Kauzy

Riccardo Spagni: Aby bylo jasno, Wright přiznal, že ukradl 80k BTC z MtGox

Sdílej

Craig Wright, známý také pod nelichotivou přezdívkou Faketoshi, má na triku další skandál spojený s cca milionem satoshiho bitcoinů, o kterých tvrdí, že je vlastní. Samozvaný Satoshi nyní prostřednictvím svých právníků otevřeně přiznal, že je chlapem, který ukradl 80 000 BTC z Mtgox,” jak uvádí Monero Core vývojář Riccardo Spagni.

Stojí Wright za hackem MtGox?

O víkendu se vyrojily dohady, že australský počítačový vědec, který tvrdí, že je tvůrcem Bitcoinu, může mít kontrolu nad adresou, která obsahuje ukradené BTC z burzy MtGox. Bývalý vedoucí údržby Monera Riccardo Spagni na Twitteru reagoval na dopis, jehož autory jsou Wrightovi právníci. Ti tvrdí, že 5. února 2020 samozvaný Satoshi ztratil kontrolu nad peněženkou nazvanou 1Feex, společně s ještě jednou další peněženkou, během hacku. Naléhají přitom mj. na Blockstream, vývojovou firmu pro Bitcoin, aby s tímto hackem něco udělala. Uvádějí: „Máte povinnosti v souvislosti s transakcemi na tomto blockchainu za okolností, kdy jste si všimli příslušných zájmů, včetně zejména zabránění vstupu nelegitimních transakcí na blockchain.”

Bitcoin je však narozdíl od názoru Wrightových právníků decentralizovaný a žádná společnost tak nemá možnost zasahovat do transakcí. Tímto přešlapem však podivnosti spojené s dopisem, který zástupci Craiga Wrighta rozesílají okolo, zdaleka nekončí. Riccardo Spagni sledoval cílovou peněženku odcizených BTC a potvrdil, že adresa 1Feex obsahuje mince z hacku burzy Mt.

Gox.

MtGox

Mt. Gox (někdy také MtGox) byla bitcoinová burza sídlící v Japonsku (Shibuya, Tokio), která byla mezi lety 2010 až 2013 přední světovou kryptoburzou. Než v únoru 2014 navždy uzavřela své webové stránky, byla největším zprostředkovatelem Bitcoinu. Zpracovávala přes 70 % všech bitcoinových (BTC) transakcí na celém světě. Burza Mt. Gox vydala šokující prohlášení, že asi 850 000 bitcoinů patřících zákazníkům bylo z platformy ukradeno, a to již počínaje koncem roku 2011. Svého času šlo o zdaleka největší bitcoinovou katastrofu s obrovským dopadem na celý kryptomarket i uživatele kryptoměn.

Tip: Craig Wright je podvodník: Říká zpráva podepsaná ze 145 peněženek přivlastněných samozvaným Satoshim

Potvrzuje bývalý CEO

Podivný dopis Wrightova právního týmu zaznamenal také bývalý generální ředitel samotné burzy MtGox. Také on potvrdil, že uvedená adresa 1Feex obsahuje odcizené BTC z hacku Mt. Gox. Mark Karpelès k tomu v úžasu nevěřícně dodává: „Adresa 1Feex obsahuje ~ 80 000 BTC ukradených společnosti MtGox v březnu 2011. Craig Wright tvrdí, že tuto adresu doposud ovládal a připouští právní odpovědnost za škody a úroky?”

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Komentáře

  • Ive learned so much online in the past four years. The majority of my knowledge I attribute to reading great blogs like yours. Thank you!

Nejnovější články

Predikce ceny bitcoinu: Tržní kapitalizace kryptoměn po zasedání FOMC klesla o další 3 %, je nyní čas na nákup?

Poslední vývoj ceny bitcoinu (BTC) vyvolává vlnu spekulací a nejistotu poté, co se kryptoměna potýká…

2. 5. 2024

Bitcoin (BTC) zaznamenal nový rekord v počtu transakcí: 1,6 milionu potvrzených on-chain plateb za jediný den

Bitcoinová síť zaznamenala 23. dubna nejvyšší počet potvrzených plateb. V dosažení nového rekordu hrálo důležitou…

30. 4. 2024

Debut bitcoinových a ethereových ETF v Hongkongu přilákal zlomek kapitálu oproti prvnímu dni fondů v USA

V Hongkongu se dnes začaly obchodovat spotové burzovně obchodované fondy (ETF) na Bitcoin a Ethereum.…

30. 4. 2024

Američané kvůli regulátorům přicházejí o kryptoměnové peněženky! Phoenix a Wasabi opouštějí Spojené státy

Vývojáři bitcoinových peněženek Phoenix Wallet a Wasabi Wallet oznámili, že přestanou poskytovat služby americkým spotřebitelům.…

30. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC se stále pohybuje kolem 63 000 USD navzdory pozitivním očekáváním trhu – čas na nákup?

Navzdory pozitivních očekávání trhu se bitcoin (BTC) stále nemůže odrazit. Během včerejší obchodní seance jeho…

30. 4. 2024

Krypto je na cestě k dosažení 1 miliardy uživatelů do konce roku 2025, říká on-chain analytik Willy Woo

Zatímco konzervativnější odhady od společnosti Boston Consulting Group předpovídají, že kryptoprůmysl dosáhne své první miliardy…

29. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More