Kryptoměny

Uživatelé Tornado Cash podávají odvolání proti rozsudku ve prospěch amerického ministerstva financí

Sdílej

Skupinka uživatelů s podporou kryptobuzy Coinbase podala odvolání proti rozsudku, který potvrdil prvomoc rozhodnutí úřadů, když americké ministerstvo financí sankcionovalo kryptomixér Tornado Cash.

6 uživatelů Tornado Cash podává odvolání k federálnímu soudu v reakci na srpnové rozhodnutí texaského federálního soudce, který rozhodl, že mixer kryptoměn mohl být sankcionován pod regulační pravomocí Úřadu pro kontrolu zahraničních aktiv ministerstva financí.

V podání z 13. listopadu u amerického odvolacího soudu pro pátý obvod právníci zastupující žalobce Josepha Van Loona, Tylera Almeidu, Alexandera Fishera, Prestona Van Loona, Kevina Vitalea a Natea Welche trvali na tom, že ministerstvo financí USA překročilo svou pravomoc, když se v srpnu 2022 rozhodlo přidat mixer kryptoměn na svůj seznam sankcionovaných subjektů.

V odvolání se uvádí:

Okresní soud pochybil, když došel k závěru, že ministerstvo splnilo tři požadavky na přidání podle zákona o mezinárodních mimořádných ekonomických pravomocích a zákona o Severní Koreji. Postup ministerstva je v rozporu se zákonem a nad rámec zákonné pravomoci podle zákona o správním řízení.

Podle žalobců byly chytré smlouvy v rámci Tornado Cash identifikované v žalobě „neměnné a bez vlastníka“ a nesplňovaly regulační definici „majetku,“ na který se vztahují sankce. Odvolání také zpochybnilo definici „zájmu“ ministerstva financí s tím, že Tornado Cash nemá žádný „právní, spravedlivý nebo prospěšný zájem“ na chytrých smlouvách uživatelů.

Hlavní právník Coinbase, která veřejně podporuje Van Loona a další žalobce, uvedl:

Obyčejní Američané dělají mimořádné a obdivuhodné věci. S podporou Coinbase a mnoha dalších dnes Loonovi žalobci vzali svůj případ na k 5. obvodnímu soudu, aby napadli sankce proti neměnnému softwaru bez vlastníka známému jako Tornado Cash.

V srpnu 2022 nizozemské úřady zatkly spoluzakladatele Tornado Cash Alexeje Perceva za obvinění související s praním špinavých peněz. Od dubna 2023 čeká na svobodě na soud.

V srpnu 2023 obvinilo ministerstvo spravedlnosti spoluzakladatele Romana Storma a Romana Semenova ze spiknutí za účelem praní špinavých peněz, porušení sankcí a provozování nelicencovaného obchodu s převodem peněz. Storm byl po svém zatčení propuštěn na kauci ve výši 2 miliony dolarů a v září prohlásil, že není vinen ve všech obviněních, zatímco Semenov je aktuálně na svobodě.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Bitcoin (BTC) zaznamenal nový rekord v počtu transakcí: 1,6 milionu potvrzených on-chain plateb za jediný den

Bitcoinová síť zaznamenala 23. dubna nejvyšší počet potvrzených plateb. V dosažení nového rekordu hrálo důležitou…

30. 4. 2024

Debut bitcoinových a ethereových ETF v Hongkongu přilákal zlomek kapitálu oproti prvnímu dni fondů v USA

V Hongkongu se dnes začaly obchodovat spotové burzovně obchodované fondy (ETF) na Bitcoin a Ethereum.…

30. 4. 2024

Američané kvůli regulátorům přicházejí o kryptoměnové peněženky! Phoenix a Wasabi opouštějí Spojené státy

Vývojáři bitcoinových peněženek Phoenix Wallet a Wasabi Wallet oznámili, že přestanou poskytovat služby americkým spotřebitelům.…

30. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC se stále pohybuje kolem 63 000 USD navzdory pozitivním očekáváním trhu – čas na nákup?

Navzdory pozitivních očekávání trhu se bitcoin (BTC) stále nemůže odrazit. Během včerejší obchodní seance jeho…

30. 4. 2024

Krypto je na cestě k dosažení 1 miliardy uživatelů do konce roku 2025, říká on-chain analytik Willy Woo

Zatímco konzervativnější odhady od společnosti Boston Consulting Group předpovídají, že kryptoprůmysl dosáhne své první miliardy…

29. 4. 2024

CEO JPMorgan Chase Jamie Dimon varuje investory, že americkou ekonomiku ohrožuje několik protivětrů

Jamie Dimon naléhá na investory, aby se vyvarovali „falešného pocitu bezpečí," protože věří, že je…

29. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More