Burzy

1 díl: Reakce kryptoburz Binance a Coinbase na závažná obvinění vznesená U.S. Securities and Exchange Commission

Sdílej

V tomto článku se dočtete shrnutí reakcí dvou kryptoměnových burz s letitou působností na trhu na znepokojivé žaloby ze strany regulátora Americké komise pro cenné papíry a burzy (SEC).

1. díl: Binance

Žaloba na Binance přišla 5. června, o den dříve, než žaloba na největší americkou kryptoburzu Coinbase. Kromě toho, že Binance (resp. Binance.US) Američanům bez povolení nabízela obchodování cenných papírů, tak podle SEC navíc také špatně hospodařila s prostředky zákazníků.

SEC požádala soud o opatření, aby americká odnož Binance převedla kryptoměny uživatelů na peněženky pod dohled úředníků a poskytla SEC informace o každém zákazníkovi a jeho zůstatcích. Komise označila za nezbytné vykonat tyto akce na urychleném základě v zájmu bezpečnosti majetku…

Binance.US v tweetu z 6. června zopakovala, že „uživatelská aktiva zůstávají v bezpečí“ a dodala, že platforma „bude i nadále plně funkční a vklady a výběry fungují jako normálně.“

Binance.US uvedla, že návrh na soudní příkaz byl „neoprávněný“ a tvrdila, že byl podán jako součást triku s cílem získat výhodu v nadcházejícím soudním sporu. Binance uvádí:

Podání předběžného opatření je neopodstatněné a je založeno spíše na tom, že zaměstnanci SEC získávají výhodu v soudních sporech oproti skutečným obavám o bezpečnost majetku zákazníků.

Navzdory informacím, které společnost poskytla, aby prokázala zaměstnancům SEC zajištěnou bezpečnost zákaznických aktiv, se zaměstnanci přesto rozhodli podat návrh na vydání dočasného soudního příkazu a předběžného opatření.

I když jsme tímto jednáním zklamáni, těšíme se, že se budeme bránit u soudu.

Mezitím na obchodní platformě došlo k delistování celé řady obchodních párů. Zatímco vklady a výběry zůstaly podle burzy dostupné, v rakci na žalobu Binance.US odstranila více než 90 obchodních párů stablecoinu Tether, 8 bitcoinových párů a dva páry BUSD.

Mluvčí kryptoburzy k tomu řekl, že jde o určitý preventivní krok týkající se tokenů, které by SEC mohla považovat za cenné papíry. Burza uvedla:

Po pečlivém zvážení Binance.US odstraní vybrané pokročilé obchodní páry 8. června 2023 v 9:00 PDT / 12:00 EDT. Také jsme se rozhodli zefektivnit naši nabídku nákupu, prodeje a konverze a pozastavili jsme náš OTC obchodní portál.

Zdá se, že Binance, která se snažila po žalobě svými výroky zmírnit případný davový výběr, z bankovnictví známý jako run na banku, se také potýkala s výpadkem bankovních služeb. Uživatelé platformy hlásili odklon ceny některých kryptoměn od tržních hodnot vůči dolaru v důsledku pozastavení vkladů prostřednictvím bankovních převodů.

Komisi SEC, která zjevně vede tažení proti kryptoprůmyslu, předsedá Gary Gensler. Během zveřejnění žaloby proti Binance vyšlo najevo, že předtím, než se stal šéfem Komise pro cenné papíry a burzy, údajně nabídl své poradenské služby Binance.

Právníci Gibson & Dunn a Latham & Watkins tvrdili, že Gensler nabídl, že bude sloužit jako poradce burzy, v březnu 2019. Další zprávy nicméně naznačovaly, že Binance ve skutečnosti oslovila Genslera již v roce 2018 jako první.

Zpět v roce 2023 – Gensler veřejně přirovnával Binance k FTX a hledal paralely mezi vedením aktuálně největší světové kryptoburzy a podniku, který svým katostrofálním řízením a nakládáním s prostředky zákazníků (údajně) způsobil celkové multimiliardové škody více než milionu lidí.

Šéf Binance vyvolal debatu na Twitteru, když poukázal na to, že SEC před kolapsem nikdy nežalovala FTX, přestože Gensler v rozhovoru tvrdil, že mezi těmito dvěma společnostmi bylo mnoho „paralel.“

Nežalovali FTX, uvedl Zhao.

Spoluzakladatel Gemini Cameron Winklevoss na to reagoval větou:

Být žalován SEC dříve znamenalo, že jste pravděpodobně udělali něco špatně. Nyní to znamená, že pravděpodobně děláte něco správně.

Binance popírá, že by (na rozdíl od FTX) její burza někdy „odčerpávala finanční prostředky spotřebitelů” nebo jimi „zajišťovala výpůjčky.” Společnost také tvrdí, že nikdy neposkytla „velké dary” politickým kandidátům ani neposkytla „velké sponzorské dary” zábavním a mediálním subjektům.

Závěr

Žaloba SEC proti Binance, zveřejněná 5. června, uvalila na kryptoměnovou burzu 13 obvinění, z nichž většina se týkala obvinění z neregistrovaných prodejů jejích interních produktů a služeb, jejího staking programu na kryptoměny a údajného selhání společnosti řádně zaregistrovat své primární a americké odnože jako burzy cenných papírů.

Binance veřejně oznámila, že se hodlá proti těmto obviněním bránit, přičemž totéž zřejmě platí i pro jejího ogenerálního ředitele Changpenga Zhao, proti kterému jsou rovněž namířeny.

Máte rádi hodlerský web? Navštivte naši donate sekci a staňte se přispěvatelem. Nebo se s ostatními podělte o svůj názor v komentářích.

Registrací na Coinbase přes tento odkaz získáte bonus 10 USD za Váš první nákup kryptoměn na největší americké kryptoburze. Více informací a návod najdete zde.
Zaregistrujte se na Binance přes tento odkaz a získáte 10% slevu na poplatcích. Pro více informací o největší altcoinové burze na světě navštivte náš návod.
Varování: Všechna historická data jsou za náma a jejich podobnost s budoucností může být čistě náhodná. Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty, proto by je nikdo neměl neuváženě kupovat ani používat. Vstupem na web Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

5 zajímavých faktů, které jste možná nevěděli ohledně události známé jako halving Bitcoinu (nastane již zítra)

Každé čtyři roky bitcoinová komunita oslavuje půlení. Jen několik hodin nás aktuálně dělí od nejočekávanější…

19. 4. 2024

Hodleři využili předhalvingovou korekci ke zběsilým nákupům Bitcoinu za 41 miliard korun během jediného dne

Během posledních propadů ceny hlavní kryptoměny střední a velcí hodleři vytvořili nový denní rekord v…

19. 4. 2024

Zatímco starší bitcoinové tokeny BRC-20 leží v krvi a prachu, na výsluní se vyhřívá RUNE – novinka na Bitcoinu

Dva největší BRC-20 tokeny zaznamenaly během pouhého týdne více než 40% pokles. Někteří obchodníci se…

19. 4. 2024

Tether už nebude jen o stablecoinu USDT! Společnost se soustředí na nové cíle včetně AI, těžby, ale i vzdělání

Tether (USDT) je největší světový stablecoin podle třní kapitalizace stejnojmenné společnosti s vazbami na kryptoburzu…

19. 4. 2024

Obchodníci na trhu stále podceňují dlouhodobé účinky halvingu na cenu Bitcoinu (BTC), tvrdí gigant Bitwise

Krypto trh podle největšího světového správce kryptoindexových fondů nedokáže plně rozpoznat budoucí dlouhodobý dopad bitcoinového…

18. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC těsně před halvingem klesá. Je býčí trh u konce?

Jak kryptoměnová komunita očekává další halving Bitcoinu, který je na programu kolem 19. nebo 20.…

18. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More