval a bol by som prví ktorý by bojoval aj za to keby chcel niekto zrušiť prevádzku napr. webu kryptomagazín aby sa tak nestalo. Pokiaľ niekto svojimi prejavmi neporušuje zákon a neubližuje ostatným tak má právo ho vyjadriť. Zároveň je dobré rozlišovať weby s vhodným a menej vhodným obsahom. Ja nemám problém pomenovať čo sa mi páči a čo sa mi nepáči, dať odporúčanie ktoré weby sú vhodné na čerpanie informácií napríklad o kryptomenách a ktoré nedoporučujem. Kryptohodler zatiaľ doporučiť nemôžem, ale som rád že tu je. Čím viac webov tým väčšia šanca že sa niektorý vyvinie a nakoniec sa podarí vytvoriť niektorému kvalitný obsah.

      • No tak ti ještě jednou jménem KryptoHodlera děkuji za odborný komentář k věci, o které jak sám píšeš nic nevíš. Budeme se raději věnovat lidem, kteří naši práci umí ocenit a kryptokomunitě. :)

    • Ahoj Kytko - nehovorím že o tom nič neviem - hovorím že nemám žurnalistické vzdelanie a preto sa necítim kompetentný písať takéto články na informačný web. Zároveň som zhrnul prečo má tento web viacero znakov dezinformačného webu, dal som pár príkladov ako vyzerá dobrý článok alebo weby ktoré prinášajú kvalitné informácie o kryptomenách a nie bulvár alebo informačný chaos v ktorom sa ľudia strácajú a neveria už ničomu. V každom prípade dík za pokec, bolo to aj pre mňa v niečom obohacujúce - prajem veľa šťastia, ešte nad kryptohodlerom palicu nelámem, dúfam že sa zlepší kvalita a web pôjde lepšou cestou.

      • I my děkujeme za názor i za přání. Klidně mi napiš, co podle tebe můžeme zlepšit. Co se týče mě, ve svých videích se zaměř na kvalitu a ukaž nám všem, jak to má podle tebe vypadat a přestaň se zabývat tím, co dělají ostatní. Uděláš dobře pro sebe i pro své okolí. :)

    • Ahoj Kytko, rád teda poradím - odporúčam to čo som doteraz písal. Vyhnite sa bulváru so šokujúcimi obrázkami a názvami. Vyhýbajte sa clickbaitom. Nekopírujte články ktoré často protichodné ktoré vedú ľudí buď k apatii, alebo si zo zúfalstva potom platia za stovky až tisíce Eur skupiny ktoré im hovoria čo a kedy majú nakúpiť. Vyhnite sa článkom ako je tento, alebo o Brexite ktoré siahajú za hranice reality. Niekedy je lepšia kvalita článkov ako kvantita. Porozmýšľal by som či by sa tu mali uverejňovať texty ľudí ktorých nepoznáte - takto to robia dezinformačné weby. Ako som už písal, tak ako si rád s každým vydiskutujem pozitívne alebo negatívne reakcie na moje videá, taktiež rád okomentujem kvalitu napríklad webov ako je tento. Keď ma niečo poteší vždy to rád pochválim, keď ma niečo zaujme aj v negatívnom smere, rád na to upozorním. Zatiaľ nevidím dôvod aby som sa tým prestal zaoberať, ja a moje okolie sme s tým OK. JJ a kvalita videí je vždy na diskusiu, rád si vypočujem každý návrh na zlepšenie pod mojimi videami.

Nejnovější články

Solana meme coin Slothana získal v předprodeji 10 milionů dolarů, zbývá posledních 10 dní na nákup SLOTH před aidropem tokenů

Nový a vzrušující kryptoměnový projekt Slothana (SLOTH) běžící na platformě Solana, který je primárně určen…

20. 4. 2024

5 zajímavých faktů, které jste možná nevěděli ohledně události známé jako halving Bitcoinu (nastane již zítra)

Každé čtyři roky bitcoinová komunita oslavuje půlení. Jen několik hodin nás aktuálně dělí od nejočekávanější…

19. 4. 2024

Hodleři využili předhalvingovou korekci ke zběsilým nákupům Bitcoinu za 41 miliard korun během jediného dne

Během posledních propadů ceny hlavní kryptoměny střední a velcí hodleři vytvořili nový denní rekord v…

19. 4. 2024

Zatímco starší bitcoinové tokeny BRC-20 leží v krvi a prachu, na výsluní se vyhřívá RUNE – novinka na Bitcoinu

Dva největší BRC-20 tokeny zaznamenaly během pouhého týdne více než 40% pokles. Někteří obchodníci se…

19. 4. 2024

Tether už nebude jen o stablecoinu USDT! Společnost se soustředí na nové cíle včetně AI, těžby, ale i vzdělání

Tether (USDT) je největší světový stablecoin podle třní kapitalizace stejnojmenné společnosti s vazbami na kryptoburzu…

19. 4. 2024

Obchodníci na trhu stále podceňují dlouhodobé účinky halvingu na cenu Bitcoinu (BTC), tvrdí gigant Bitwise

Krypto trh podle největšího světového správce kryptoindexových fondů nedokáže plně rozpoznat budoucí dlouhodobý dopad bitcoinového…

18. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More