kryptomarket

Cenovka Bitcoinu se stabilizuje kolem 100násobku unce zlata, míní top analytik Bloombergu

Sdílej

Mike McGlone, hlavní komoditní stratég společnosti Bloomberg Intelligence, se domnívá, že cena Bitcoinu by mohla stonásobně překonat tržní hodnotu unce investičního zlata.

McGlone digitální zlato oceňuje ve zlatě

Zpravidla se pro vyjádření tržní hodnoty jednotky Bitcoinu používá dolar. O to zajímavější by mohlo být udávání ceny svobodné internetové měny v něčem, co je jí z principu bližší. Tímto artiklem by mohlo být zlato, které lidstvu plnilo funkci peněz po mnohá staletí a má tak pro tuto funkci ve skutečnosti mnohem lepší kvalifikaci, než fiat peníze. Hodnota fiat měn pak každoročně klesá v důsledku plánované inflace a tudíž může z dlouhodobého hlediska jejich využití vést ke značnému zkreslení.

KryptoHodler z tohoto důvodu od dnešního dne čas od času zveřejní aktuálí tržní cenu BTC vyjádřenou v uncích zlata. Ta aktuálně činí 18,2 oz / BTC. Na letošních maximech se pak jednotka Bitcoinu obchodovala přibližně na hodnotě jednoho kilogramu drahého kovu.

Stratég Bloombergu očekává růst BTC

V červencovém vydání měsíčního zpravodaje o kryptoměně Bloomberg Crypto Outlook McGlone uvádí, že na základě technické analýzy očekává růst a zřejmě má na mysli ten dlouhodobý. Analytik uvedl:

Bitcoin může být více než digitální verze zlata. Potenciální cestou ceny Bitcoinu je stabilizace kolem 100x unce zlata a pro volatilitu obnovení její sestupné trajektorie, pokud se budou opakovat minulé vzorce.

Naše grafika zobrazuje dobrý důvod, proč by kryptoměna mohla pokračovat v postupu ve srovnání s kovem, protože 260denní volatilita bitcoinu se objevuje v raném zotavení z dosažení dosud nejnižších [hodnot] vs. zlato v prosinci. Na konci roku 2016 tvořilo toto měřítko relativního rizika podobné dno, protože poměr Bitcoin \ zlato překonal rezistenci [na úrovni] 1x na cestě k 10násobku v roce 2017.“

Druhé pololetí 2021 dodá Bitcoinu lesk

Mike McGlone je ohledně druhé části tohoto roku v naději, že Bitcoin dosáhne znovunabytí svého lesku, zatímco kryptotrh pravděpodobně za 2. pol. vstoupí do dospělejšího stadia..”

Excesy 1. pol., jak dokládá Dogecoin, byly zmírněny a trend migrace do hlavního proudu se jeví jako docela silný, zvláště pokud jsou vodítkem fondy v Kanadě a prodloužený seznam čekatelů v USA [na ETF].“

Měsíční zpravodaj dodává, že rostoucí přijetí krále altcoinů Ethereum je býčím znamením, že druhé největší kryptoměnové aktivum podle tržní kapitalizace může sledovat trajektorii Bitcoinu v roce 2017.

Platforma typu go-to pro krypta a decentralizované finance – Ethereum – se na býčím trhu objevuje se slevou a na chvíli by se mohla konsolidovat na 2 000 – 4 000 $. Ethereum vypadalo jako Bitcoin v roce 2017 a vyplavilo nadměrné spekulace, zatímco nárůst použitých adres odráží zrychlující se digitalizaci peněz…

Podobně jako Ethereum začátkem tohoto roku začaly bitcoiny roku 2017 kolem 1 000 $ a dosáhly vrcholu těsně pod 20 000 $. Ethereum by mohlo zůstat v rozmezí 2 000 – 4 000 $ od května zhruba do října a udržovat letový plán podobný Bitcoinu z roku 2017. “

Závěr

No, co tomu říkáte? Pokud jste se potřebovali trochu pokochat a motivovat pozitivní predikcí, tak myslím, že McGlone se této role zhostil výborně. Bitcoin i Ethereum podle jeho predikce moho dosáhnout více než 5násobku ze současných hodnot. Zda se jeho bullish targety vyplní však ukáže až čas. Budeme si tedy muset počkat na druhé pololetí, kdy se rozhodne, zda bude bull market po korekci pokračovat, nebo bude downtrend pokračovat.

 

Disclaimer
KryptoHodler poskytuje edukativní, vzdělávací a zpravodajský obsah. Neprodáváme žádné analýzy, ani nenabízíme investiční rady. Investice v kryptosvětě jsou spojeny se zvýšenou mírou rizika. Za svá rozhodnutí zodpovídá každý sám, proto doporučujeme provést vlastní průzkum.

 

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Analytik Ali Martinez vydal nepopulární varování, Bitcoin podle něj již mohl dosáhnout vrcholu celého cyklu

Kryptoměnový stratég těšící se početné divácké základně varuje, že hlavní kryptoměna již mohla dokončit svůj…

3. 5. 2024

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More