Novinky

Nová aplikace Strike spojuje bitcoinové platby včetně LN přímo na bankovní účty – přešla do beta verze

Sdílej

Aplikace Strike má za cíl podpořit masovou akceptaci Bitcoinu a Lightning Network (LN). Toho chce dosáhnout připojením bitcoinových plateb přímo k vašemu bankovnímu účtu nebo debetní kartě. Již byla vydána veřejná beta verze.

Aplikace Strike

Tak panstvo, máme tu aplikaci, která tvrdí, že umí propojit bitcoinové transakce přímo s vašimi bankovními účty. Je to podobná zpráva, jako když nedávno PayPal oznámil, že bude nabízet kryptoměny. My jsme o tom nepsali, protože čekáme, až to doopravdy udělají. PayPal možná má hodně lidí, ale účet v bance máme kompletně všichni.  Tuto možnost by tak mohl využít prakticky kdokoli.

Novou aplikaci pro iPhone, Android a Chrome, která uživatelům umožňuje odesílat a přijímat bitcoinové platby a Lightning Network přímo z a na bankovní účet, oznámil vývojář Zap Lightning Wallet – Jack Mallers. Vypadá to zajímavě i jako možnost platit komukoli Bitcoinem, byť na druhou stranu o tom protistrana ani nemusí vědět a je tak otázkou, zda jde o skutečnou akceptaci Bitcoinu, jak si ji představujeme. Strike, která nyní vstoupila do veřejné testovací fáze, tvrdí, že umožňuje uživatelům tyto zajímavé možnosti bez peněženky, seedů, LN kanálů, atd. Navíc udržuje na uzdě protokoly sbírání osobních údajů na základě regulací typu Know Your Customer (KYC).

Mallers není ve výjoji aplikací pro Bitcoin nováčkem. V roce 2018 vytvořil Zap – jednu z prvních desktop peněženek, která zpřístupňuje Lightning Network prostřednictvím uživatelsky přívětivého rozhraní. Na podzim roku 2019 oznámil svůj záměr vyvinout platformu nabízející okamžité platby debetní kartou s Bitcoinem prostřednictvím Lightning Network. Aplikace Strike je výsledkem tohoto úsilí.

Beta verze je venku

Aplikaci Strike by již mělo být možné otestovat díky vydané veřejné beta verzi. Strike umožňuje komukoli na světě komunikovat s protokoly Bitcoin a Lightning Network pouze pomocí bankovního účtu a / nebo debetní karty. […] Jednoduše stáhněte, propojte svůj bankovní účet a skenujte,” uvádí Mallers. Dodává, že skutečně věří, že mají potenciál přinést Bitcoin do mainstreamu a do světa, kde „hranice mezi BTC a USD již neexistuje.”

KYC

Aby se z aplikace nestala sběrna osobních údajů a dokumentů, strávili údajně tisíce hodin diskuzí s regulátory a právníky. Nakonec dokázali omezit KYC na minimum. Mallers uvádí: „Jsem neuvěřitelně hrdý na to, že mohu oznámit, že pro většinu uživatelů Strike je jediným požadavkem [uvést] vaše jméno a telefonní číslo.” To díky tomu, že průměrná velikost platby v aplikaci Strike činí 27 USD. Tisíce plateb pak nedosahují ani 10 $.

Tip: 46 # | Drobné kryptoplatby by měly být osvobozeny od daně z příjmů z krypta: SPPN

Závěr

Objevila se zajímavá aplikace, která umožní odesílat a přijímat bitcoinové platby přímo z bankovního účtu. Strike již existuje v beta verzi ke stažení pro iPhone, Android a Chrome. Součástí je také sociální profil strike.me, který umožňuje uživatelům přijímat bezplatné platby odkudkoli na světě prostřednictvím online QR kódu. Přijaté platby jsou okamžitě převedeny na fiat.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

5 zajímavých faktů, které jste možná nevěděli ohledně události známé jako halving Bitcoinu (nastane již zítra)

Každé čtyři roky bitcoinová komunita oslavuje půlení. Jen několik hodin nás aktuálně dělí od nejočekávanější…

19. 4. 2024

Hodleři využili předhalvingovou korekci ke zběsilým nákupům Bitcoinu za 41 miliard korun během jediného dne

Během posledních propadů ceny hlavní kryptoměny střední a velcí hodleři vytvořili nový denní rekord v…

19. 4. 2024

Zatímco starší bitcoinové tokeny BRC-20 leží v krvi a prachu, na výsluní se vyhřívá RUNE – novinka na Bitcoinu

Dva největší BRC-20 tokeny zaznamenaly během pouhého týdne více než 40% pokles. Někteří obchodníci se…

19. 4. 2024

Tether už nebude jen o stablecoinu USDT! Společnost se soustředí na nové cíle včetně AI, těžby, ale i vzdělání

Tether (USDT) je největší světový stablecoin podle třní kapitalizace stejnojmenné společnosti s vazbami na kryptoburzu…

19. 4. 2024

Obchodníci na trhu stále podceňují dlouhodobé účinky halvingu na cenu Bitcoinu (BTC), tvrdí gigant Bitwise

Krypto trh podle největšího světového správce kryptoindexových fondů nedokáže plně rozpoznat budoucí dlouhodobý dopad bitcoinového…

18. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC těsně před halvingem klesá. Je býčí trh u konce?

Jak kryptoměnová komunita očekává další halving Bitcoinu, který je na programu kolem 19. nebo 20.…

18. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More