Novinky

Kryptozprávy | Velryba přesouvá 250K BTC, akcie Tesly padají, Růst DeFi, CBDC na G20, FED a blockchain, Buffett, TRUMP-2020 futures

Sdílej

Od posledního dílu uběhlo pár dní a nepravidelné kryptozprávy jsou tu zas! Tentokrát bude řeč o přesunu 250K BTC, o Tesle, jejíž akcie po silném růstu vstoupily do korekce, či o růstu prostředků zamčených v DeFi. Dočtete se, že CBDC by měly být projednány na letošním summitu G20, FED pokročil a další zprávy z kryptosvěta.

Velryba přesouvá BTC v hodnotě 2,4 miliard $

Whale Alert upozornil na sérii pěti transakcí. Původně se domnívali, že šlo o převod mezi neznámými peněženkami, ale následně se ukázalo, že adresa příjemce patří burze Bittrex. Na tuto burzu velryba přesunula 248 360 BTC v hodnotě 2,42 miliard dolarů (v době přípravy článku). Všechny transakce v rozmezí 476,5 až 479,3 BTC byly odeslány v průběhu jedné minuty. Není jisté, zda je za tímto přesunem Bittrex, avšak v San Francisku sídlící kryptoburza obvykle předem informuje, když přesouvá velké množství prostředků.

Tesla padá po prudkém růstu

Akcie automobilové společnosti Elona Muska byly v poslední době srovnávány s Bitcoinem díky prudké volatilitě a silném růstu. Přední výrobce elektromobilů na burze padá, a to po nedávném skoku a dosažení nového rekordu 961 $. Pokles je spojen s uzavřením továrny v Číně v důsledku koronaviru, a to až do doby, dokud nedojde k nějakému uklidnění situace a oddechnutí. Korekce je zřejmě na místě také proto, že akcie této společnosti v posledních třech měsících prudce vzrostly o téměř 100%. Více v chystaném samostatném článku.

Hodnota uzamčená do protokolů DeFi překročila 1 miliardu $

Celková částka peněz, které jsou uzamčeny do aplikací a protokolů decentralizovaných financí (DeFi) překročila 1 miliardu dolarů. K 31. prosinci 2019 přitom uzamčená částka dosahovala jen 670,77 milionu USD. Maker – lending protokol založený na Ethereu – zůstává lídrem v oblasti s bezmála 60% dominancí, což odpovídá částce cca 600 mil. dolarů uzamčených prostředků. Náledují s dohromady s 280 mil $ projekty DeFi Synthetix a Compound. Mezi další patří decentralizované burzy jako Uniswap, Bancor a Kyber. Za nárůst však může z velké části cena Etherea, která od ledna prudce roste.

CBDC by měly být na programu summitu G20

Skupina japonských zákonodárců z vládní strany LDP (liberální demokratická strana) reagují na pokrok Číny při tvorbě digitálního juanu. Podle nich by se mělo na nadcházejícím summitu G20 hovořit o CBDC (digitálních měnách centrálních bank). „Žijeme ve stabilním světě vedeném dolarovým vypořádáváním. Jak bychom měli reagovat, když se taková situace zhroutí a pokud [tah Číny] vyvolá boj o měnovou nadvládu?“ Uvedl leader skupiny Akira Amari. CBDC by se měly projednat na summitu G20 poté, co se loňským tématem stala Libra od Facebooku a regulace digitálních měn.

FED experimentuje s blockchainem

Federální rezervní systém USA (FED) se o malý krůček přiblížil k možnému spuštění CBDC. Guvernérka Lael Brainardová

uvedla, že CB experimentuje s blockchainovou technologií s cílem stanovit případy použití digitální měny centrální banky (CBDC). Poznamenala však, že rizika existují a budou se jimi zabývat. Uvádí:

„Provádíme výzkum a experimenty týkající se technologií distribuovaných účetních knih a jejich případu použití pro digitální měny, včetně potenciálu pro CBDC. Spolupracujeme s dalšími centrálními bankami, protože se snažíme porozumět digitální měně centrální banky.“

Warren Buffet stále není fanda BTC

Kryptohodler na svém Facebooku nedávno informoval, že konečně proběhl dlouho očekávaný oběd Justina Suna s legendárním investorem Warrenem Buffettem. Dlouho odkládaná charitativní schůzka za 4,5 mil. dolarů nepřinesla větší překvapení. Sun přicestoval do Buffettova rodného města Omaha v Nebrasce. Buffett sice obdržel od mladého podnikatele 1 Bitcoin a taky poměrně velkou částku v TRONu, ale nadále je vůči kryptoměnám skeptický. Přesto však trochu v rozporu s výše uvedeným uznává potenciál technologe blockchain.

Yoni Assia, generální ředitel eToro, který se společně se zakladatelem Litecoinu Charliem Leem či finančním ředitelem Huobi Chrisem Leem také zůčastnil, prohlásil, že to pro něj byl „život měnící“ okamžik a „velká čest, setkat se s jedním z nejslavnějších a nejúspěšnějších investorů na světě.“

Vznikl termínovaný kontrakt na znovuzvolení Trumpa

Krypto je nyní možné použít k obchodování futures kontraktu TRUMP-2020. Spustila ho kryptoderivátová burza FTX. Ta oznámila, že platnost smlouvy vyprší na 1 $, pokud Donald Trump vyhraje prezidentské všeobecné volby v USA do konce roku 2020, nebo na 0 $, pokud to dopadne jinak. Podle burzy by měla tržní cena kontraktu vyjadřovat pravděpodobnost, že bude Trump zvolen. Např. pravděpodobnost 52 % by znamenala, že by se smlouva měla teoreticky obchodovat za 0,52 $. Volby jsou naplánovány na 3. listopadu 2020. Paradoxně však obchodování na FTX není otevřeno rezidentům USA.

Závěr

V dnešním vydání Kryptozpráv jste se dočetli, že velryba přesunula více než 2 miliardy dolarů v BTC na Bittrex. Dále jsme vás informovali o korekci akcií Tesly, DeFi letos roste, hodnota uzamčených prostředků v USD však nemusí být nejlepší ukazatel. CBDC by podle japonských politiků mělo být součástí jednání na letošním summitu G20. FED již hovoří o možném spuštění CBDC. Sun a Buffett se konečně sešli a Trump má vlastní kontrakt na burze FTX, týkající se jeho znovuzvolení.

Odebírejte nové články kliknutím na zvoneček a budete mít stálý přehled. Nebo nás sledujte na Facebooku, Steemitu, Twitteru a přidejte se do naší diskuzní free HODL skupiny.

Co dále

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024

Téměř půl miliardy dolarů v likvidacích a dalších 564 milionů ETF odlivů při propadu Bitcoinu pod 58 tisíc USD

Bitcoin (BTC) náhle propadl pod kulatou cenovou hranici 60 tisíc dolarů a stáhl s sebou…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More