Bohatství

Digitální minimalismus berte jako odpočinkový sport pro zdraví, který odbourává přemíru odpadních aktivit

Sdílej

Po delší době je tady další z našich tradičních odpočinkových článků. Dnešním tématem je digitální minimalismus a jeho využití pro lepší psychickou pohodu a šťastný život.

 

Společnost Apple v tichosti smazala bitcoinový white paper z nejnovější beta verze operačního systému po upgradu

 

V poslední době se lidé stále více upínají k výdobytkům moderní technologie. Doba pokročila, má to své plusy i mínusy a my bychom na to měli reagovat rozumným přístupem.

Před deseti lety stačilo vyhodit z pomyslného okna televizi, netrávit čas sledováním odpadních pořadů, hloupých reklam a dalšího balastu a jít sem tam do přírody. Dnes je toho již samozřejmě mnohem víc.

Co tedy můžete udělat? Digitální minimalismus je za mě o tom, snažit se eliminovat požírání svého času a vracet se k offline zábavě. Konkrétní cestu si musí pochopitelně najít každý sám, ale můžu nabídnout zamyšlení a pár tipů.

Odbourejte nutkání být “na příjmu.” Já bych zašel možná i dál a pokusil se minimalizovat čas strávěný na sociální síti. Je to dobré do školy, pro někoho i v práci, sem tam potřebujete někomu napsat nebo třeba něco vyhledat, ..a pak je dobré to zase zavřít.

Sociální sítě mohou také svádět k tvorbě iluze dokonalého štěstí na oko. To ve skutečnosti často vede spíše ke smutku. Prožít skvělý čas s rodinou či přáteli s vypnutým mobilem je mnohem lepší, než si udělat celé album krásných fotek a sbírat lajky na sítích. Věřte mi, nepotřebujete se nikomu chlubit, kde jste byli a jak jste tam byli šťastní.

Jít na zahradu, nebo jít ven do přírody, to jsou takové základy, bez kterých se asi těžko můžete dlouhodobě cítit dobře. Opakem je svět někde v metaverzu a člověk uvízlý v pasti sociálních sítí, umělé reality či jiné formě digitálního pekla v “Mattrixu.”

Existuje však nepřeberné množství dalších forem offline zábavy. Mohou to být knihy, puzzle a deskové hry, různé domácí či zahradní práce a kreativní tvorba, projížďka libovolným dopravním prostředkem či výlet, atd…

Účelem je eliminovat chvíle bezcílného bloumání online a někdy až závislost na mobilu či dalších formách digitálních technologií v jakékoli formě. Nechápejte mě ale špatně, já sám miluju hudbu, filmy a vůbec. Jde spíš o to, umět si vybrat kvalitní zábavu a trávit čas smysluplně.

Technologii máme, aby nám sloužila, ne proto, abychom se sami stali otrokem techniky. Digitální minimalismus znamená osvobodit se z okovů e-mailů, sociálních sítí, mobilů a obrazovek. Ať si počkají, původně šlo stejně o to, mít z toho radost, vzpomínáte?

 

Máte rádi hodlerský web? Navštivte naši donate sekci a staňte se přispěvatelem. Nebo se s ostatními podělte o svůj názor v komentářích.

Registrací na Coinbase přes tento odkaz získáte bonus 10 USD za Váš první nákup kryptoměn na největší americké kryptoburze. Více informací a návod najdete zde.
Zaregistrujte se na Binance přes tento odkaz a získáte 10% slevu na poplatcích. Pro více informací o největší altcoinové burze na světě navštivte náš návod.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Blockchain Association a skupina kryptoaktivistů žalují Komisi pro cenné papíry a burzy Spojených států

Blockchain Association a skupina kryptoaktivistů se sídlem v Texasu žalují SEC kvůli jejímu kontroverznímu pravidlu…

23. 4. 2024

Memecoinová mánie přivede „tisíce a tisíce” lidí do ekosystému blockchainu Base, říká jeho tvůrce Jesse Pollak

Meme pomáhá při přijetí sítě 2. vrstvy Base, za kterou stojí Coinbase. Její tvůrce Jesse…

23. 4. 2024

Představitelé Hongkongu nabídli městskému kryptoměnovému průmyslu samoregulaci, aby zůstal konkurenceschopný

Hongkongský správní orgán hovoří o zřízení polooficiální průmyslové samoregulační instituce, která umožní lepší rozvoj inovací…

23. 4. 2024

Bitcoin zastíní tržní kapitalizaci zlata ve výši 16 bilionů dolarů, říká Anthony Scaramucci ze SkyBridge Capital

Manažer hedgeových fondů Anthony Scaramucci vyjádřil přesvědčení, že tržní kapitalizace Bitcoinu (BTC) překoná tržní hodnotu…

23. 4. 2024

V den halvingu vydělali bitcoinoví těžaři na odměnách a transakčních poplatcích rekordních 107,7 mil. dolarů

Celkové denní výnosy těžařů Bitcoinu (BTC) poprvé překonaly hranici 100 milionů dolarů! Těžaři kupodivu zaznamenali…

22. 4. 2024

Kryptoměnové velryby jsou nadále aktivní! Účet držící 405 milionů dolarů v Ethereu (ETH) začal vybírat z Binance

Gigant s Ethereem v hodnotě blížící se půl miliardě dolarů začal stahovat coiny z kryptoměnové…

22. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More