aktuality

Krypto Zprávy (16. 9.) | Bitcoin šlápl na kuří oko SWIFTu a vstoupil do fotbalu!

Sdílej

Bitmain představil dva nové ASIC minery ■ Na dresech klubu hrajícího anglickou fotbalovou Premier League se objeví logo Bitcoinu ■ Platební síť SWIFT označila kryptoměny za nestabilní a zbytečné ■ Blockchainový telefon od společnosti PundiX ■ 3 kryptoměny čekají změny a aktualizace ■ Kryptoměna Stellar připravila airdrop v hodnotě 2 miliard svých coinů XML.

INFO: Krypto Zprávy vám přináší youtube kanál Online investice.

Při pondělku jsou tu opět nové Krypto zprávy. Uplynulý týden přinesl zajímavá oznámení velkých společností a my si je v tomto díle shrneme.

Pondělí ■ Bitmain představil dva nové ASIC minery

Konkrétně jde o modely S17e a T17e, které dle vyjádření těžebního giganta mají nové vylepšení, jenž by se mělo promítnout do vyšší účinnosti a delší životnosti. S17e dosahuje hashovací rychlosti 64 TH/s a T17e 53 TH/s. K prodeji (předobjednávce) jsou tyto minery k dispozici ve várkách od 9. září a dodací lhůty jsou několik týdnů.

Čtvrtek ■ Na dresech klubu hrajícího anglickou fotbalovou Premier League se objeví logo Bitcoinu

Nejvyšší anglická fotbalová soutěž patří mezi nejsledovanější ligy světa a tým Watford FC bude mít na svých dresech tuto sezonu logo Bitcoinu.

K tomu došlo na základě kampaně. Od hlavního sponzora týmu, kterým je sázková společnost Sportsbet.io. Chce zvýšit povědomí o Bitcoinu a používání kryptoměn. Zároveň se chce odvděčit kryptokomunitě, která ji od počátku podporovala.

Platební síť SWIFT označila kryptoměny za nestabilní a zbytečné

Společnost pro mezinárodní a mezibankovní systém, která sdružuje přibližně 11 000 bank a finančních institucí, nepovažuje kryptoměny ani blockchain za svého soupeře a kryptoměny označila za JOJO, které je k ničemu a nestabilní. Stablecoiny označila pouze za koš měn. Zároveň připustila nedostatky své vlastní sítě, která je pomalá a nákladná.

Jako jednoho z mála soupeřů z kryptosvěta společnost považuje Libru od Facebooku. Dle ní by ale šlo pouze o soupeře v krátkodobém hledisku. Kryptoměny spolupracující s bankami, ať už jde o XRP od Ripplu s jejich produktem XRapid nebo třeba Stellar, také překvapivě SWIFT nepovažuje za konkurenci.

Otázkou zůstává, do jaké míry společnost toto prohlášení myslela vážně a zda nejde pouze o pokus o hanění konkurence, již kryptoměny pro SWIFT ve skutečnosti už dávnou jsou, i když si to sama společnost, minimálně veřejně, nehodlá přiznat. Konkurencí jsou právě proto, že již dnes dokážou řešit zmíněné nedostatky v podobě dlouhotrvajících a drahých transakcí.

Blockchainový telefon od společnosti PundiX

Mobil byl představen na Berlínském veletrhu IFA 2019 a nese název BOB, což je zkratka Block on Block. Uživatelé budou moci přepínat mezi blockchainovým operačním systémem PundiX a klasickým Androidem.

Data budou zpracovávána na blockchainu Function X. Pro uživatele to představuje výhodu v tom, že centralizovaní poskytovatelé služeb si nebudou moci ukládat soukromé informace uživatelů. Každý tedy má pod kontrolou své údaje. Telefon se zajímavým designem, který si lze upravovat, bude za cenu 599$ k dostání na konci roku.

Pátek třináctého ■ 3 kryptoměny čekají změny a aktualizace

Kryptoměnu EOS čeká 23. září, tedy v den spuštění Bakktu, hard fork. Půjde o první upgrade konsensu, na němž se tvůrci bloků shodli. Zároveň jde o největší upgrade od spuštění sítě, obsahující zlepšení bezpečnosti, škálovatelnosti a také zjednodušení budoucích hard forků.

Druhou kryptoměnu, které se týká aktualizace, je Tron a jeho Sun Network umožňující vedlejší řetězce. Přináší neomezenou kapacitu škálovatelnosti pro síť Tron nebo 100x nižší spotřebu zdrojů, což by mělo vést k nárůstu DApps. Brzy by měla vyjít aktualizace pro Sun Network, která byla oficiálně spuštěna teprve 11. srpna.

Velké aktualizace ve 2. čtvrtletí příštího roku se dočká i NEO. Čeká ho update na NEO 3.0. Uživatelé si budou muset vyměnit stávající mince za nové. To je nutné z toho důvodu, že řada vylepšení není kompatibilní se současným blockchainem NEO. Mezi ně patří levnější transakce a rychlejší blockchain.

Sobota ■ Kryptoměna Stellar připravila airdrop v hodnotě 2 miliard svých coinů XML

Airdrop, neboli rozdání coinů zdarma komunitě, vznikl na základě spolupráce s platformou pro bezplatné zasílání zpráv Keybase. Jde o mladou začínající sociální síť s aktuálně 400 000 uživateli, která umožňuje i XLM coin posílat svým přátelům.

Airdrop v hodnotě 120 milionů $ bude probíhat v následujících 20 měsících, kdy během každého bude uvolněno 100 milionů XLM. Podmínkou pro účast v airdropu a získání XLM coinů je mít ověřený účet na Keybase.

TIP: Věděli jste, že každou středu a sobotu vychází na Hodlerovi SPPN?

Video

Krypto Zprávy čtenářům webu Hodler (KryptoHodler.cz) přináší youtube kanál Online investice. Níže si můžete zkouknout videoverzi. Tento pořad vychází každé pondělí.

KryptoHodler.cz je nezávislý český web pro komunitu nadšenců a dlouhodobých investorů do kryptoměn. Zapni si zvoneček, sleduj nás na Facebooku a přidej se do naší free HODL skupiny. Získáš tak info o každém novém článku a řadu dalších užitečných odkazů a informací, které ti pomohou ve tvém úsilí.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024

Téměř půl miliardy dolarů v likvidacích a dalších 564 milionů ETF odlivů při propadu Bitcoinu pod 58 tisíc USD

Bitcoin (BTC) náhle propadl pod kulatou cenovou hranici 60 tisíc dolarů a stáhl s sebou…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More