Regulace

Představitelé EU schválili omezení hotovosti a zákaz anonymních krypto transakcí! Ztráta svobody, varoval Breyer

Sdílej

Patrick Breyer, německý poslanec Evropského parlamentu, varoval před novou legislativou EU, která se právě přiblížila svému definitivnímu schválení. Nové předpisy proti praní peněz v EU by mimo jiné de facto postavily veškeré kryptoměnové transakce ze soukromých anonymních peněženek mimo zákon.

Hospodářský a měnový výbor Evropské unie a Výbor pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci přijaly 19. března nařízení proti praní špinavých peněz (AMLR), které v lednu předběžně schválila Evropská rada a parlament.

Dřívější návrh, podle kterého mělo platit omezení do 1 000 eur pro transakce používající kryptopeněženku, byl odstraněn spolu s ustanovením, jehož cílem bylo zavést kontroly identity na peněženkách, které přijímají finanční prostředky.

Kryptoburzy, které se v EU nazývají poskytovatelé krypto aktiv (CASP), však musí provádět „customer due diligence“ – kontroly ověření identity – u uživatelů, kteří provádějí obchodní transakce v hodnotě alespoň 1 000 eur.

Hlavní body nové evropské regulace, která by podle Breyera zasáhla do finanční svobody slušných lidí, německý europoslanec, který jako jeden z mála hlasoval proti, shrnul takto:

Anonymní platby v hotovosti nad 3 000 eur budou v obchodních transakcích zakázány. Hotovostní platby nad 10 000 eur budou v obchodních transakcích dokonce zcela zakázány. A anonymní platby v kryptoměnách do peněženek provozovaných poskytovateli (hostované peněženky) budou zakázány i pro minimální částky bez limitu.

..Obecně by zákaz anonymních plateb měl přinejlepším minimální dopady na kriminalitu, ale připravil by nevinné občany o jejich finanční svobodu. Léky nebo sexuální hračky, které si koupím, nikoho nemusí zajímat. Při shromažďování darů se disidenti, jako je zesnulý Alexej Navalnyj a jeho manželka, stále více spoléhají na anonymní dary ve virtuálních měnách po celém světě. Wikileaks již byla odříznuta od darů společnostmi vydávajícími kreditní karty. Tam, kde je každá finanční transakce zachycena a navždy uložena, to vytváří “hrnec medu” pro zločinné hackery a orgány činné v trestním řízení a také mrazivý vládní stín nad každým nákupem nebo darem.

Tato válka EU proti hotovosti bude mít ošklivé následky! Po tisíce let žily společnosti po celém světě s hotovostí chránící soukromí. S plíživým rušením hotovosti hrozí negativní úrokové sazby a riziko, že banky kdykoliv odříznou peněžní zásobu. Závislost na bankách roste alarmujícím tempem.

Očekává se, že AMLR vstoupí v platnost v celé Evropské unii do tří let poté, co legislativu schválí Rada EU a plénum Evropského parlamentu, které se sejde 10. dubna.

Další:

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Téměř půl miliardy dolarů v likvidacích a dalších 564 milionů ETF odlivů při propadu Bitcoinu pod 58 tisíc USD

Bitcoin (BTC) náhle propadl pod kulatou cenovou hranici 60 tisíc dolarů a stáhl s sebou…

2. 5. 2024

Predikce ceny bitcoinu: Tržní kapitalizace kryptoměn po zasedání FOMC klesla o další 3 %, je nyní čas na nákup?

Poslední vývoj ceny bitcoinu (BTC) vyvolává vlnu spekulací a nejistotu poté, co se kryptoměna potýká…

2. 5. 2024

Bitcoin (BTC) zaznamenal nový rekord v počtu transakcí: 1,6 milionu potvrzených on-chain plateb za jediný den

Bitcoinová síť zaznamenala 23. dubna nejvyšší počet potvrzených plateb. V dosažení nového rekordu hrálo důležitou…

30. 4. 2024

Debut bitcoinových a ethereových ETF v Hongkongu přilákal zlomek kapitálu oproti prvnímu dni fondů v USA

V Hongkongu se dnes začaly obchodovat spotové burzovně obchodované fondy (ETF) na Bitcoin a Ethereum.…

30. 4. 2024

Američané kvůli regulátorům přicházejí o kryptoměnové peněženky! Phoenix a Wasabi opouštějí Spojené státy

Vývojáři bitcoinových peněženek Phoenix Wallet a Wasabi Wallet oznámili, že přestanou poskytovat služby americkým spotřebitelům.…

30. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC se stále pohybuje kolem 63 000 USD navzdory pozitivním očekáváním trhu – čas na nákup?

Navzdory pozitivních očekávání trhu se bitcoin (BTC) stále nemůže odrazit. Během včerejší obchodní seance jeho…

30. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More