Kryptoměny

HODL je prvotní předpoklad masové akceptace Bitcoinu a kryptoměn – potřebujeme decentralizaci bohatství

Sdílej

Vlastníte již nějakou kryptoměnu a máte k ní svůj klíč? Patříte mezi hodlery? Pak i vy podporujete zrod akceptace a reálného využití kryptoměn. HODL je totiž prvotním předpokladem využití krypta.

Hodl jako předpoklad akceptace Bitcoinu

Skutečná decentralizace a využití kryptoměn vyžaduje zapojení velkého množství malých uživatelů. Nepotřebujeme instituce a jejich investice. V podstatě nepotřebujeme miliardáře, jako je například Tim Draper, kteří by nakupovali obří pozice, aby se stali ještě bohatšími. Potřebujeme zapojení velkého počtu drobných, tzv. retailových, investorů.

Jinými slovy potřebujeme právě vás. Potřebujeme drobné investory, drobné hodlery a příznivce Bitcoinu  a kryptoměn. Pravda je, že skutečné decentralizaci se Bitcoin svou těžbou již vzdálil. Satoshi si to možná představoval trochu jinak. Asi by byl rád, kdyby si každý z nás mohl vytěžit svůj kousek Bitcoinu na svém počítači. Abychom udržovali síť společně.

Satoshiho vize nebyly o tom, jak velké budou bloky, ani nějaký Wright a jeho útoky na komunitu. Osoba či společnost, která by se postavila do čela decentralizace? Cítíte ten protimluv? Ne! Účelem Bitcoinu je být nezávislou světovou měnou, která nezná hranice ani omezení a vytváří si svou vlastní decentralizovanou síť.

A proč HODL?

Možná se teď ptáte sami sebe, a proč HODL? Nemá se Bitcoinem především platit? Protože Bitcoin pro svou akceptaci nepotřebuje, abyste si kousek koupili a hned ho všechen vyplácali, ještě často v obchodě, který ho přes nějakou centralizovanou aplikaci rovnou prodá na burze. To, co Bitcoin skutečně v této fázi potřebuje, je aby jeho mince nebyly soustředěny v rukou hrstky velryb. Potřebuje velké množství hodlerů.

Než bude kryptoměna moct fungovat jako skutečný platební nástroj, nestačí snížit volatilitu a zvýšit škálovatelnost. Ano, toto jsou technické překážky, které je třeba časem vyřešit. O tom již psali mnozí a v podstatě se čeká, že až bude za dalších deset či více let cena mnohem výše, volatilita bude již nižší a do té doby se vyřeší i kapacita a rychlost transakcí.

Nyní skutečně potřebujeme, aby se do té doby Bitcoin necentralizoval v rukou několika velryb. Uvědomme si, že v takovém případě by se z něj mohl stát nástroj na brtuální centralizaci bohatství, jakou lidsto dosud možná ani nezažilo.

Šíříme osvětu!

Dnes je to rok od našeho založení a o to víc cítíme své poslání, šířit osvětu o HODLu. Mnozí si to v kryptosvětě neuvědomují, ale pravdou je, že pro budoucnost Bitcoinu jsou životně důležití drobní hodleři. Potřebujeme, aby nás bylo co nejvíc. Jen tak může být bitcoinové bohatství rozprostřeno rovnoměrně. Nebo snad čekáte, že ho mezi lidi rozprostře nějaká vláda, jako u fiatu?

Nejde o to, že bychom vám radili dát všechny peníze do BTC. To ani náhodou. Jen upozorňujeme, že pokud chceme, aby Bitcoin plnil určitou vizi svého zakladatele, je třeba, aby byl držen velkým množstvím drobných vlastníků – hodlerů. A pak si můžeme časem přirozeně mezi sebou začít platit Bitcoinem.

Závěr

V současné době je pro reálné využití kryptoměn nejdůležitější, aby byly drženy masou obyčejných lidí. Nenechme se příliš ovlivnit novinkami z kryptosvěta a zapomenout na tuto důležitou věc. Ano, nikde se nepíše o tom, když si drobný hodler koupí za pár stovek či tisícovek korun BTC. Když to však udělá velká část populace, přesune se postupně do rukou obyčejných lidí, a to je přesně to, co pro své přežití Bitcoin potřebuje. To je předpokladem skutečné akceptace na úrovni lidí. Jinak to bude jen nástroj v rukou několika velryb, které ho nakonec zničí pro svůj osobní prospěch!

Odebírejte nové články kliknutím na zvoneček a budete mít stálý přehled. Nebo nás sledujte na Facebooku, Steemitu, Twitteru a přidejte se do naší diskuzní free HODL skupiny.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Analytik Ali Martinez vydal nepopulární varování, Bitcoin podle něj již mohl dosáhnout vrcholu celého cyklu

Kryptoměnový stratég těšící se početné divácké základně varuje, že hlavní kryptoměna již mohla dokončit svůj…

3. 5. 2024

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More