Krypto Zprávy

Izrael banuje hotovost; Robopes bude pátrat po BTC; Inflace v eurozóně láme další rekord: Zprávy týdne

Sdílej

Vítejte u dalšího dílu pondělních Zpráv týdne na českém hodlerském webu. Bitcoin aktuálně mění majitele za 23 423 USD. Jde o růst asi o 6,7 % za poslední týden. V zisku skončil červenec, do kterého hlavní kryptoměna vstupovala na ceně okolo 19 200 USD. Dominance BTC od minulého dílu naopak klesla, a to o půl procenta na 41 %. Z altcoinů v top10 si pak nejlépe vedly BNB a Ethereum s růstem o 12,7 % resp. 11,35 procenta.

Izrael banuje hotovost

Od 1. srpna Izrael omezuje použitelnost fyzických peněz. Země zakáže hotovostní transakce v hodnotě nad 4 400 USD a obchodní transakce nad 1 760 USD (resp. transakce zahrnující ekvivalentní částku v šekelech).

Pod přísnější limit spadají dary, půjčky a platy i další platby související s podnikáním, zatímco hranice 15 000 šekelů (4 400 USD) platí při osobních transakcích.

Izraelci, kteří by i přes toto omezení použili hotovostní platby nad limit, se mohou dočkat pokuty ve výši 15 % až 30 % z hodnoty příslušné transakce. Zákon má bojovat proti kriminalitě.

Omezování finanční svobody má v budoucnu v zemi pokračovat. Očekávají se opatření zakazující Izraelcům držet doma více než 200 000 šekelů (58 660 USD) v hotovosti.

V červnu Bank of Israel oznámila, že koncem tohoto roku otestuje proveditelnost digitální měny centrální banky (CBDC), přičemž výsledky se očekávají do konce roku 2022.

TIP: Bitcoin a kryptoměny poslouží jako hotovost budoucnosti

Robopes bude pátrat po BTC

Příběh téměř jako ze sci-fi románu začal v roce 2009, kdy James Howells vytěžil 8 000 BTC. Nešťastný občan Newportu ve Walesu poté omylem vyhodil svůj pevný disk, na kterém měl uložené klíče, společně s dalšími “nepotřebnými” věcmi.

Říká, že měl dva stejné pevné disky. Následovala záměna, která měla na jeho finanční bohatství srovnatelný vliv, jako atrapa pistole s funkcí zapalovače na nos komisaře Dreyfuse.

Howells po této události strávil následujících devět let života vyřizováním povolení od místních úřadů, aby vykopal svůj pevný disk ležící někde v hlubinách skládky. Jeho prosbě však úřady nevyhověly z důvodu ochrany prostředí. 

Bitcoiny v aktuální hodnotě přes 153 milionů dolarů má nyní hledat tým složený z robotických psů, lidské práce a strojů umělé inteligence, které by měly prozkoumat oblast způsobem, který nepoškodí přírodní krajinu.

Pátrání může trvat až 3 roky a bude stát 11 milionů dolarů. Stroje nejprve vyhrabou odpadky a připraví skládku k průzkumu. Následně by 24hodinové CCTV kamery, robotičtí psi a stroje s umělou inteligencí pročesávaly oblast dnem i nocí, dokud nenajdou pevný disk. Jakmile bude mise dokončena, tým po sobě uklidí a recykluje odpadky.

Pokud se vnitřní disk vyrobený z kovu nebo skla, na kterém jsou uložena data, nerozbije, je údajně asi 80% až 90% šance, že zařízení bude fungovat a bude možné obnovit přístup k bitcoinům. Zda úřady na takový průzkum přistoupí však i přes ujištění o nezávadnosti plánu v tuto chvíli není jasné.

TIP: Federální rezervní systém zvýšil úrokové sazby o dalších 0,75 %

Inflace v eurozóně láme další rekord

Inflace v eurozóně se nachází vysoko nad dvouprocentním cílem Evropské centrální banky (ECB). Podle Eurostatu v červenci stoupla z červnových 8,6 procent na 8,9 %. Evropský statistický úřad k tomu údajně došel odhadem.

I přes několik měsíců trvající prudkou inflaci ECB poprvé zareagovala až minulý týden, kdy zvýšila úrokové sazby na 0,5 %. Šlo o první zvýšení sazeb v eurozóně od roku 2011. Skončily tak nulové sazby, které se zde držely od roku 2016.

Zatímco země eurozóny, ani ČR, technicky nejsou v recesi, Spojené státy zaznamenaly pokles HDP za druhé čtvrtletí v řadě.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024

Téměř půl miliardy dolarů v likvidacích a dalších 564 milionů ETF odlivů při propadu Bitcoinu pod 58 tisíc USD

Bitcoin (BTC) náhle propadl pod kulatou cenovou hranici 60 tisíc dolarů a stáhl s sebou…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More