Peněženky

Generální ředitel společnosti Ledger říká, že “nastříhané” Seedy uživatelů mohou být předány vládám na vyžádání

Sdílej

Soukromé klíče resp. obnovovací fráze (seedy) uživatelů by mohly být sdíleny s vládami, pokud by jejich správci dostali příkaz, ale podle generálního ředitele Paula Gauthiera to „není skutečným problémem.“

 

„Travel rule“ pro krypto aktiva se má implementovat co nejdříve! Skupina G7 probrala kryptoregulace v Japonsku

 

Zdá se, že nedávná kontroverze okolo Ledgeru, která se dostala do pondělních Kryptozpráv, pokračuje. Pascal Gauthier, CEO výrobce hardwarové peněženky Ledger, potvrdil, že soukromé počáteční fráze uživatelů, kteří se přihlásí k nové službě Recover, by teoreticky mohly být předány vládám, pokud by byly požadovány.

Poslední aktualizace firmwaru Ledger obecně byly během minulého týdne choulostivým tématem. Bitconová komunita je známá tím, že vkládá velkou hodnotu samosprávě majetku a absenci rizika třetí strany. Není jasné, proč se Ledger rozhodl jít proti těmto základním principům kryptoměn.

Firma popsala novinku Recover jako volitelnou aktualizaci firmwaru, která uživatelům umožňuje zálohovat jejich počáteční fráze u třetích stran s cílem pomoci uživateli obnovit počáteční frázi, pokud ji ztratí.

Pokud se zákazník přihlásí k nové volitelné službě, jeho seed se rozdělí do tří zašifrovaných fragmentů nazývaných „střepy.“ Své privátní klíče a přístup ke kryptoměnám v peněžence tím svěří do rukou tří samostatných stran – Coincover, Ledger a nezávislého poskytovatele zálohovacích služeb.

Šéf společnosti prohlásil, že i když nová aktualizace Recover technicky dokáže zpřístupnit obnovovací fráze uživatelů vládním subjektům, bude k tomu docházet pouze pro „závažné činy,“ jako jsou zločiny zahrnující drogy a terorismus.

Obavy o bezpečnost firma považuje za přehnané a nepřesvědčil ji ani případ, kdy daňový úřad USA požadoval informace o 13 000 uživatelů od kryptoburzy Coinbase v roce 2018.

Ledger uvedl:

Základní hodnota zůstává stejná jako vždy – étos vlastní péče a vlastní suverenity znamená, že si můžete vybrat. Zavedení Ledger Recover to nemění, je zcela na vás, jestli máte pocit, že je to služba, kterou byste si chtěli předplatit.

Pokud jde o to, zda Ledger plánuje open source kód jejich firmwaru, firma říká, že vnitřní fungování jeho čipu „secure element“ není možné otevřít jako open source – zákonná omezení ze strany výrobce čipu.

Uděláme to, že budeme nadále otevírat více a více našeho kódu, dokud nedosáhneme podobné úrovně jako Raspberry Pi, kde je uzavřena pouze malá část kódu související se Secure Element – kde jsme legálně vázáni, dodává.

Řada uživatelů novinky Ledgeru považuje za bezpečnostní problém a ze situace není vůbec nadšená.  Je otázkou, zda tento tlak donutí společnost zapomenout na podobné nápady.

 

Máte rádi hodlerský web? Navštivte naši donate sekci a staňte se přispěvatelem. Nebo se s ostatními podělte o svůj názor v komentářích.

Registrací na Coinbase přes tento odkaz získáte bonus 10 USD za Váš první nákup kryptoměn na největší americké kryptoburze. Více informací a návod najdete zde.
Zaregistrujte se na Binance přes tento odkaz a získáte 10% slevu na poplatcích. Pro více informací o největší altcoinové burze na světě navštivte náš návod.
Varování: Všechna historická data jsou za náma a jejich podobnost s budoucností může být čistě náhodná. Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty, proto by je nikdo neměl neuváženě kupovat ani používat. Vstupem na web Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Schyluje se k obřímu nákupu? Kryptovelryby převádějí 1,3 miliardy dolarů ve stablecoinu na Coinbase

Podle analytiků mohou mít velké vklady dolarů ve formě stablecoinu USDC potenciálně velký dopad na…

26. 4. 2024

Americký prezidentský kandidát Robert F. Kennedy říká, že dá celý rozpočet USA „na blockchain“ kvůli transparentnosti

Kandidát na amerického prezidenta Robert F. Kennedy říká, že pokud získá nejvyšší politickou funkci v…

26. 4. 2024

Ripple zamítá žádost SEC o pokuty ve výši 2 miliardy dolarů a tvrdí, že nezaplatí více než 10 000 000 USD

Společnost založená tvůrci kryptoměny XRP se ohradila proti požadavku Komise pro cenné papíry a burzy…

26. 4. 2024

Investoři Shiba Inu přesouvají své prostředky do tohoto nového VR projektu ve vidině 1 000% návratnosti

Od té doby, co se cena Shiba Inu (SHIB) ustálila nad klíčovou dlouhodobou rezistencí, která…

26. 4. 2024

Americká komise pro cenné papíry a burzy (SEC) v květnu odepře trhu spotové ETF na Ethereum, říká Reuters

SEC pravděpodobně odloží nebo rovnou zamítne schválení spotových ethereových ETF, zatímco Hongkong začne s takovými…

25. 4. 2024

Série přílivů do bitcoinového ETF BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) skončila ve středu po dosažení čisté 0

Podle údajů Farside série přílivu do bitcoinového fondu ETF společnosti BlackRock skončila 24. dubna poté,…

25. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More