Novinky

Bitcoin spadl pod 30 tisíc dolarů, trhy krvácí! V problémech už i USDT?

Sdílej

Ve čtvrtek ráno následuje další bolest pro kryptoměnové investory v podobě brutálnícho výprodeje napříč celým kryptomarketem. Po UST se nejistota přesunuje už i na Tether.

Bitcoin propadl pod 30 tisíc dolarů

Poté, co cena největší kryptoměny na týdenním grafu dorovnala rekordní řadu 6 červených svící, přišla další vlna výprodejů. Lavina smetla cenu Bitcoinu pod 30 tisíc dolarů a altcoiny zažívají propady v řádu desítek procent.

Výprodejovou lavinu doprovází přílivová vlna BTC na burzy. Zdá se, že mnoho vlastníků Bitcoinu se rozhodlo prodávat a tak své mince přesouvají na Coinbase a další platformy.

Terra (LUNA), která spadla o brutálních 55% během 24 hodin už v době, když se podívala na 28 dolarů, je nyní na pouhých několika centech. Z první desítky se tak bleskově dostala prakticky na dno a investoři zde ztratili téměř všechno. Panika se nyní šíří i na šiřší kryptomarket.

„Lidé to stále zpracovávají, ale toto je okamžik Lehman pro krypto,̶ 1; uvedl dnes Frank Chaparro z kryptowebu TheBlock na svém Twitteru. „Slyšel jsem o spoustě finančních prostředků, které mohly být insolventní kvůli zhroucení Luny.”

UST, na který se v současné době soustředí manažeři společnosti Terra, kteří se zavázali k obnovení fixace na americký dolar, se nyní pohybuje kolem 0,54 dolaru, což je stále daleko od 1 dolaru, ale více než dvojnásobek rekordních minim z tohoto týdne.

Ani Bitcoin nezůstal ušetřen a po propadu pod psychologicky silný level 30 tisíc dolarů je nyní na nejnižší ceně od prosince 2020.

Tether (USDT) v problémech?

Největší stablecoin na trhu Tether (USDT) začal vysílat “varovné signály” a došlo k obavám, jestli nezkopíruje propad UST.

Nyní je USDT na ceně 0,98 USD, přičemž by ale měl být na 1 dolaru. Technologický ředitel společnosti Tether Paolo Ardoino na Twitteru připomněl, že kdokoli může jít a vybrat si dolary. To je rozdíl oproti algoritmickým stablecoinům, jako je UST.

„Připomínám, že Tether ctí výkupy USDT za 1 $ prostřednictvím http://tether.to. >300 milionů vyplaceno za posledních 24 hodin bez kapky potu,” uvedl Ardoino.

Údaje z on-chain analytické firmy CryptoQuant dokreslují další dílek skládačky toho, co se aktuálně na kryptotrzích děje. Plyne z nich, že na kryptoburzách došlo k rekordním odlivům stablecoinů.

Závěr

Pro mnohé investory je dnešní den tou méně radostnou částí obchodního života, ale všichni do trhu vstupují a tím, že i takové chvíle jsou jeho součástí. Úlohou každého hodlera je naučit se s tím žít a nesesypat se po každém tvrdém propadu, protože jen tak lze na tomto trhu být úspěšný.

Tohle je pro ty z vás, kteří mají sklon panikařit. Pokud je toho na vás příliš, lepší, než se nechat rozhodit a začít dělat nerozvážné obchody ve snaze vše napravit, bude na chvíli na trhy zapomenout a jít dělat úplně něco jiného. Jsme hodleři, vstoupili jsme do krypta s tím, že můžeme získat život měnící bohatství, nebo přijít o vše. Každý pád může být současně přílžitostí a i kdyby Bitcoin a kryptoměny spadly na nulu (což je velmi nepravděpodobné), stále bude mnoho důvodů proč žít a mnoho dalších příležitostí.

 

Varování: Všechna historická data jsou za náma a jejich podobnost s budoucností je nepravděpodobná. Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty, proto by je nikdo neměl neuváženě kupovat ani používat.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Bitcoin (BTC) zaznamenal nový rekord v počtu transakcí: 1,6 milionu potvrzených on-chain plateb za jediný den

Bitcoinová síť zaznamenala 23. dubna nejvyšší počet potvrzených plateb. V dosažení nového rekordu hrálo důležitou…

30. 4. 2024

Debut bitcoinových a ethereových ETF v Hongkongu přilákal zlomek kapitálu oproti prvnímu dni fondů v USA

V Hongkongu se dnes začaly obchodovat spotové burzovně obchodované fondy (ETF) na Bitcoin a Ethereum.…

30. 4. 2024

Američané kvůli regulátorům přicházejí o kryptoměnové peněženky! Phoenix a Wasabi opouštějí Spojené státy

Vývojáři bitcoinových peněženek Phoenix Wallet a Wasabi Wallet oznámili, že přestanou poskytovat služby americkým spotřebitelům.…

30. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC se stále pohybuje kolem 63 000 USD navzdory pozitivním očekáváním trhu – čas na nákup?

Navzdory pozitivních očekávání trhu se bitcoin (BTC) stále nemůže odrazit. Během včerejší obchodní seance jeho…

30. 4. 2024

Krypto je na cestě k dosažení 1 miliardy uživatelů do konce roku 2025, říká on-chain analytik Willy Woo

Zatímco konzervativnější odhady od společnosti Boston Consulting Group předpovídají, že kryptoprůmysl dosáhne své první miliardy…

29. 4. 2024

CEO JPMorgan Chase Jamie Dimon varuje investory, že americkou ekonomiku ohrožuje několik protivětrů

Jamie Dimon naléhá na investory, aby se vyvarovali „falešného pocitu bezpečí," protože věří, že je…

29. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More