Krypto Zprávy

Salvador nakupuje BTC; Grayscale neposkytne důkaz o rezervách; Rekordní fail Stock-to-Flow: Zprávy týdne

Sdílej

Pravidelné pondělní Zprávy týdne na českém hodlerském webu jsou zde. Aktuálně se Bitcoin na kryptoburzách obchoduje za 16 193 USD. To odpovídá mírnému propadu o necelých 200 dolarů od minulého dílu. Pokud jde o altcoiny v top10, Dogecoin a Polygon se za 7 dní propadly o více než 14 %. Propad přesahující 10 procent pak zaznamenaly BNB a Ethereum. Dominance BTC od minulého dílu vzrostla o 0,6 % a aktuálně tak činí 38,8 %.

Zaregistrujte se na Binance přes tento odkaz a získáte 10% slevu na poplatcích. Pro více informací o největší altcoinové burze na světě navštivte náš návod.

Salvador opět nakupuje BTC

6milionový středoamerický stát, který jako první na světě začal přijímat Bitcoin jako státní měnu, obnovuje nákupy BTC. Salvador mění taktiku a začíná využíat metodu průměrování vstupní ceny (dolar-cost averaging – DCA).

Salvadorské rezervy BTC celkově činí až 2 381 BTC s celkovou investicí přesahující 100 milionů. Počínaje 17. listopadem pak v souladu s veřejným oznámením prezidenta Nayiba Bukeleho nakupuje 1 bitcoin denně.

Bear market měl dopad také na Salvador, přičemž tržní hodnota jím nakoupených BTC k dnešnímu dni klesla o přibližně 60 %. Naposledy přitom Salvador nakupoval bitcoiny v červenci tohoto roku.

Obnovené nákupy pomohou Salvadoru postupně snížit průměrnou nákupní cenu. Nicméně poměrně pomalu, vzhledem k relativně nízké částce v rámci DCA.

Gary Gensler je pod tlakem a terčem možného vyšetřování! Pro FTX měl “zařídit” regulační monopol

Grayscale neposkytne důkaz o rezervách

Poskytovatel investičních produktů Grayscale Investments odmítl poskytnout přímý důkaz o rezervách nebo adresách peněženek, aby poskytl důkaz o  rezervách svých produktů zaměřených na Bitcoin a další digitální měny.

Společnost uvádí, že podkladová aktiva nedoloží s odkazem na „bezpečnostní obavy.“ Současně říká, že všechny kryptomeny, které jsou základem jejích investičních produktů, jsou uloženy ve službě úschovy Coinbase.

Víme, že zejména předchozí bod bude pro některé zklamáním, dodává Grayscale, ale panika vyvolaná ostatními není dostatečným důvodem k obcházení složitých bezpečnostních opatření, která udržují majetek našich investorů v bezpečí po léta.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) je v rekordní slevě, která rostla během bear marketu a po oznámení se ještě zvýšila. Aktuálně tak dosahuje až 50 % oproti hodnotě podkladového aktiva. Množí se také obavy, zda GBTC nebude další černou labutí po FTX.

Ačkoli je to pro mnohé v kryptu obtížná chvíle, jsem hluboce optimistický ohledně budoucnosti tohoto odvětví, podnikání společnosti Grayscale a příležitosti pro investory, uvedl generální ředitel společnosti Grayscale Michael Sonnenshein.

Odliv Bitcoinu (BTC) z kryptoburz dosáhl historických maxim!

Rekordní odchylka od Stock-to-Flow modelu

Bitcoin zaznamenal rekordní ztrátu oproti Stock-to-Flow. Model se těšil velké popularitě až do posledního historického maxima ceny Bitcoinu v listopadu 2021. Následně však prohloubil zklamání investorů z nedosažení 100 tisíc dolarů za 1 BTC v rámci aktuálního cyklu.

Podle specializovaného monitorovacího zdroje S2F Multiple by se aktuálně měl Bitcoin obchodovat za něco málo přes 72 000 $. 

Když pád FTX zasáhl trh, tvůrce S2F modelu PlanB napsal:

Mám pocit, jako by skončil svět, ale FTX bude pravděpodobně jen malý výkyv na dlouhodobém radaru.

V reakci na zvyšující se odchylku mezi cílovou a aktuální cenou pad uvádí, že i poměrně široké rozpětí ceny, v rámci které se má stále udržovat model jako platný, je stále užitečnější, než žádný náhled.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Solana meme coin Slothana získal v předprodeji 10 milionů dolarů, zbývá posledních 10 dní na nákup SLOTH před aidropem tokenů

Nový a vzrušující kryptoměnový projekt Slothana (SLOTH) běžící na platformě Solana, který je primárně určen…

20. 4. 2024

5 zajímavých faktů, které jste možná nevěděli ohledně události známé jako halving Bitcoinu (nastane již zítra)

Každé čtyři roky bitcoinová komunita oslavuje půlení. Jen několik hodin nás aktuálně dělí od nejočekávanější…

19. 4. 2024

Hodleři využili předhalvingovou korekci ke zběsilým nákupům Bitcoinu za 41 miliard korun během jediného dne

Během posledních propadů ceny hlavní kryptoměny střední a velcí hodleři vytvořili nový denní rekord v…

19. 4. 2024

Zatímco starší bitcoinové tokeny BRC-20 leží v krvi a prachu, na výsluní se vyhřívá RUNE – novinka na Bitcoinu

Dva největší BRC-20 tokeny zaznamenaly během pouhého týdne více než 40% pokles. Někteří obchodníci se…

19. 4. 2024

Tether už nebude jen o stablecoinu USDT! Společnost se soustředí na nové cíle včetně AI, těžby, ale i vzdělání

Tether (USDT) je největší světový stablecoin podle třní kapitalizace stejnojmenné společnosti s vazbami na kryptoburzu…

19. 4. 2024

Obchodníci na trhu stále podceňují dlouhodobé účinky halvingu na cenu Bitcoinu (BTC), tvrdí gigant Bitwise

Krypto trh podle největšího světového správce kryptoindexových fondů nedokáže plně rozpoznat budoucí dlouhodobý dopad bitcoinového…

18. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More