Peněženky

Jak přidat do Metamasku Polygon, BSC, Fantom a další + airdrop šance

Sdílej

Peněženka Metamask je defaultně určena pro kryptoměnu Ethereum (ETH) a umožňuje propojení a interakci s různými DeFi protokoly. Jak si hned ukážeme, snadno ji můžete využít i pro Binance Smart Chain (BSC), Polygon (MATIC), Fantom (FTM) a celou řadu dalších kryptoměnovýh blockchainů a na nich běžících kryptoaktiv. a protokolů

Jak přidat další kryptoměny do Metamasku

Jestli ještě peněženku Metamask nemáte, nebo si o ní chcete zjistit více informací, přečtěte si tento náš článek věnovaný peněžence Metamask. V článku také popisujeme manuální přidání BSC do Metamasku. První z možností, jak přidat další krypto do své peněženky, je vygooglit si atributy sítě, kterou chcete přidat, a manuálně je zadat do peněženky.

Pokud dáváte přednost trochu víc user friendly postupům, máme pro vás dobrou zprávu, jde to i bez toho. V tomto článku si ukážeme projekt Chainlist, který slouží přesně k tomu, abyste svůj Metamask mohli snadno připojit i k dalším sítím, aniž by museli ID sítě a další parametry zadávat ručně. Nejprve však pro vás máme tip na možný airdrop.

Airdrop Metamask?

Ačkoli není nikde zaručeno, že Metamask vydá své tokeny, ani to, že proběhne airdrop, spekuluje se, že je poměrně slušná šance, že by k tomu mohlo dojít. Pokud chcete, můžete se kvalifikovat pro případ, že k airdropu skutečně dojde a vy byste pak litovali, že jste nic nedostali. Vše, co je třeba udělat, je využít funkci swap tokenů přímo v metamasku. Počítejte však raději s tím, že mohou mít stanoveny nějaké podmínky, jmenovitě limit počtu a hodnoty swapů (odhady se liší a může jít třeba o 3 swapy za min 100 dolarů).

TIP: Návod | Burza Coinbase (Pro, Earn) Kompletní info, jak založit, bonus, poplatky, nákup kryptoměn

Polygon snadno v Metamasku pomocí Chainlist

Postup je opravdu jednoduchý a rychlý. Chainlist je takový seznam EVM sítí, ve kterém můžeme vyhledávat a připojovat se. Ačkoli pro ukázku budeme přidávat do Metamasku Polygon (MATIC), stejným způsobem můžete připojit i BSC, Fantom a další Ethereum

Virtual Machine (EVM) sítě.

 

  1. Přejdeme na stránku chainlist.org a připojíme se Meatamaskem kliknutím na connect wallet.
  2. Nyní do vyhledávacího políčka napíšeme Matic. V našem případě Chainlist našel dvě sítě – Polygon mainnet a Polygon testnet. Pokud nemáme v plánu testovat nové věci na testnetu před jejich spuštěním na hlavní síti, tak musíme vždy zvolit mainnet.
  3. V metamasku potvrdíme přidání MATIC mainnet, přičemž vidíme, že Chainlist za nás předvyplnil veškeré atributy, takže je nemusíme vypisovat ručně. Přečteme si upozornění, zvážíme, zda jde o důvěryhodný projekt a potvrdíme.

To je vše. Pokud jste následovali jednotlivé kroky, nyní byste měli mít ve svém Metamasku na výběr jak síť Ethereum, tak i Polygon, případně BSC a další, které si zvolíte.

Můžete si taky vytvořit více adres pro jednotlivé sítě a nezapomeňte vždy při přihlašování na decentralizované burzy a další Defi protokoly přepnout Metamask na požadovaný blockchain a nepřihlašovat se na nedůvěryhodné. Pamatujte také, že všechny web3 projekty jsou zpravidla ve vývoji, resp. mohou mít chyby v kódu, a byť je řada z nich auditovaná, jejich používání je na vlastní riziko. I to je potřeba zvážit před vstupem do DeFi světů, který vám peněženky jako Metamask umožňují.

 

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Podle Světového ekonomického fóra se 98 % centrálních bank po celém světě připravuje na spuštění CBDC

Schyluje se pomalu ke konci fyzické hotovosti, jak ji znáte? Ze všech stran se ozývá…

24. 4. 2024

Bug Bounty se kryptoměně Cosmos vyplácí, oprava kritické chyby IBC ušetřila ztráty za 3 miliardy korun

Vývojáři Cosmos (ATOM) opravili „kritickou“ bezpečnostní chybu ve svém protokolu Inter-Blockchain Communication (IBC), která mohla…

24. 4. 2024

Newyorská burza (NYSE) zvažuje 24hodinové obchodování, inspiraci našla na nonstop trhu s kryptoměnami

Zdá se, že nonstop obchodování na kryptoburzách nezůstalo bez povšimnutí tradičních burz, jako je NYSE.…

24. 4. 2024

Predikce ceny Solana: SOL vzrostl nad 150 USD, je na obzoru nové ATH?

SOL v posledních 24 hodinách zaznamenal mírný pokles poté, co se dostal opět nad úroveň…

24. 4. 2024

Blockchain Association a skupina kryptoaktivistů žalují Komisi pro cenné papíry a burzy Spojených států

Blockchain Association a skupina kryptoaktivistů se sídlem v Texasu žalují SEC kvůli jejímu kontroverznímu pravidlu…

23. 4. 2024

Memecoinová mánie přivede „tisíce a tisíce” lidí do ekosystému blockchainu Base, říká jeho tvůrce Jesse Pollak

Meme pomáhá při přijetí sítě 2. vrstvy Base, za kterou stojí Coinbase. Její tvůrce Jesse…

23. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More