Krypto Zprávy

350 scamů denně v 2022; Mazars končí s audity kryptoburz; 115 let vězení pro SBF: Zprávy týdne

Sdílej

Pravidelné pondělní Zprávy týdne na českém hodlerském webu jsou zde. Aktuálně se Bitcoin na kryptoburzách obchoduje za 16 753 USD. Od minulého týdne se jeho cena nezměnila ani o 300 dolarů a situace tak připomíná ticho před bouří. Nicméně oslabují altcoiny, konkrétně o více než 10 procent v top10 spadlo Cardano, Dogecoin, Polygon a BNB v tomto pořadí. Dominance BTC od minulého dílu stoupla o 1,1 % a aktuálně tak činí 39, 8 %.

 

Registrací na Coinbase přes tento odkaz získáte bonus 10 USD za Váš první nákup kryptoměn na největší americké kryptoburze. Více informací a návod najdete zde.
Zaregistrujte se na Binance přes tento odkaz a získáte 10% slevu na poplatcích. Pro více informací o největší altcoinové burze na světě navštivte náš návod.

350 scamů denně v roce 2022

Podle společnosti Solidus pro monitorování rizik na blockchainu bylo od začátku ledna do 1. prosince spuštěno téměř 118 000 podvodných tokenů. Jde o tokeny ležící na různých blockchainech včetně BNB a ETH.

Zpráva tvrdí, že BSC Chain je na tom nejhůř, přičemž 12 % všech tokenů BEP-20 je podvodných. Na Ethereu je pak údajně 8 % podvodných tokenů ERC-20.

  • Nejoblíbenějším typem podvodného tokenu byl honeypot, což je chytrá smlouva o tokenu, která kupujícím neumožňuje prodej.
  • Rug pull je typ podvodu, kdy jednotlivec nebo tým vytvoří token, napumpuje jeho cenu, odčerpá veškerou hodnotu z projektu a token padá na nulu.

Oproti minulému roku bylo v roce 2022 do 1. prosince o 41 % více podvodných tokenů. Podle dat společnosti Solidus znikaly tempem 350 scamů denně.

Armanino a Mazars končí s audity kryptosektoru

Kryptoburzy mají problém sehnat si renomovanou účetní společnost za účelem provedení auditu svých rezerv. Auditoři se pravděpodobně obávají ztráty renomé

Armanino a Mazars – hned dvě známé společnosti ze světa poradenství, auditů a účetnictví se rozhodly ukončit svou spolupráci se svými klienty zaměřujícími se na kryptoměny.

Společnost Mazars přitom ještě nedávno spolupracovala s celou řadou kryptoburz, včetně Binance a Kucoin. Problémem však byl, že se audit zpravidla netýkal celého účetnictví včetně závazků, ale pouze rezerv na kryptopeněženkách.

Problémy s aditem potvrdila největší světová kryptoburza Binance, která žádala o spolupráci auditorské společnosti z tzv. Velké čtyřky. Ty však nabídku na provedení auditu rezerv odmítly.

 

Binance prochází “stres testem” s čistými výběry přes 3,6 miliard dolarů

 

Až 115 let vězení pro SBF

Zakladatel a bývalý ředitel kryptoměnové burzy FTX Samuel Bankman-Fried byl vzat do vazby Královským policejním sborem Baham a pravděpodobně tam zůstane až do února poté, co byla jeho žádost o propuštění na kauci zamítnuta bahamským soudem.

Pokud bude Bankman-Fried uznán vinným v USA, kam má být později vydán, hrozí mu až 115 let vězení. Mezi 8 bodů obžaloby patří obvinění z podvodu klientů, praní špinavých peněz a porušení zákonů o financování volebních kampaní.

SBF však nejednal sám a uvidíme, zda dojde k obvinění i dalších z jeho blízkého okolí a vedení FTX a Alamedy. Mezitím byla v Kalifornii podána hromadná žaloba proti Silvergate Bank za její údajnou roli při umísťování uživatelských vkladů FTX na bankovní účty Alameda Research.

 

Kanada zakazuje pákový trading s kryptoměnami po zhroucení FTX

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Blockchain Association a skupina kryptoaktivistů žalují Komisi pro cenné papíry a burzy Spojených států

Blockchain Association a skupina kryptoaktivistů se sídlem v Texasu žalují SEC kvůli jejímu kontroverznímu pravidlu…

23. 4. 2024

Memecoinová mánie přivede „tisíce a tisíce” lidí do ekosystému blockchainu Base, říká jeho tvůrce Jesse Pollak

Meme pomáhá při přijetí sítě 2. vrstvy Base, za kterou stojí Coinbase. Její tvůrce Jesse…

23. 4. 2024

Představitelé Hongkongu nabídli městskému kryptoměnovému průmyslu samoregulaci, aby zůstal konkurenceschopný

Hongkongský správní orgán hovoří o zřízení polooficiální průmyslové samoregulační instituce, která umožní lepší rozvoj inovací…

23. 4. 2024

Bitcoin zastíní tržní kapitalizaci zlata ve výši 16 bilionů dolarů, říká Anthony Scaramucci ze SkyBridge Capital

Manažer hedgeových fondů Anthony Scaramucci vyjádřil přesvědčení, že tržní kapitalizace Bitcoinu (BTC) překoná tržní hodnotu…

23. 4. 2024

V den halvingu vydělali bitcoinoví těžaři na odměnách a transakčních poplatcích rekordních 107,7 mil. dolarů

Celkové denní výnosy těžařů Bitcoinu (BTC) poprvé překonaly hranici 100 milionů dolarů! Těžaři kupodivu zaznamenali…

22. 4. 2024

Kryptoměnové velryby jsou nadále aktivní! Účet držící 405 milionů dolarů v Ethereu (ETH) začal vybírat z Binance

Gigant s Ethereem v hodnotě blížící se půl miliardě dolarů začal stahovat coiny z kryptoměnové…

22. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More