aktuality

Kryptomarket | Bitcoin testuje 6 tisíc dolarů! Nezastavil to ani miliardový (v KČ) Binance hack

Sdílej

Zatímco v kryptokomunitě začíná být citelná určitá nervozita způsobená hackem oblíbené altcoinové burzy, Bitcoin i přesto testuje 6 tisíc dolarů. Altcoiny pokračují v propadech oproti Bitcoinu, jehož dominance tak stále roste. Ani hack Binance, ani nedávná zpráva o tom, že Tether již není 100% krytý americkým dolarem, zatím Bitcoin nedohnala.

Co se stalo s Binance?

Velmi negativní zpráva zasáhla uživatele burzy Binance. Tato kryptoburza se obecně považuje za jednu z nejbezpečnějších. Hackeři z ní však, dle oznámení burzy, odcizili 7074 Bitconů. Zde se můžete podívat na jedinou transakci, kterou z Binance zmizlo asi 42 milionů dolarů v bitcoinech.

Přes 7 tisíc BTC v hodnotě asi milardy Kč je pryč

Binance uvádí, že trpělivě naplánovaný hack postihl asi 2 % celkových zásob BTC a všechny ostatní peněženky jsou bezpečné. Z vyjádření burzy dále vyplývá, že bezpečnostní alarmy sice začaly “zvonit”, ale bylo to již příliš pozdě. Více než 7 tisíc bitcoinů je pryč. Uživatelé však budou i podle vyjádření CZ, CEO Binance, odškodněni z tzv. SAFU fondu burzy.

Vklady a výběry jsou nyní pozastaveny

Binance ihned po hacku pozastavila veškeré vklady a výběry. Nyní pracují na obnovení zabezpečení , což by mělo trvat asi týden. A v čem spočívala trpělivost hackerů? No, CZ ve svém videu uvedl, že šlo o phishing attack mnoha účtů. Hackeři nejprve získali přístup k mnoha účtům. Následně provedli synchronizovaný výběr.

Co dělat?

Pokud máš účet na Binace, zkontroluj si, jestli nebyl napaden. CZ doporučil preventivně změnit API klíče, pokud je používáš. Dále resetovat 2FA authenticator, tedy zakázat a následně nově nastavit. Já bych každopádně přidal taky změnu hesla.

TIP redakce: Bezpečnost | Důležitá pravidla při nákupu a hodlování kryptoměn

Bitcoin testuje 6 tisíc dolarů

Ani nedávná kauza Teher a Bitfinex, ani hack kryptoburzy, která byla dosud mnoha z nás považována za nejbezpečnější altcoinovou burzu, nezastavil Bitcoin v růstu. Nyní se nacházíme lehce na 6 tisíci dolarů za jednu minci. Řekněte mi kdyžtak v komentářích nebo na fb, zda to ve vás spíše vyvolává FOMO, nebo strach z pádu, který může následovat.

Altcoiny krvácejí

Zatímco Bitcoin dosáhl letošního maxima, altcoiny jsou v červených číslech. Jak můžete vidět na grafu, dominance Bitcoinu za poslední měsíc a něco stoupla asi o 7 %. V době přípravy tohoto článku se pohybuje okolo 57,6 %. Binance coin, který nedávno dosáhl svého ATH (cca 25 dolarů), se již pohybuje pod 20 dolary, aktuálně je na ceně lehce přes 19 $.

All time low

Některé altcoiny jsou v páru s Bitcoinem na nejnižších hodnotách vůbec. Namátkou se jedná o např. o kryptoměny ICON, IOTA, Pundi X, Qtum, Zilliqa, či VeChain. Že altcoiny padají víc, když klesá Bitcoin, to jsme byli zvyklí. Ale kdo z vás čekal, že půjdou dolů i přesto, že Bitcoin roste?

Výprodej, nebo krach?

Osobně se domnívám, že se tento trend časem otočí a altcoiny (alespoň některé) opět ukážou, že mají budoucnost. Otázkou však je, jak dlouho to bude trvat a kdy bude nejlepší čas na doplnění pozic. Je to však velmi rizikové, takže jako vždy pouze na vlastní nebezpečí. Já se přiznám, že v tuto chvíli pokukuji spíše po příkupech altcoinů, které jsou ve výprodeji.

-Kytka (fb stránka, steemit, Publish0x)

KryptoHodler.cz je nezávislý český web pro komunitu nadšenců a dlouhodobých investorů do kryptoměn. Určitě se přidej do naší fb HODL skupiny a využij odkazy na decentralizované platformy výše. Získáš tak info o každém novém článku a řadu dalších užitečných odkazů a informací, které ti pomohou ve tvém úsilí.

Video

Níže se můžete podívat na související videa. To první je v angličtině a jedná se o záznam livestreamu CEO Binance (CZ), který hovořil o hacku, odpovídal na otázky a potvrdil chystaný margin trading (obchodování na páku). Následuje youtube kanál Crypto Invest – Cesta k Bohatstvu a kanál Bitcoin – Investícia do budúcnosti BFI, který taktéž hovořil o hacku Binance.

Update:

Se svým videem na dané téma se připojil i youtube kanál Krypto Online Svet…

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Solana meme coin Slothana získal v předprodeji 10 milionů dolarů, zbývá posledních 10 dní na nákup SLOTH před aidropem tokenů

Nový a vzrušující kryptoměnový projekt Slothana (SLOTH) běžící na platformě Solana, který je primárně určen…

20. 4. 2024

5 zajímavých faktů, které jste možná nevěděli ohledně události známé jako halving Bitcoinu (nastane již zítra)

Každé čtyři roky bitcoinová komunita oslavuje půlení. Jen několik hodin nás aktuálně dělí od nejočekávanější…

19. 4. 2024

Hodleři využili předhalvingovou korekci ke zběsilým nákupům Bitcoinu za 41 miliard korun během jediného dne

Během posledních propadů ceny hlavní kryptoměny střední a velcí hodleři vytvořili nový denní rekord v…

19. 4. 2024

Zatímco starší bitcoinové tokeny BRC-20 leží v krvi a prachu, na výsluní se vyhřívá RUNE – novinka na Bitcoinu

Dva největší BRC-20 tokeny zaznamenaly během pouhého týdne více než 40% pokles. Někteří obchodníci se…

19. 4. 2024

Tether už nebude jen o stablecoinu USDT! Společnost se soustředí na nové cíle včetně AI, těžby, ale i vzdělání

Tether (USDT) je největší světový stablecoin podle třní kapitalizace stejnojmenné společnosti s vazbami na kryptoburzu…

19. 4. 2024

Obchodníci na trhu stále podceňují dlouhodobé účinky halvingu na cenu Bitcoinu (BTC), tvrdí gigant Bitwise

Krypto trh podle největšího světového správce kryptoindexových fondů nedokáže plně rozpoznat budoucí dlouhodobý dopad bitcoinového…

18. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More