Krypto Zprávy

Bitcoin má nakročeno na 50 000 USD! Nenechte se oslepit krátkým časovým rámcem: Týden na trzích

Sdílej

Předpokládejme, že jsme si již prošli medvědí částí cyklu. Co to znamená a co bude následovat? Bitcoin může poměrně velmi rychle atakovat 50 tisíc dolarů. Nenechte se však mýlit, moon fáze může nastat až výrazně později.

V tento moment při přípravě článku se Bitcoin obchodoval za 24 518 dolarů. Sami si snadno spočítáte, o kolik jeho cena stoupla z 21 677 USD z minulého týdne. Dominance BTC také vzrostla, a to o 0,4 procenta na současných 42,2 %. To představuje další posílení pozice Bitcoinu na kryptotrhu, stejně jako růst o 0,3 % z minulého dílu.

Zabývali jsme se křížení klouzavých průměrů. Pro řadu analytiků i běžných investorů jsou tyto úkazy na grafu významné a přikládají jim určitou váhu. Pokud na to přistoupíme, lze říct, že zatím převažuje vliv zlatého kříže. Stále však ve vzduchu visí onen “death cross” na vyšším časovém rámci.

Předpokládejme, že z hlediska dlouhodobé investice oba s odstupem času pominou a stanou se nedůležitými, resp. historickými.

 

Bitcoineři si užili největší jednodenní růst BTC od září 2022

 

Bitcoin má nakročeno na 50 000 USD

Začněme opět několika bullish grafy od nadšenců na Twitteru. Tím pravděpodobně nejhlasitějším, který pronikl do řady krypto médií, byl @singhsoro.

Mohli jste zaznamenat články zmiňující „matku všech býčích signálů BTC“ a podobně. Zda je to skutečně tak necháme na vašem posouzení. Graf zobrazil setup, který v minuslosti fungoval jako bullish signál.

Ukazatel “denní DCA” sleduje zisk/ztrátu kupujících, kteří hypoteticky denně za uplynulý rok (365 dní) kupovali Bitcoin za pevnou částku.

Indikátor DCA historicky na Bitcoinu zablikal pouze třikrát a každý výskyt vedl k masivní rallye.
7400% (2015)
160% (2019)
640% (2020)

Dnes je to počtvrté, co tento signál naznačuje zuřící bullmarket, uvedl.

 

Pokud by cena Bitcoinu nyní stoupla o 100 %, což by vzhledem jeho minulosti nebylo až tak neobvyklé, dostali bychom se do těsné blízosti 50tisícové hranice.

William Noble, ředitel výzkumu Emerging Assets Group a bývalý analytik Goldman Sachs a Morgan Stanley, přináší další krátkodobější bullish pohled.

Bitcoin se může přesunout od konsolidace k dalšímu parabolickému pohybu zpět na 56 000 dolarů, řekl Noble.

Nabídl k tomu tento graf:

 

Dosud jsme se stále dívali příliš zblízka. Pojďme ještě o kousek oddálit pohled a začít se zároveň zajímat o to, v jaké fázi cyklu se nyní nacházíme.

Následující graf od @BitcoinPierre nabízí časové srovnání předešlých bear marketů, přičemž čas je zde počítán k datu posledního halvingu.

Vidíme, že historicky se Bitcoin vůbec nebránil prudkému růstu relativně krátce po dosažení dna. Také, byť historie není zárukou pro budoucí vývoj, obvyklý časový rozsah bear marketu Bitcoin již naplnil.

Podívejme se na stejnou situaci ještě jednou. Tentokrát jde o graf z videa youtubera Ivan on Tech. Ivan je bullish a rozšiřuje potenciální scénář růstu do oblasti kolem 50 tisíc dolarů o širší náhled.

 

 

Co potřebujete je nadhled a ten zaručí pouze delší časový rámec. Na měsíčním grafu snadno pochopíte, že i když bychom nyní potvrdili konec červené fáze, následující žlutá může trvat dva roky.

Další dva roky může cena stagnovat, nebo se dokonce dostat do blízkosti nového low, jako k tomu došlo v roce 2020.

Nikdo vám pochopitelně nezaručí, že se BTC bude chovat podobně, jako tomu bylo dosud. Pokud by k tomu však došlo, konečná (zelená) fáze cyklu může být velmi rychlá.

Příštích klidně 20 měsíců můžete držet a přikupovat, zkoušet a hledat nové věci na trhu… Jak upozorňuje Ivan on Tech, zejména pro vývojáře je tato žlutá část cyklu nesmírně důležitá, aby mohli pracovat, testovat a připravovat se na bull market.

Zelená část je pak především o vybírání zisků.

Závěr

Nenechte krátkodobý časový rámec zaslepit váš zrak. Kryptotrhy jsou nejzajímavější pro ty, kteří myslí dlouhodobě, vnímají cykly, a to, co se během nich v kryptosvětě mění. Na některou z těchto změn se jistě podíváme v některém z našich článků. A pokud také příští týden zabrousíme po týdnu na trhy, dozvíte se to jako první v ponděli na webu Kryptohodler.cz

 

Varování: Všechna historická data jsou za náma a jejich podobnost s budoucností je nepravděpodobná. Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty, proto by je nikdo neměl neuváženě kupovat ani používat. Vstupem na web Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!
Registrací na Coinbase přes tento odkaz získáte bonus 10 USD za Váš první nákup kryptoměn na největší americké kryptoburze. Více informací a návod najdete zde.
Zaregistrujte se na Binance přes tento odkaz a získáte 10% slevu na poplatcích. Pro více informací o největší altcoinové burze na světě navštivte náš návod.

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Solana meme coin Slothana získal v předprodeji 10 milionů dolarů, zbývá posledních 10 dní na nákup SLOTH před aidropem tokenů

Nový a vzrušující kryptoměnový projekt Slothana (SLOTH) běžící na platformě Solana, který je primárně určen…

20. 4. 2024

5 zajímavých faktů, které jste možná nevěděli ohledně události známé jako halving Bitcoinu (nastane již zítra)

Každé čtyři roky bitcoinová komunita oslavuje půlení. Jen několik hodin nás aktuálně dělí od nejočekávanější…

19. 4. 2024

Hodleři využili předhalvingovou korekci ke zběsilým nákupům Bitcoinu za 41 miliard korun během jediného dne

Během posledních propadů ceny hlavní kryptoměny střední a velcí hodleři vytvořili nový denní rekord v…

19. 4. 2024

Zatímco starší bitcoinové tokeny BRC-20 leží v krvi a prachu, na výsluní se vyhřívá RUNE – novinka na Bitcoinu

Dva největší BRC-20 tokeny zaznamenaly během pouhého týdne více než 40% pokles. Někteří obchodníci se…

19. 4. 2024

Tether už nebude jen o stablecoinu USDT! Společnost se soustředí na nové cíle včetně AI, těžby, ale i vzdělání

Tether (USDT) je největší světový stablecoin podle třní kapitalizace stejnojmenné společnosti s vazbami na kryptoburzu…

19. 4. 2024

Obchodníci na trhu stále podceňují dlouhodobé účinky halvingu na cenu Bitcoinu (BTC), tvrdí gigant Bitwise

Krypto trh podle největšího světového správce kryptoindexových fondů nedokáže plně rozpoznat budoucí dlouhodobý dopad bitcoinového…

18. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More