Bitcoin

Hodl – znamená to nikdy neprodat ani satoshi?

Sdílej

Dokonce i pokročilejší kryptonadšenci někdy tápou ve výkladu investiční strategie Hodl. Vysvětlení je přitom velmi jednoduché.

Hodler se rodí pod tlakem

Na hodlerském webu se dnes pokusíme ujasnit jedno nedorozumění, které se občas vyskytuje v jiných skupinách. Dokonce i někteří tvůrci obsahu zaměřeného na kryptoměny nesprávně chápou, co přesně znamená Hodl.

Pojem Hodl, který jsme již vysvětlovali zde, vznikl jako překlep a v podstatě je s drobnou odchylkou synonymem od slova hold (držet). Lépe řečeno toto slovo zdůrazňuje, protože pokud běžný investor drží a při propadech může zpanikařit a začít prodávat ve ztrátě, tak hodler tuto disciplínu dotáhl k dokonalosti a určitě panikařit nebude.

Je to pochopitelné, když vezmeme do úvahy nejeden bitcoinový bear market, kdy se BTC propadl o 80 až 90 procent ze svého ATH. Kdo to zažil, získal nejen případný zisk po skončení bear marketu, ale také velmi cennou zkušenost. Právě v době takového propadu tento pojem původně vznikl a přesně pro tuto situaci se také nejlépe hodí.

Bitcoin spadl z 20 tisíc na 3 tisíce dolarů – co mám dělat, co mám dělat? Just HODL!

TIP: Binance: Jak obchodovat na největší altcoinové burze? Registrace, poplatky…

Hodl neznamená držet do konce života

Někdy se nesprávně uvádí, že Hodl je nějaká zkratka a má znament “hold on for dear life”. Jak už bylo řečeno, výraz skutečně vznikl jako překlep v bear marketu a nikoli jako nějaká zkratka.

Nepochopení může pramenit i z memů. V jednom obzvlášť ikonickém se uvádí, že až bude správný čas, nebude potřeba Bitcoin prodávat. To samozřejmě nelze vykládat tak, že se hodlerům doporučuje držet do konce života a nikdy neprodat, ale naopak, že jakmile nastane čas, Bitcoin se uchytí jako platební prostředek a nebude potřeba ho směňovat za fiat. Jednoduše jej utratíte.

A to lze do jisté míry už nyní. Salvador třeba přijal BTC jako zákonné platidlo a kryptoplatby umožňuje celá řada služeb, jako jsou platební karty, různé aplikace a menší část obchodníků dokonce i přímo.

Zdroj: Reddit

Závěr

Hodl je překlep, který vznikl v době prudkých propadů BTC. Zdůrazňuje rozhodnutí nikdy neprodávat v panice, neprodávat ve ztrátě či z netrpělivosti. Hodler kombinuje určitou důvěru v budoucí úspěch Bitcoinu a ducha nadšení v krypto se srdcem odvážného investora, který se nebojí přijít o většinu peněz a ani poté neprodává. Rozdíl oproti běžnému (krypto)investorovi je poměrně jemný.

Níkdy neprodat ani satoshi může být pro někoho přístup, který si zvolí, ale ve skutečnosti je zde určitá stupnice, na které se pohybujeme. Na druhé straně této stupnice může být hodler, který se rozhodl na konci každého bull marketu vystoupit ideálně ze sta procent a poté případně opět nastupovat v downtrendu. Vše mezi uvedenými extrémy je chápáno jako Hodl a to i případy, kdy při propadech postupně dokupujete dip a na vrcholech zase berete část zisků. Ale to už se bavíme o tvorbě individuální strategie.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Blockchain Association a skupina kryptoaktivistů žalují Komisi pro cenné papíry a burzy Spojených států

Blockchain Association a skupina kryptoaktivistů se sídlem v Texasu žalují SEC kvůli jejímu kontroverznímu pravidlu…

23. 4. 2024

Memecoinová mánie přivede „tisíce a tisíce” lidí do ekosystému blockchainu Base, říká jeho tvůrce Jesse Pollak

Meme pomáhá při přijetí sítě 2. vrstvy Base, za kterou stojí Coinbase. Její tvůrce Jesse…

23. 4. 2024

Představitelé Hongkongu nabídli městskému kryptoměnovému průmyslu samoregulaci, aby zůstal konkurenceschopný

Hongkongský správní orgán hovoří o zřízení polooficiální průmyslové samoregulační instituce, která umožní lepší rozvoj inovací…

23. 4. 2024

Bitcoin zastíní tržní kapitalizaci zlata ve výši 16 bilionů dolarů, říká Anthony Scaramucci ze SkyBridge Capital

Manažer hedgeových fondů Anthony Scaramucci vyjádřil přesvědčení, že tržní kapitalizace Bitcoinu (BTC) překoná tržní hodnotu…

23. 4. 2024

V den halvingu vydělali bitcoinoví těžaři na odměnách a transakčních poplatcích rekordních 107,7 mil. dolarů

Celkové denní výnosy těžařů Bitcoinu (BTC) poprvé překonaly hranici 100 milionů dolarů! Těžaři kupodivu zaznamenali…

22. 4. 2024

Kryptoměnové velryby jsou nadále aktivní! Účet držící 405 milionů dolarů v Ethereu (ETH) začal vybírat z Binance

Gigant s Ethereem v hodnotě blížící se půl miliardě dolarů začal stahovat coiny z kryptoměnové…

22. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More