Krypto Zprávy

Kryptozprávy z burz: Rekordní výběr Bitcoinu z Coinbase; První případ zablokování stablecoinu; Špehuje Binance uživatele?

Sdílej

Z kryptoměnových burz bylo ve středu odsunuto meziročně rekordní množství BTC. Obchodování Litecoinu na burzách v posledních měsících značně pokleslo. Největší japonská kryptoměnová burza bude vyvíjet peněženku, společně s prohlížečem Brave. A další zprávy z burz.

Tip: Návod pro nováčky: Jak si mám koupit svou první kryptoměnu (1. díl)

Rekordní odliv bitcoinů z Coinbase

Z kryptoměnových burz bylo ve středu vybráno o 20 660 více bitcoinů, než kolik jich tam bylo ve stejný den vloženo. Dle údajů společnosti Glassnode jde o největší odliv BTC z burz v roce 2020. Obvykle je toto chování obchodníků považováno za býčí, což by čistě teoreticky naznačovalo možný růst. Je zajímavé, že samotná Coinbase zaznamenala čistý odliv 20 787 BTC, což je více než celkový údaj pro všechny burzy dohromady. Masivní výběr se tedy týká výhradně Coinbase, zatímco ostatní burzy vykázaly dokonce mírnou převahu vkladů. Není jisté, jestli jde o hromadný výběr běžných obchodníků, nebo za událostí stojí jeden či více velkých hráčů.

Obchodování s Litecoinem na minimech

Litecoin zaznamenává snížení zájmu traderů. Aktuálně 8. největší krypto se umístilo na třetím místě v transparentním obchodním objemu dle společnosti Nomic, a to s 80 miliony USD denně. To je o 50 % více než u BCH a EOSu. Stále však toto číslo zůstává o 45 % pod průměrem předchozích jedenácti měsíců, kdy činil průměrný denní objem obchodování s LTC 146 milionů dolarů. Zajímavostí je, že hodleři nadále Litecoinu věří a drží ho. 63,8 % litecoinů zůstává v posledních 12 měsících nedotčeno.

(Zdroj: TradingView)

BitFlyer a Brave

Největší japonská kryptoměnová burza dle objemů obchodování BitFlyer oznámila partnerství s prohlížečem Brave. Burza bude společně s Brave vyvíjet kryptopeněženku pro uživatele prohlížeče zaměřeného na ochranu soukromí, který má svůj token BAT. BitFlyer uvedl, že další podrobnosti o nové kryptopeněžence budou odhaleny na akci naplánované na 30. července v Tokiu. Zúčastní se jí Brendan Eich, zakladatel Brave. Burza tuto zprávu uvedla v rámci plánované kampaně na zvýšení povědomí o kryptoměnách.

První případ zablokování stablecoinu

Zaznamenali jsme první případ, kdy došlo k zablokování uživatele nějakého stablecoinu a znemožnění přístupu k prostředkům. Věc, která se v kryptosvětě dosud nestala, přišla společně se stablecoiny. První stablecoinová mince navázaná na USD a využívaná hojně na burzách, která má na žádost regulátora zmrazenou adresu peněženky, je USDC. Společnost Circle potvrdila zmrazení USDC v hodnotě 100 000 USD. Bližší informace společnost neposkytla, ale vypadá to, že k události došlo již v polovině června, ale vyšla najevo až 8. července. V ethereovém prohlížeči Etherscan se tak pravděpodobně poprvé objevuje slovo „blacklist.” 

Jedná se o funkci vydavatele tokenu USDC, který nahrazuje dolar na crypto burzách, a na Ethereu samotném použití blacklistu možné není.

Špehuje vás appka od Binance?

Uživatelé Binance vyjádřili na Twitteru obavy o své soukromí při používání androidové aplikace Binance. Mimochodem, sociální platforma TikTok, jejíž uživatelé nedávno vypumpovali cenu DOGE s tím, že vyletí až na 1 USD, údajně obsahuje špehovací spyware vytvořený čínskou vládou. Aplikace burzy Binance je nyní podezírána z něčeho podobného. Uživatelé poukazují na to, že po nich appka požaduje povolení přístupu ke kameře a mikrofonu.

Burza však reguje vyjádřením, které v podstatě tyto obavy odmítá jako fámy. Uvádí:

„Fotoaparát se používá během procesu KYC. Kód vyvinutý v aplikaci Binance rozhodně mikrofon nepoužívá. Máme sadu SDK třetích stran, která požaduje toto povolení. Používá se během procesu KYC. Poskytovatelem je společnost Megvii. Používá se během KYC pro skenování ID. Snažíme se zjistit, zda se tohoto povolení můžeme zbavit.“

Lucas Nuzzi navrhuje burzám odvracet hacky rollbacky

Kryptoměnové burzy by podle výzkumníka Coin Metrics Lucase Nuzzi měly více bojovat proti hackerům.  Co navrhuje, je pronájem těžební síly z online trhů. Uvedl: „V podstatě jde o techniku, jak se pokusit o reorgizaci tím, že si půjčíte těžební sílu a uděláte to v případě, že jste burza a byli jste hacknuti“ 

Nuzzi v podstatě navrhuje, aby hacknutá burza provedla 51% útok na síť, při kterém by pomocí pronajaté hashrate porušila pravidlo neměnnosti dat a transakcí na blockchainu a vrátila zpět bloky až k transakci s ukradenými prostředky. Tímto způsobem není možné získat nadpoloviční většinu u Bitcoinu, ani se k ní přiblížit, ale dalo by se to provést u menších kryptoměn.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Tether už nebude jen o stablecoinu USDT! Společnost se soustředí na nové cíle včetně AI, těžby, ale i vzdělání

Tether (USDT) je největší světový stablecoin podle třní kapitalizace stejnojmenné společnosti s vazbami na kryptoburzu…

19. 4. 2024

Obchodníci na trhu stále podceňují dlouhodobé účinky halvingu na cenu Bitcoinu (BTC), tvrdí gigant Bitwise

Krypto trh podle největšího světového správce kryptoindexových fondů nedokáže plně rozpoznat budoucí dlouhodobý dopad bitcoinového…

18. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC těsně před halvingem klesá. Je býčí trh u konce?

Jak kryptoměnová komunita očekává další halving Bitcoinu, který je na programu kolem 19. nebo 20.…

18. 4. 2024

Nově zrozené bitcoinové velryby nyní drží 9 % nabídky BTC po velmi aktivní akumulaci: CEO CryptoQuant

Nové bitcoinové velryby podle šéfa analytické firmy CryptoQuant drží rekordní množství BTC až do té…

17. 4. 2024

Pokud bude trend pokračovat, vyschne zásoba Bitcoinu (BTC) na kryptoburzách za 9 měsíců, uvádí Bybit

Nabídka na burzách vyschne za devět měsíců po nadcházejícím halvingu Bitcoinu, kterým se přítok zbrusu…

17. 4. 2024

Jak dopadne sázka ředitele Real Vision? Raoul Pal má 80 % veškerého kryptoměnového portfolia v Solaně (SOL)

Až budeme za rok nebo dva hodnotit velké predikce z kryptosvěta, bývalý vedoucí pracvník Goldman…

17. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More