Regulace

SEC navrhuje překážku pro krypto společnosti, které působí jako správci digitálních aktiv

Sdílej

Pětičlenný panel Komise pro cenné papíry a burzy Spojených států (SEC) hlasoval poměrem 4:1 pro návrh, který utahuje podmínky pro krypto platformy spravující aktiva zákazníků.

 

Umělá inteligence je „jedno z největších rizik“ pro civilizaci, varoval Elon Musk

 

SEC chce přistřihnout křídla správcům kryptoměn

Návrh, který ještě musí být oficiálně schválen SEC, doporučuje, aby se změny v „pravidlu úschovy z roku 2009“ vztahovaly na správce „veškerého majetku“ včetně kryptoměn. Plyne to z prohlášení předsedy SEC Gary Genslera z 15. únor.

Gensler uvedl, že některé platformy pro obchodování s kryptoměnami, které v současné době nabízejí služby úschovy, nejsou skutečnými „kvalifikovanými správci.“ Řeč je nejen o různých institucionálních custody službách na kryptoburzách.

Podle SEC je kvalifikovaným správcem obecně omezená skupina osob. Jmenovitě federální nebo státem zřízená banka nebo spořitelní sdružení, svěřenecká společnost, registrovaný makléř-dealer, registrovaný obchodník s futures provizí nebo zahraniční finanční instituce.

Gensler uvedl:

Právě jsme navrhli rozšířit a posílit roli kvalifikovaných správců, když registrovaní investiční poradci uchovávají aktiva jménem investorů. Díky našemu pravidlu by investoři získali časem prověřenou ochranu – a kvalifikované depozitáře –, které si zaslouží.

Dále dodává:

Nenechte se mýlit: Dnešní pravidlo, pravidlo z roku 2009, pokrývá značné množství krypto aktiv. […] Dále, i když některé platformy pro obchodování a půjčování kryptoměn mohou tvrdit, že schovávají krypto investorů, neznamená to, že jsou kvalifikovanými správci. Spíše než aby řádně oddělily krypto investorů, tyto platformy smíchaly tato aktiva se svými vlastními kryptoměnami nebo kryptoměnami jiných investorů.

Předseda SEC tvrdí, že změna ochrání investory. Jejich aktiva, jak jsme viděli, se staly součástí majetku zkrachovalé společnosti, zdůraznil Gensler.

Komisařka Hester Peirceová však uvedla, že „nejnovější prohlášení SEC se zdá být navrženo s okamžitou platností,“ aby zničilo kryptoprůmysl.

Takováto rozsáhlá prohlášení v návrhu pravidel se zdají být určena k okamžitému účinku, což je funkce, kterou by návrhy neměly plnit. Tato prohlášení vybízejí investiční poradce, aby okamžitě ustoupili od poskytování poradenství svým klientům v souvislosti s kryptoměnami, uvedla komisařka SEC a dodává:

Návrh by rozšířil dosah požadavků na úschovu na kryptoaktiva a zároveň by pravděpodobně zmenšil řady kvalifikovaných kryptoschovatelů. Trváním na neutrálním přístupu k úschově bychom mohli nechat investory do kryptoaktiv zranitelnější vůči krádeži nebo podvodu,

Ti, kteří hlasovali pro návrh, podle Peirceové doufají, že nová pravidla zavedou do 12 až 18 měsíců. Vzhledem k navrhovaným změnám jde o „agresivní časový plán,“ dodala.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Americká komise pro cenné papíry a burzy (SEC) v květnu odepře trhu spotové ETF na Ethereum, říká Reuters

SEC pravděpodobně odloží nebo rovnou zamítne schválení spotových ethereových ETF, zatímco Hongkong začne s takovými…

25. 4. 2024

Série přílivů do bitcoinového ETF BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) skončila ve středu po dosažení čisté 0

Podle údajů Farside série přílivu do bitcoinového fondu ETF společnosti BlackRock skončila 24. dubna poté,…

25. 4. 2024

Na grafu Bitcoin vytvořil symetrický trojúhelník, když překročí tuto úroveň, celý market vystřelí nahoru, říká Bluntz

Oblíbený a ostře sledovaný kryptoanalytik Bluntz vyjadřuje býčí sentiment k Bitcoinu pár dní po halvingu.…

25. 4. 2024

Podle Světového ekonomického fóra se 98 % centrálních bank po celém světě připravuje na spuštění CBDC

Schyluje se pomalu ke konci fyzické hotovosti, jak ji znáte? Ze všech stran se ozývá…

24. 4. 2024

Bug Bounty se kryptoměně Cosmos vyplácí, oprava kritické chyby IBC ušetřila ztráty za 3 miliardy korun

Vývojáři Cosmos (ATOM) opravili „kritickou“ bezpečnostní chybu ve svém protokolu Inter-Blockchain Communication (IBC), která mohla…

24. 4. 2024

Newyorská burza (NYSE) zvažuje 24hodinové obchodování, inspiraci našla na nonstop trhu s kryptoměnami

Zdá se, že nonstop obchodování na kryptoburzách nezůstalo bez povšimnutí tradičních burz, jako je NYSE.…

24. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More