Tether reaguje na zprávu OSN o „nezákonné činnosti“ USDT: Absence snahy porozumět základům vyvolává obavy

Sdílej

Stablecoinový gigant napojený na kryptoburzu Bitfinex Tether zpochybnil závěry studie Organizace spojených národů (OSN), která zdůrazňovala údajné zapojení jeho stejnojmenného stablecoinu Tether (USDT) do nezákonné činnosti.

Divize pro jihovýchodní Asii a Tichomoří Úřadu OSN pro drogy a kriminalitu (UNODC) vydala 15. ledna zprávu o používání kryptoměn v nelegálních aktivitách a podzemním bankovnictví.

Zpráva s názvem „Kasina, praní špinavých peněz, podzemní bankovnictví a nadnárodní organizovaný zločin ve východní a jihovýchodní Asii: Skrytá, zrychlující se hrozba“ uvádí stablecoin USDT jako jeden z primárních nástrojů pro praní špinavých peněz v regionu, přičemž zdůrazňovala především tokeny USDT na blockchainu Tron (TRX).

USDT na blockchainu Tron se stal preferovanou volbou pro regionální operace s kybernetickými podvody i pro praní špinavých peněz díky své stabilitě a snadnosti, anonymitě a nízkým poplatkům za transakce, uvádí zpráva.

Tether na to reagoval tak, že vyzval OSN ke studiu a nabídl účast v dialogu, aby úředníci zjistili víc o spolupráci společnosti s desítkami globálních donucovacích orgánů, včetně DOJ, FBI a USSS.

Jsme zklamáni hodnocením OSN, které vyzdvihuje USDT zdůrazňujíc jeho zapojení do nezákonné činnosti a ignoruje jeho roli při pomoci rozvíjejícím se ekonomikám na rozvíjejících se trzích, které globální finanční svět zcela opomíjí jen proto, že služba takovým komunitám by pro ně byla nerentabilní.

Monitorování tokenů Tether prostřednictvím naší spolupráce s celosvětovými orgány činnými v trestním řízení […] zajišťuje bezkonkurenční monitorování, které překonává tradiční bankovní systémy, které byly po desetiletí prokazatelným plavidlem pro praní značných částek pokutami, které jim byly uloženy. Tokeny tether využívající veřejné blockchainy umožňují pečlivě sledovat každou transakci, což z nich činí nepraktickou volbu pro nezákonné aktivity.

Není zdaleka to poprvé, co byly vehementně zpochybněny výroky o zvýšeném používání kryptoměn pro nezákonné činnosti. V říjnu 2023 senátorka Elizabeth Warrenová vedla rozsáhlou kampaň, když s 28 dalšími senátory a 76 členy Sněmovny reprezentantů podepsala dokument, který vyzýval Bílý dům k akci proti kryptoměnám pro jejich údajné využití terorisickou skupinou Hamás.

Akce skončila fiaskem, když se ukázlo, že Warrenová málem přiměla vládu Spojených států zaútočit na kryptoměnový sektor v zemi na základě článku Journal, který špatně interpretoval data a jeho závěry popřela samotná blockchainová platforma Elliptic, ze které primárně čerpal.

Spíše než se zaměřovat pouze na rizika by OSN měla také diskutovat o tom, jak mohou centralizované stablecoiny zlepšit úsilí v boji proti finanční kriminalitě. Existuje ještě mnohem více příležitostí, jak pracovat na zastavení finančních zločinů na blockchainech, a OSN se sluší spolupracovat s průmyslem na pochopení a provádění moderních strategií pro boj s finanční kriminalitou. Tether bude na takových věcech s radostí spolupracovat.

Absence snahy porozumět jeho základům vyvolává obavy ohledně dosažení zamýšlených cílů. Podpora proaktivního přístupu k učení a vzdělávání na blockchainu je zásadní pro podporu informovanějšího a produktivnějšího prostředí, dodává Tether.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Bitcoin (BTC) zaznamenal nový rekord v počtu transakcí: 1,6 milionu potvrzených on-chain plateb za jediný den

Bitcoinová síť zaznamenala 23. dubna nejvyšší počet potvrzených plateb. V dosažení nového rekordu hrálo důležitou…

30. 4. 2024

Debut bitcoinových a ethereových ETF v Hongkongu přilákal zlomek kapitálu oproti prvnímu dni fondů v USA

V Hongkongu se dnes začaly obchodovat spotové burzovně obchodované fondy (ETF) na Bitcoin a Ethereum.…

30. 4. 2024

Američané kvůli regulátorům přicházejí o kryptoměnové peněženky! Phoenix a Wasabi opouštějí Spojené státy

Vývojáři bitcoinových peněženek Phoenix Wallet a Wasabi Wallet oznámili, že přestanou poskytovat služby americkým spotřebitelům.…

30. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC se stále pohybuje kolem 63 000 USD navzdory pozitivním očekáváním trhu – čas na nákup?

Navzdory pozitivních očekávání trhu se bitcoin (BTC) stále nemůže odrazit. Během včerejší obchodní seance jeho…

30. 4. 2024

Krypto je na cestě k dosažení 1 miliardy uživatelů do konce roku 2025, říká on-chain analytik Willy Woo

Zatímco konzervativnější odhady od společnosti Boston Consulting Group předpovídají, že kryptoprůmysl dosáhne své první miliardy…

29. 4. 2024

CEO JPMorgan Chase Jamie Dimon varuje investory, že americkou ekonomiku ohrožuje několik protivětrů

Jamie Dimon naléhá na investory, aby se vyvarovali „falešného pocitu bezpečí," protože věří, že je…

29. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More