aktuality

IOTA se vzpamatovává z hacku. K dispozici je nová desktop verze peněženky Trinity 1.4.1

Sdílej

IOTA utrpěla vážný hack, ze kterého se díky včasnému zásahu postupně vzpamatovává. Nová verze peněženky Trinity 1.4.1 v desktop verzi byla za pár dní hotová.

Trinity 1.4.1 je venku

Velice vážný a rozsáhlý hack způsobil, že někteří uživatelé peněženky Trinity přišli o prostředky v kryptoměně IOTA. Jen díky včasnému zásahu se předešlo dalším škodám. Útočníci totiž našli způsob, jak získat všechny seedy, což by mohlo vést k odcizení mnohem většího množství, byť zatím přesný rozsah škod není znám.

Nová již bezpečná desktop verze peněženky Trinity 1.4.1 je již ke stažení na stránce: https://github.com/iotaledger/trinity-wallet/releases/tag/desktop-1.4.1. Ačkoli pravděpodobně mobilní verze nebyla hackem zasažena, tým Ioty doporučuje mobilní verzi Trinity neotevírat a počkat na vydání nové verze, na které nyní rovněž pracují.

Oběti, které po otevření nové verze peněženky zjistí nesrovnalosti, mají kontaktovat tým na Discordu, nebo členy IOTA Foundation a neragovat na pokusy o příchozí komunikaci, protože prý v diskuzi stále působí falešné účty vydávající se za členy týmu. Dále uvedli:

„Právě jsme vydali bezpečnou verzi Trinity Desktop. […] Odstraňuje zranitelnost oznámenou 12. února 2020. Tato verze [Trinity 1.4.1] vám umožní otevřít peněženku a zkontrolovat zůstatek a transakce. […] Pokud váš zůstatek nevypadá správně nebo máte nerozpoznané odchozí transakce, kontaktujte prosím Discord mod nebo člena nadace IOTA přímo na Discordu. [..] Děláme vše, co je v našich silách, abychom tento incident vyřešili co nejbezpečnějším a nejhladším způsobem. […] Koordinátor zůstává prozatím vypnutý, zatímco dokončujeme náš plán nápravy. Nebudete moci odesílat hodnotové transakce. Brzy zveřejníme další aktualizaci s podrobným popisem plánu.”

Kritika vypnutí sítě

Jen díky včasnému zastavení sítě nedošlo k mnohem větší krádeži. Tento krok, který mnoha uživatelům zachránil peníze, však vzbudil také kritiku. Tone Vays uvedl, že takové věci se nemohou v decentralizovaném protokolu stát.

Závěr

Peněženka Trinity kryptoměny IOTA byla hacknuta a útočníci získali seedy. To vedlo tým IOTy k zastavení sítě, aby nemohlo být odcizeno ještě více prostředků. Následně, i přes kritiku, dokázali velmi rychle vytvořit novou verzi peněženky Trinity 1.4.1 a nyní budou hledat cestu, jak vrátit odcizené prostředky právoplatným majitelům. IOTA je jednou z nejznámnějších kryptoměn zaměřených na internet věcí (IoT).

 

Odebírejte nové články kliknutím na zvoneček a budete mít stálý přehled. Nebo nás sledujte na Facebooku, Steemitu, Twitteru a přidejte se do naší diskuzní free HODL skupiny.

Co dále

Zdroj:
https://status.iota.org/

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

5 zajímavých faktů, které jste možná nevěděli ohledně události známé jako halving Bitcoinu (nastane již zítra)

Každé čtyři roky bitcoinová komunita oslavuje půlení. Jen několik hodin nás aktuálně dělí od nejočekávanější…

19. 4. 2024

Hodleři využili předhalvingovou korekci ke zběsilým nákupům Bitcoinu za 41 miliard korun během jediného dne

Během posledních propadů ceny hlavní kryptoměny střední a velcí hodleři vytvořili nový denní rekord v…

19. 4. 2024

Zatímco starší bitcoinové tokeny BRC-20 leží v krvi a prachu, na výsluní se vyhřívá RUNE – novinka na Bitcoinu

Dva největší BRC-20 tokeny zaznamenaly během pouhého týdne více než 40% pokles. Někteří obchodníci se…

19. 4. 2024

Tether už nebude jen o stablecoinu USDT! Společnost se soustředí na nové cíle včetně AI, těžby, ale i vzdělání

Tether (USDT) je největší světový stablecoin podle třní kapitalizace stejnojmenné společnosti s vazbami na kryptoburzu…

19. 4. 2024

Obchodníci na trhu stále podceňují dlouhodobé účinky halvingu na cenu Bitcoinu (BTC), tvrdí gigant Bitwise

Krypto trh podle největšího světového správce kryptoindexových fondů nedokáže plně rozpoznat budoucí dlouhodobý dopad bitcoinového…

18. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC těsně před halvingem klesá. Je býčí trh u konce?

Jak kryptoměnová komunita očekává další halving Bitcoinu, který je na programu kolem 19. nebo 20.…

18. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More