Komunita

Bitcoinovej Kanál | Jak ušetřit při nákupu kryptoměn?

Sdílej

Bitcoinovej Kanál je pořad, kde se příliš neřeší kurzy, investice či novinky. V tomto seriálu jde zejména o osvětu a edukaci ohledně Bitcoinu a kryptoměn.V dnešním díle však bude řeč o tom, jak ušetřit při nákupu kryptoměn. Toto téma vás totiž z nabídky témat zaujalo nejvíc.

Jak ušetřit při nákupu kryptoměn

Když je řeč o nákupu kryptoměn, jde o to, jak vstoupit do dlouhodobé pozice. Řešíme tedy investici a hodlování, nikoli trading. Vždy upozorňuji na to, že každý nováček potřebuje zvolit, zda bude hodler nebo trader. Náš web je zaměřen na hodlery, jak už napovídá jeho název KryptoHodler, zkráceně Hodler. Být trader není žádná snadná cesta k velkým penězům a skutečnost je taková, že na tradingu přes 90 % lidí prodělá. Proto mi to nedá, ale pokud chcete ušetřit, raději se vyhněte tradingu pro “zábavu”. Hodně lidí věří, že je lepší s nakoupenými kryptoměnami pořád hýbat, aby vydělali, ale pravda je taková, že je extrémně vysoká pravděpodobnost, že si tímto způsobem způsobíte ztrátu.

Většina začátečníků chce vědět, jak výhodně nakoupit a ušetřit při nákupu. Skutečnost je ale taková, že nejvíc ušetříte, když se budete držet osvědčených postupů a bezpečnostních pravidel. Sepa platba je v některých bankách již zdarma, ale banka vám dá nevýhodný kurz na nákup eura. Když začnete hledat alternativy, zjistíte, že si moc nepomůžete. Coinbase vám neumožní vklad z účtu, který nemáte ověřený a nejste v něm uveden jako vlastník. To znamená, že nemůžete pro vklad použít alternativy, jako např. TransferWise. Když se o to budete pokoušet, ztratíte čas a zaplatíte poplatky za převod, který si pak budete pracně posílat zpět na svůj účet. Slováci to mají v tomto o něco lepší, protože používají euro.

Můžete samozřejmě hledat alternativy a použít menší burzy a směnárny. Vystavujete se však v řadě případů zbytečnému riziku, protože neznámé malé burzy nebudou mít tak dokonalý bezpečnostní systém, snadněji podlehnou hackerům, nebo se dokonce může jednat o podvody. Když použijete Revolut, pokud se tedy nic nezměnilo od doby, kdy jsem ho testoval, nemůžete své kryptoměny vybrat na peněženku, což je dle mého názoru nepřijatelné. Jednoduše řečeno, nejvíce ušetříte, když se vyhnete zbytečnému riskování, dodržíte bezpečnostní pravidla a své kryptoměny si budete držet v bezpečné peněžence.

Také záleží na tom, kdy nakupujete. Kryptoměny jsou natolik volatilní, že zde celkové náklady (vč. skrytých) za transakci v řádu 1 – 3 % nehrají až takovou roli. Pokud dobře vystihnete okamžik, kdy vstupujete a vystupujete z trhu, můžete být velmi ziskoví, to je jednoduché. Vzhledem k růstu, který Bitcoin opakovaně zaznamenává, je zde určitá a poměrně velká pravděpodobnost, že se mu to podaří zopakovat. A tato pravděpodobnost je dle mého názoru vyšší, než šance na úspěch při tradingu. A nejlepší způsob jak při tom ušetřit, je vyvarovat se hloupostí, nenechat se okrást či hacknout a nevytvořit si ztrátu vlastní hloupostí či nepozorností. To bych vám tedy za sebe doporučil především.

Video

Tento pořad vznikl ve spolupráci webu Hodler (článek) a youtubera Kicoma, který natočil následující video na Bitcoinovej Kanál. Jedná se o pravidelný seriál, který vychází každé úterý večer. Video začne ve 20:00! Dnes na téma: Jak ušetřit při nákupu kryptoměn?

KryptoHodler.cz je nezávislý český web pro komunitu nadšenců a dlouhodobých investorů do kryptoměn. Zapni si zvoneček, sleduj nás na Facebooku a přidej se do naší free HODL skupiny. Získáš tak info o každém novém článku a řadu dalších užitečných odkazů a informací, které ti pomohou ve tvém úsilí.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

5 zajímavých faktů, které jste možná nevěděli ohledně události známé jako halving Bitcoinu (nastane již zítra)

Každé čtyři roky bitcoinová komunita oslavuje půlení. Jen několik hodin nás aktuálně dělí od nejočekávanější…

19. 4. 2024

Hodleři využili předhalvingovou korekci ke zběsilým nákupům Bitcoinu za 41 miliard korun během jediného dne

Během posledních propadů ceny hlavní kryptoměny střední a velcí hodleři vytvořili nový denní rekord v…

19. 4. 2024

Zatímco starší bitcoinové tokeny BRC-20 leží v krvi a prachu, na výsluní se vyhřívá RUNE – novinka na Bitcoinu

Dva největší BRC-20 tokeny zaznamenaly během pouhého týdne více než 40% pokles. Někteří obchodníci se…

19. 4. 2024

Tether už nebude jen o stablecoinu USDT! Společnost se soustředí na nové cíle včetně AI, těžby, ale i vzdělání

Tether (USDT) je největší světový stablecoin podle třní kapitalizace stejnojmenné společnosti s vazbami na kryptoburzu…

19. 4. 2024

Obchodníci na trhu stále podceňují dlouhodobé účinky halvingu na cenu Bitcoinu (BTC), tvrdí gigant Bitwise

Krypto trh podle největšího světového správce kryptoindexových fondů nedokáže plně rozpoznat budoucí dlouhodobý dopad bitcoinového…

18. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC těsně před halvingem klesá. Je býčí trh u konce?

Jak kryptoměnová komunita očekává další halving Bitcoinu, který je na programu kolem 19. nebo 20.…

18. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More