Burzy

Kryptoburzy na odstřel: Bittrex Global oznamuje, že deaktivuje svou platformu a veškeré obchodní operace

Sdílej

Říkejte si co chcete o bullish náboji bitcoinových ETF, ale bez kryptoburz hrozí, že Bitcoin (BTC) v rukou velkého množství drobných hodlerů nebude. Kryptoburzy jsou v poslední době oblíbeným terčem hackerů i vlád a jedna po druhé čelí tvrdé zkoušce. Nyní končí Bittrex.

Kryptoměnová burza Bittrex Global se sídlem v Lichtenštejnsku oznámila, že plánuje ukončit operace. V aktualizaci z 20. listopadu zveřejněné na svých webových stránkách Bittrex Global varoval zákazníky, aby neprováděli žádné nové vklady.

S velkou lítostí vám oznamujeme, že Bittrex Global se rozhodl ukončit své operace. S účinností od pondělí 4. prosince 2023 budou všechny obchodní aktivity na Bittrex Global deaktivovány. Po tomto datu budou zákazníci moci aktiva stáhnout pouze v rámci procesu likvidace.

Všem našim zákazníkům důrazně doporučujeme, aby se přihlásili ke svému účtu a co nejdříve vybrali aktiva. Všechny finanční prostředky a tokeny zůstávají na platformě Bittrex Global v bezpečí a jsou kdykoli k dispozici pro výběr – v souladu s platnými zákony a našimi smluvními podmínkami.

4. prosince platforma pozastaví obchodní aktivity a povolí pouze určité výběry. Oznámení přišlo zhruba devět měsíců poté, co americká odnož Bittrexu v reakci na regulační prostředí opustila USA a skončila.

„Toto rozhodnutí nebylo učiněno lehce a chápeme nepříjemnosti, které může mít pro naše vážené zákazníky,” uvádí Bittrex Global a dodává:

Na naši platformu neprovádějte žádné vklady. Nemůžeme zaručit, že budou bezpečně přijaty. Pokud odešlete vklad, vaše prostředky mohou být v důsledku pokusu o převod trvale ztraceny.

Zatímco Bitttrex.US působil v USA, globální společnost nikoli. Jak naznačil generální ředitel Bittrex Global Oliver Linch, i přesto kryptoburzu nějakým způsobem tato politika odsoudila k zániku:

V tom [rozhodnutí ukončit činnost] hrálo roli všechno, ale ve skutečnosti jsme zjistili, že mnohem více než samotná akce SEC a to, co z ní vyplynulo, je postoj amerických regulačních orgánů. Ačkoli jsme nikdy nebyli v USA a nikdy jsme neměli americké zákazníky, to, co se děje v USA, ovlivňuje celý svět. Regulační nejistota, která prostupuje americkým trhem, má dopad na zbytek světa.

Americká kryptoburza Bittrex vyhlásila bankrot v květnu poté, co dosáhla vyrovnání se SEC v hodnotě 24 mil. dolarů. Vedení tehdy uvedlo, že podnikání v USA není životaschopné.

SEC také v dubnu obvinila Bittrex Global „v souvislosti s provozováním jedné sdílené knihy objednávek spolu s Bittrexem.“ Není jasné, do jaké míry právě tyto kroky regulátora přispěly k tomu, že kryptoburza se sídlem v Lichtenštejnsku nyní oznámila ukončení provozu.

Situace okolo kryptoměnových burz je vážná a čistě na základě názoru současného předsedy SEC Genslera de facto všechny porušují americké zákony o cenných papírech. To v podstatě říká, že veškeré obchodování reálných kryptoměn je přinejmenším v současné podobě podle postoje tohoto regulátora nezákonné.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Bitcoinový ETF společnosti Grayscale GBTC zastavuje krvácení: První den čistých přílivů od spuštění v lednu

Spot Bitcoin ETF společnosti Grayscale zaznamenal první den čistého přílivu po celkovém odlivu více než…

6. 5. 2024

Analytik Ali Martinez vydal nepopulární varování, Bitcoin podle něj již mohl dosáhnout vrcholu celého cyklu

Kryptoměnový stratég těšící se početné divácké základně varuje, že hlavní kryptoměna již mohla dokončit svůj…

3. 5. 2024

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More