Kryptoměny

Haloweenská noc si žádá “horory” z crypta, jako jsou děsivé příběhy ztracených peněženek a nemrtvých jednotek

Sdílej

Od náhodných smazání po záhadné prázdné hrobky a výsadky do vzduchoprázdna bez zpáteční letenky.., ztracené bitcoinové příběhy jsou plné opravdových hrůz, ale i nečekaných zvratů a mnohé již navždy těm, kteří je zažili, připomínají potřebu bezpečnostních opatření v kryptosvětě.

V děsivých zákoutích a temných okrajích, daleko z dosahu nablýskaných highlightů kryptosektoru, kde se nadšení příchozích nezřídka mění v děs, kolují zvěsti o ztraceném štěstí. Jsou příběhy, které, ač zaplaceny investorskou krví, slouží jako němá připomínka obezřetnosti a sebevzdělávání před vstupem do modravé záře digitálního světa peněz.

Běda tomu, kdo vkročí, aniž by tato pravidla znal a akceptoval. Toho čekají nemilé zkušenosti, a ty ho jistě ještě dlouho poté budou strašit v těch nejhorších nočních můrách. Haloweenská noc není jen každoroční připomínkou bitcoinového whitepaperu, ale může být současně ozvěnou bitcoinových nemrtvých coinů a zoufalých duší, kterým kdysi patřily.

7 500 BTC můžeš mít dnes, ale co ti z nich zůstane zítra, když si nedáš pozor? Brit James Howells v roce 2013 proměnil tyto mince v zombies, když omylem zahodil svůj pevný disk. Ten je nyní stále pohřben, a to i s nemrtvými coiny, které navždy odpočívají, ale nikdy již neodejdou. Jejich cena by dnes mohla být asi čtvrt miliardy dolarů.

Příběhy zoufalců psal i pan programátor Stefan Thomas ze San Francisca. Svou digitalní peněženku měl, ale heslo k ní jaksi zapomněl. Pak 8 z deseti pokusů o odemknutí krypty vyčerpal. A čeho tím dosáhl? Měl 7 002 jednotek BTC, ale zbyly mu jen oči pro pláč, když si uvědomil, že jen krok ho dělí od uvržení do věčného zatracení. Díky tomu zkameněl. S prstem na klávesnici za děsivě modravého svitu monitoru sedí a navždy zpytuje svědomí. Proč jen Iron Key HDD musel použít?

Jako prý ve starověku končili nejbližší otroci faraonů, skončily i bitcoiny společnosti QuadrigaCX. Šéf kryptoburzy se na výlet vydal a tato cesta zpečetila jeho tragický osud. Líbánky skončily dříve, než původně plánoval, když Geralda Cottena postihla náhlá smrt. Do hrobu si sebou vzal klíč a tím veškeré bitcoiny burzy QuadrigaCX naždy do očistce uvrhl.

Některé příběhy jsou záhadné a vzbuzují obavy z příchodu nemrtvých zpět do říše živých. Tam kdesi ve tmě byla kdysi síť utkaná z hedvábí a na ní cestovali mnozí. Jemná, leč smrtící mohla se zdát. Ross Ulbricht tu cestu nejlíp znal a k opaující se smrti byl za to odsouzen. V ponuré realitě zakletý soubor zůstal zanechán a 5 let tiše spal. Nakonec však po pěti letech opustil svou hrobku a kdyby to byla báseň, tak by se jistě vydal bůhví kam. Jisté je, že jeho zmrtvýchvstání nebyla náhoda, ale někdo musel těžkou rakev z velké hloubky vykopat.

Je mnoho těch, po kterých zůstaly jen temné osudy v kryptosvětě, jako jsou příběhy z crypta. Jsou to pády do temnot v důsledku ztráty pozornosti či nedbalosti, ale i čiré neznalosti. Jsou to výpravy na špatné adresy a jsou to případy, kdy důvěra byla pošlapána a zrazena. Pokud se vydáte do tohoto světa nepřipraveni, snadno se k nim připojíte.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Analytik Ali Martinez vydal nepopulární varování, Bitcoin podle něj již mohl dosáhnout vrcholu celého cyklu

Kryptoměnový stratég těšící se početné divácké základně varuje, že hlavní kryptoměna již mohla dokončit svůj…

3. 5. 2024

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More