Návody a recenze

Jak stakovat a vydělávat na burze Binance – platforma Earn

Sdílej

Burza Binance nabízí celou řadu produktů, kde můžete uzamknout nějaké kryptoměny a začít vydělávat. V tomto návodu vám ukážeme jak na to.

TIP: Může se hodit: Návod Binance: Jak obchodovat na největší altcoinové burze? Registrace, poplatky…

Binance Earn

Binance nabízí obrovské množství možností. Kromě tradičního spotového obchodování mnoha altcoinů, které byste tak nějak běžně čekali, je možná tím nejzajímavějším právě Binance Earn. Burza vás motivuje, abyste si své kryptoměny nechali na svém účtu a nevybírali si je do vlastní peněženky. Za toto riziko nabízí snadnou cestu ke zhodnocení.

TIP: Když se na Binance zaregistrujete přes tento odkaz, ušetříte na poplatcích 10 %.

Výhody

  • Naprosto intuitivní a uživatelsky přívětivá možnost úročení kryptoměn.
  • Neplatíte transakční poplatky.
  • Vyhnete se nejrizikovějším částem DeFi sektoru.

Nevýhody

  • Kryptoměny zůstávají na burze, která k nim drží privátní klíče.
  • Riziko třetí strany (pokud by došlo k hacku apod., můžete přijít o vklady).
  • Produkty jsou omezené, na některé nabídky se nedostanete, nebo musíte čekat.

Jak to funguje?

Binance Earn je skutečně velmi intuitivní a pohodlná, což je zřejmě její hlavní výhoda oproti on-chain možnostem. Na obrázku níže vidíte, jak se na staking produkty burzy dostanete. Na hlavní stránce jednoduše klikněte na panel Wallet a zde na políčko Earn.

Nyní se nacházíte na stránce Earn. Zde najdete hned několik možností. Osobně bych se vyhnul možnosti Savings, kde jsou poměrně nízké úroky a zaměřil bych se na Locked Staking. Zde máte na výběr Locked, což jsou asi nejlepší úročící produkty od Binance. Těmi se budeme za chvíli zabývat blíže.

Dále zde ale najdete také ETH 2.0 staking, a dokonce nově i aukce parachainů na Polkadot. To jsou možnosti, které jsou poměrně zajímavé. Samozřejmě si můžete v ETH2.0 zastakovat mince i sami a držet k nim své privátní klíče. Bohužel to vývojáři vymysleli tak, že je potřeba zamknout 32 ETH. V době, kdy se cena jednoho etheru šplhá k 5 tisícům dolarů, to není zrovna málo. Parachainových aukcí na polkadotu se však samostatně zůčastníte s pouhými cca 6,1 DOT (min vklad do aukce je 5 DOT; 1 DOT by měl zůstat v peněžence; zbytek je na transakční poplatky), takže tuto možnost určitě zvažte.

Locked

Ačkoli Earn nabízí i další možnosti, které si případně můžete sami prozkoumat, nejzajímavější možností je dle našeho názoru právě Locked. Princip je jednoduchý:

  • vyberete si nějaký coin či token,
  • zamknete zvolené množství na předem určenou dobu (15 dní, 30 dní, 60 dní, nebo 90 dní),
  • vyděláváte určité množství na základě roční úrokové sazby,
  • po skončení dohodnutého období se vám kryptoměny automaticky objeví zpět na tzv. Fiat and spot wallet, tedy hlavní peněžence.

Uzamčené kryptoměny poté kdykoli můžete sledovat na stejné stránce. Vidíte zde, co jste zamkli, za jaký roční úrok, na kolik dní, kdy se aktiva odemknou, atd. Je zde také možnost odemknout dříve (Redeem earlier), ale to si dobře rozmyslete, protože za předčasný výběr příjdete o odměny, které jste si vydělali.

Jednotlivé projetky najdete rozkliknutím odkazu Binance Staking Products v horním panelu stránky Earn (viz. obrázek výše). Nabídka je poměrně velká, jsou zde na výběr desítky kryptoměn, konkrétně jich zde aktuálně najdete 76. Nyní vidíte několik prvních nabídek, rozklikněte si všechny kliknutím na Expand all…

Jakmile jste si něco vybrali, stačí kliknout na políčko Stake Now. Poté už stačí jen zvolit délku období a částku (pro zjednodušení Binance přidala tlačítko max). Následně si přečtete a odsouhlasíte podmínky a potvrdíte akci kliknutím na Confirm. Hotovo!

Mimochodem, Est APY je množství procent ročně, pokud toto číslo vydělíte 12, získáte přibližnou výši úroku za 30 dní – v našem případě tedy 11,51/12, což je lehce pod 1% zhodnocení za měsíc. Pokud tedy například uzamknete 10 DOT na 30 dní, za měsíc budete mít příbližně 10,1 DOT, atd.

Pokud by se vám stalo, že nějakou z nabídek nelze odsouhlasit, není to chyba aplikace, ale již bylo dosaženo max. množství. V takovém případě se pod políčky s výběrem počtu dní zobrazí nápis The product has been sold out. Vyberte buď jiné čas. období, nebo se na stránku pravidelně vracejte, dokud se nějaké volné místo neuvolní.

Závěr

Pokud víte, že z nějakého důvodu budete určité množství nějaké kryptoměny držet po určitou dobu na burze, je pro vás Binance Earn naprosto ideální. Stejně tak pro malé čátky, kde se příliš nevyplatí využívat drahé on-chain transakce a nebo to ani není možné (např. ETH2.0). Tyto produkty cílí na uživatele, kteří dávají přednost pohodlí a jednoduchosti a nevadí jim obchodovat na centralizované burze, kde podstupují riziko třetí strany. V některých případech dosahují nabízené roční úroky velmi zajímavých hodnot. Například takový CAKE je možné při nejdelším možném čas. úseku zhodnotit roční sazbou 42,52 %, což by mělo pohodlně pokrýt inflaci.

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Tether už nebude jen o stablecoinu USDT! Společnost se soustředí na nové cíle včetně AI, těžby, ale i vzdělání

Tether (USDT) je největší světový stablecoin podle třní kapitalizace stejnojmenné společnosti s vazbami na kryptoburzu…

19. 4. 2024

Obchodníci na trhu stále podceňují dlouhodobé účinky halvingu na cenu Bitcoinu (BTC), tvrdí gigant Bitwise

Krypto trh podle největšího světového správce kryptoindexových fondů nedokáže plně rozpoznat budoucí dlouhodobý dopad bitcoinového…

18. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC těsně před halvingem klesá. Je býčí trh u konce?

Jak kryptoměnová komunita očekává další halving Bitcoinu, který je na programu kolem 19. nebo 20.…

18. 4. 2024

Nově zrozené bitcoinové velryby nyní drží 9 % nabídky BTC po velmi aktivní akumulaci: CEO CryptoQuant

Nové bitcoinové velryby podle šéfa analytické firmy CryptoQuant drží rekordní množství BTC až do té…

17. 4. 2024

Pokud bude trend pokračovat, vyschne zásoba Bitcoinu (BTC) na kryptoburzách za 9 měsíců, uvádí Bybit

Nabídka na burzách vyschne za devět měsíců po nadcházejícím halvingu Bitcoinu, kterým se přítok zbrusu…

17. 4. 2024

Jak dopadne sázka ředitele Real Vision? Raoul Pal má 80 % veškerého kryptoměnového portfolia v Solaně (SOL)

Až budeme za rok nebo dva hodnotit velké predikce z kryptosvěta, bývalý vedoucí pracvník Goldman…

17. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More