Kauzy

Bývalý manažer FTX Ryan Salame přiznal vinu! 1,5 miliardy dolarů zaplatí vládě, necelých 6 milionů věřitelům

Sdílej

Salame se přiznal k nelegitimním mnohamilionovým darům Republikánům, zatímco Bankman-Fried daroval demokratům. V rámci dohody nyní zaplatí dalších 1,5 miliardy dolarů vládě, zatímco na bývalé zákazníky FTX zůstanou jen drobné.

NEW YORK – Ryan Salame, nejvyšší manažer FTX, který hrál klíčovou roli v politických operacích burzy, stanul ve čtvrtek před soudem, kde přiznal svou vinu.

Co-CEO bahamské entity FTX Digital Markets, dceřiné společnosti burzy se sídlem na Bahamách, připustil spiknutí za účelem nezákonného politického příspěvku a podvedení Federální volební komise a přiznal se také ke spiknutí za účelem provozování nelicencovaného podniku s převodem peněz.

Soudci Lewisi Kaplanovi, který dohlíží také na proces s Bankman-Friedem, Salame během svého přiznání řekl:

Realizoval jsem svým jménem politické příspěvky, které byly financovány převody z dceřiné společnosti Alameda… Převody byly kategorizovány jako půjčky, ale bylo zřejmé, že nebudou splaceny.

V rámci dohody o vině s vládou Salameovi propadne majetek v hodnotě více než 1,5 miliardy dolarů. 6 milionů dolarů propadne před vynesením rozsudku, který se očekává v březnu příštího roku, zatímco další prostředky budou zabaveny v aktivech. Salame již souhlasil s tím, že vládě poskytne luxusní automobil Porsche 2021 a několik nemovitostí, včetně dvou domů v Massachusetts a vlastnictví entity East Rood Farm Corporation.

Kromě toho bylo Salameovi nařízeno zaplatit více než 5,5 milionu dolarů v restituci dlužníkům FTX. To je částka, která by mohla i podle nedávné analýzy při troše štěstí stačit na právní výlohy spojené s dlouhodobě probíhajícím bankrotem FTX zhruba na dva týdny.

Podle zprávy „Crypto Wealth Report“ je z 425 milionů držitelů kryptoměn 22 dolarových krypto miliardářů

Přiznání viny přichází necelý měsíc před zahájením procesu se Samem Bankman-Friedem, zakladatelem a bývalým CEO FTX. Bankman-Fried, který se zatím nepřiznal, je obviněn z organizování mnohamiliardového podvodu, který nakonec vyvrcholil bankrotem kryptoburzy FTX a ztrátou finančních prostředků pro její zákazníky.

Za povšimnutí stojí sdělení, že tyto možné “úplatky” či dary, ke kterým se Salame právě přiznal „pomohly FTX růst rychleji a více tím, že fungovala mimo zákon.“ Uvedl to americký prokurátor Damian Williams v prohlášení. To by de facto znamenalo, že do rozměrů kolapsu FTX mohli být zapleteni také někteří politici či regulátoři, kteří ho umožnili.

Očekává se, že spolupachatelé, kteří se již přiznali, poslouží jako svědci vládního případu proti Bankman-Friedovi, který podle žalobců spáchal jeden z největších finančních zločinů v historii USA. To kromě Ryana Salameho zahrnuje další bývalé vůdce impéria FTX, kterými jsou Caroline Ellison, Gary Wang a Nishad Singh.

Když se Bankman-Fried veřejně označil za horlivého stoupence Demokratické strany, poskytl druhý největší jednotlivý dar na prezidentskou kampaň Joea Bidena v roce 2020.

Bankman-Fried a jeho rodina byli aktivní v různých levicově orientovaných politických kauzách, zatímco údajně použili Salameho ke skrytému dárcovství desítek milionů dolarů Republikánům. Existují také vodítka, že přinejmenším část těchto peněz mohla pocházet z majetku nic netušících zákazníků FTX.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Analytik Ali Martinez vydal nepopulární varování, Bitcoin podle něj již mohl dosáhnout vrcholu celého cyklu

Kryptoměnový stratég těšící se početné divácké základně varuje, že hlavní kryptoměna již mohla dokončit svůj…

3. 5. 2024

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More