Krypto Zprávy

Ukrajina a válečné NFT muzeum; Rusko příjme BTC za ropu a plyn; Ostrov Satoshi schválen: Zprávy týdne

Sdílej

Jako každé pondělí, i dnes vám přinášíme pravidelné Zprávy týdne na hodlerském webu. Cena Bitcoinu od minulého týdne povyskočila směrem nahoru. Bitcoin dnes mení ruce na ceně 47 145 USD, což je o 6 tisíc dolarů více než před týdnem. Dominance BTC opět mírně rostla, a to o 0,3 % na aktuální 42,2 procenta. Nejlépe se v první desítce dařilo Cardanu. ADA dosáhla 35% růstu i díky několika novinkám, včetně zažazení do čela  nového fondu Grayscale.

Ukrajina a válečné NFT muzeum

Dokumentace průběhu války na Ukrajině bude mít nové místo, přímo v kryptosvětě. Ukrajinské ministerstvo pro digitální transformaci oznámilo vytvoření NFT galerie. Pro začátek zde najdete 54 NFT s klíčovými momenty prvních tří dní rusko-ukrajinské války mezi 24. a 26. únorem.

„Zatímco Rusko používá ke zničení Ukrajiny tanky, my se spoléháme na revoluční technologii blockchainu. NFT-Museum je spuštěno. Místo pro uchování vzpomínky na válku. A místo k oslavě ukrajinské identity a svobody.”

Uvedl to ministr pro digitální transformaci Ukrajiny Mikyhailo Fedorov s tím, že válečné NFT muzeum slouží jako „timeline“ celého průběhu války. Veškerý výtěžek v ETH bude použit na podporu ukrajinské armády a civilistů.

Twitterový účet @KyivIndependent k tomu uvádí:

„Ukrajina spouští válečné muzeum NFT. Podle Státní služby pro zvláštní komunikaci a ochranu informací bude muzeum pomáhat dokumentovat ruské válečné zločiny na Ukrajině a získávat peníze na humanitární pomoc. Všechny vystavené NFT tokeny je možné zakoupit.”

Rusko přijme BTC za ropu a plyn

Akceptace kryptoměn si připisuje nelichotivé “vítězsztví”. Jak oznámil předseda ruského energetického výboru Pavel Zavalnyj, Rusko je připraveno přijímat Bitcoin za své přírodní zdroje, jako je ropa a plyn. Kryptoměně by to potenciálně mohlo uškodit, protože řada západních politků tvrdí, že pomáhá Rusku obcházet sankce.

,,Pokud jde o naše spřátelené země, jako jsou Čína nebo Turecko, které na nás netlačí, tak jim na nějakou dobu nabízíme možnost přejít s platbami do jiných národních měn jako jsou rubly nebo juany. Pokud jde o Turecko, ti mohou platit lirou nebo rublem. Mohou tedy existovat různé měny, a to je standardní postup. Pokud by chtěli Bitcoin, budeme obchodovat i s bitcoiny,“ prohlásil Zavalnyj.

Prohlášení předsedy ruského energetického výboru přišlo krátce poté, co ve středu ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že nepřátelské země budou muset platit za tyto suroviny v ruských rublech. Mezi své nepřátele dnes ruský režim řadí USA a členské země NATO a EU, včetně Slovenska a Česka.

Ostrov Satoshi schválen

V jižním Pacifiku patrně vznikne útočiště kryptoprůmyslu na ostrově Satoshi. Vláda Vanuatu oznámila schválení projektu Satoshi Island Community Project. Oznámil to předsesa tamní vlády Bob Loughman.

Oficiální dopis uvádí: „..Vláda Vanuatu vítá projekt ostrova Satoshi a jeho komunitu v naší zemi.“ Členové komunity budou bydlet v ekologicky udržitelných domech v komunitě organizované decentralizovanými autonomními organizacemi (DAO), kde vlastnictví zastupují NFT.

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Bitcoin (BTC) zaznamenal nový rekord v počtu transakcí: 1,6 milionu potvrzených on-chain plateb za jediný den

Bitcoinová síť zaznamenala 23. dubna nejvyšší počet potvrzených plateb. V dosažení nového rekordu hrálo důležitou…

30. 4. 2024

Debut bitcoinových a ethereových ETF v Hongkongu přilákal zlomek kapitálu oproti prvnímu dni fondů v USA

V Hongkongu se dnes začaly obchodovat spotové burzovně obchodované fondy (ETF) na Bitcoin a Ethereum.…

30. 4. 2024

Američané kvůli regulátorům přicházejí o kryptoměnové peněženky! Phoenix a Wasabi opouštějí Spojené státy

Vývojáři bitcoinových peněženek Phoenix Wallet a Wasabi Wallet oznámili, že přestanou poskytovat služby americkým spotřebitelům.…

30. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC se stále pohybuje kolem 63 000 USD navzdory pozitivním očekáváním trhu – čas na nákup?

Navzdory pozitivních očekávání trhu se bitcoin (BTC) stále nemůže odrazit. Během včerejší obchodní seance jeho…

30. 4. 2024

Krypto je na cestě k dosažení 1 miliardy uživatelů do konce roku 2025, říká on-chain analytik Willy Woo

Zatímco konzervativnější odhady od společnosti Boston Consulting Group předpovídají, že kryptoprůmysl dosáhne své první miliardy…

29. 4. 2024

CEO JPMorgan Chase Jamie Dimon varuje investory, že americkou ekonomiku ohrožuje několik protivětrů

Jamie Dimon naléhá na investory, aby se vyvarovali „falešného pocitu bezpečí," protože věří, že je…

29. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More