HODL

Top 24 článků z webu KryptoHodler, které byste si měli určitě přečíst o Vánocích

Sdílej

Milí čtenáři, za český hodlerský web KryptoHodler.cz Vám přeji krásné prožití Vánočních svátků a šťastný Nový rok. Od 20. 12. 2022 do 3. 1. 2023 budeme mít volno. Abyste ale měli co číst a nebylo Vám to líto, přínášíme takový malý adventní kalendář toho nejlepšího od nás pro Vás.

Adventní kalendář 24 článků z webu KryptoHodler

1. Co je Bitcoin (První článek, který kdy vyšel na webu KryptoHodler.cz)

Jako jasná první volba z top desítky byl zvolen článek Co je Bitcoin (BTC) – Základy nejstarší kryptoměny. V roce 2009 daroval světu Bitcoin neznámý autor, který si říkal Satoshi Nakamoto. Kdo to byl a zda šlo o jednoho člověka, nebo tým, to se dosud neví. Bitcoin je digitální forma peněz a někdy se mu též říká digitální zlato, pro jeho deflační povahu (mince mají omezené množství a časem zvyšují hodnotu) a další vlastnosti, jako způsob jejich dobývání – těžba.

2. Bezpečnostní pravidla

Jedním z našich nejdůležitějších článků vůbec je článek nazvaný Bezpečnost | Důležitá pravidla při nákupu a hodlování kryptoměn a jak ochránit své krypto. Patří k tomu prvnímu, co si určitě musíte přečíst, pokud jste na webu KryptoHodler.cz noví. Jeho cílem je stručně a jasně ozřejmit, jak se nenechat okrást podvodníky a dalšími zločinci, kterých se v kryptosvětě vyskytuje značné množství. Jak ochránit své krypto, jak na bezpečnost a jak se vyhnout ztrátě přístupu ke svým kryptoměnám, předejít omylům při posílání kryptoměny, při zadávání hesel a klíčů, atd.

3. Holdujeme investicím, hodlujeme

Co je to vlastně HODL, je to nějaký překlep slova HOLD, nebo jak je to? Co je to HODL (hold?), kdo je hodler, jak začít hodlovat a proč Bitcoin? V tomto článku najdete nezbytný základ o tom, kdo je hodler, co znamená hodlovat a jak to souvisí s kryptoměnou Bitcoin.

4. Bitcoin Whitepaper

Do adventního výběru právěm patří článek Přečtěte si alespoň část – Bitcoin Whitepaper – překlad do češtiny. Seznámit se s tímto základním dokumentem je v podstatě povinností každého kryptonadšence. Satoshi Nakamoto možná nebyl úplně první, kdo kdy přemýšlel o něčem podobném, ale stal se prvním, kdo tuto myšlenku skutečně uskutečnil a přivedl v život. Spuštění Bitcoinu a vytěžení úplně prvního bloku předcházela publikace Whitepaper Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System, jejíž část jsme si společně přečetli v tomto článku.

5. Jak neprodělat na kryptu

Kromě nebezpečí, které skýtají podvody a bezpečnostní hrozby online prostředí, kam krypto nepochybně patří, není radno podceňovat hrozby samotného investování. V článku Myslete dlouhodobě, jinak na Bitcoinu proděláte jsme si představili nějaké zásady investování a hodlování.

6. Fiat měna

Mnozí nováčci, kteří přicházejí do světa kryptoměn, se vlastně díky tomu paradoxně dozvídají více o tom, jak fungují běžné peníze, které roky denně používají. Finanční gramotnost je obecně bohužel stále poměrně nízká a spousta lidí dnes ještě věří, že jsou jejich peníze podloženy třeba zlatem, nebo něčím reálným. To však bohužel dávno není pravda, jak jsme si připomněli v článku Co je to? | Fiat peníze – Co dává bankovkám hodnotu.

7. Proč potřebujeme hodně malých hodlerů

Pro budoucnost Bitcoinu potřebujeme velké množství drobných hodlerů, a to mnohem více, než velké instituce a jejich kapitál. Skutečná decentralizace a využití kryptoměn vyžaduje zapojení velkého množství malých uživatelů. Článek na toto extrémně důležité téma vyšel symbolicky k výročí 1 roku od založení komunitního a hodlerského webu KryptoHodler.cz. Nazvali jsme ho HODL je prvotní předpoklad masové akceptace Bitcoinu a kryptoměn – potřebujeme decentralizaci bohatství.

8. Cestovatel časem 2

Možná si ještě pamatujete zprávu fiktivního cestovatele časem, který predikoval zkázu a rozpad společnosti kvůli Bitcoinu. Možná ale nevíte, že na Hodlerovi vyšel exkluzivně druhý díl. Nese název Zpráva Cestovatele V Čase 2 – Náprava Společnosti a začíná těmito slovy:

„Píše se rok 2025 a posílám vám do minulosti tuto zprávu. Můj kolega, který změnil běh dějin, byl zatčen a jeho druhá zpráva byla vymazána. Ano, byl to autor předešlé zprávy, která vám byla doručena před 5 lety. Dnes je ideální čas na doručení mé zprávy.”

Pro někoho pokus o sci-fi, pro jiného utopie, ale pro nás to byla velká zábava a snad se budete při čtení bavit i vy. A nikdy nevíte! Co když je to pravda?

9. Kdo je Kytka

Nejen redaktoři kryptowebů mají své každodenní starosti, cíle, sny a životy. Lidé přichází, čtou, zanechají komentář, nějakou kritiku, vzácněji pochvalu nebo slovo podpory… Málokterá práce je denně tak přísně posuzována stovkami a tisíci lidí. V tomto článku, nazvaném Kytkova zpráva z kryptosvěta: Díl první – Jeden z davu, jsem se Vám snažil trochu přiblížit a připomenout, že také my jsme jen lidé.

10. Vánoce na dluh

Co je víc, finance, nebo Vánoce? Co bylo první, peníze, nebo dluh? Vysypat si kapsy a rozbít prasátko za trochu pohody nebo rodinné radosti stojí. Zážitky a láska se však nedají vyčíslit a dát vše, co máte, může být mnohem víc, než dát to, co nemáte. V tomto článku se řeší Finance: Vánoce na dluh? Snadná cesta do dluhové pasti!

11. Přežijte bear market

Když na kryptotrhu zuří bouře a věci vypadají velmi špatně, lidé ztrácí naději a opouštějí dlouhodobou strategii. Pro pár měsíců zkázy sentiment padá pod bod mrazu a zdá se, že všichni jsou negativní. V článku Jak přežít medvědí trh v kryptoměnách si připomenete, že součástí každého úspěchu je riziko pádu a v každé krizi se ukrývá příležitost.

12. Přežijte bull market

Každá mince má dvě strany. Když se Vám nějak podaří přečkat relativně bez újmy medvědí trh, už se na Vás žene stádo býků. Strhnou vás a než se nadějete, můžete skončit oškubaní a potlučení. V době vrcholu bull marketu v listopadu 2021 vyšel na webu KryptoHodler článek FOMO nabírá na obrátkách – na co si dát pozor

, který Vás zavede zpět do doby, kdy největší akutní nebezpečí plynulo paradoxně z růstu kryptoaktiv.

13. Armagedon

Z takřka 8 tisíc až na 3 800 dolarů jsme se dostali za pouhých 26 hodin. To byly časy! Už tehdy s Vámi byl KryptoHodler.cz při tom, aby vznikl i tento záznam. Je čas uctít památku padlých hodlerů a jít dál. Někteří podlehli panice a prodali: 8 postapokalyptických záznamů o BTC z března 2020: Jak přežít armagedon?

14. Vybírejte zisky

Dokonce i pokročilejší kryptonadšenci někdy tápou ve výkladu investičního přístupu Hodl. Asi největší pověrou o hodlerech je, že nikdy neprodávají. Nebudeme Vás přesvědčovat, prostě si vyberte jeden z těchto dvou článků a posuďte sami:

15. První nákup

Řada lidí se viděla, jak vydělá velké peníze, ale trh je někdy neúprosný a nezajímají ho vaše cíle. Tak vznikají zklamaní “vyléčení” investoři, kteří odrazují ostatní od dlouhodobých investic. I proto náš návod pro nováčky Jak si koupit Bitcoin a jiné kryptoměny – Průvodce pro začátečníka není jen obyčejným návodem k nákupu, ale řeší i téma strategie a nabádá ještě chvíli ten nákup přece jen odložit a něco si o tom nejdříve zjistit. Tak se u něj chvíli pozastavte, však ono Vám nic neuteče.

16. Bezradné investice

Kromě toho, že jsme si zvykli říkat, že nedáváme investiční rady, je potřeba dodat, že investiční rady nedáváme a navíc: neposkytujeme finanční poradenství! Článek Co vám nikdo neřekne o Bitcoinu 3: Investiční rady neexistují a jsou prý zbytečné mluví otevřeně o tom, o čem ostatní radši ani nedutají.

17. Abyste se nezbláznili

Jen klid! Nemusíte z toho někteří pořád vyšilovat. Zde je Pár užitečných tipů Dominika Stroukala, které jsme od něj nejen obšlehli a trochu doladili, ale hlavně pořádně zkrátili, aby se to vůbec dalo číst. 🙂 Žádný propad nevypadá tak hrozivě, když se na něj podíváte z odstupu a objektivně jej zařadíte do kontextu dlouhodobého vývoje ceny.

18. Ze semínka roste kryptoměna

Každý dobrý zahradník umí uchovávat vlastní semínka svých oblíbených odrůd. A každý dobrý hodler dokáže bezpečně uložit SEED. Co je SEED, jak funguje a kam ho uložit – tak tohle byl hodně důležitý článek, co říkáte?

19. Kolik satů stvořil Nakamoto

Nejmenší jednotka Bitcoinu je satoshi, pojmenovaná podle zakladatele Satoshi Nakamota. Mezi další Jednotky Bitcoinu (BTC) patří microbitcoin (µBTC), milibitcoin (mBTC) a další…

20. Centrální banky (ne)jsou digitální

Digitální měny centrálních bank (CBDC) některé z Vás děsí, jiní nad nimi mávnou rukou a další říkají, že peníze už digitální jsou. Co je CBDC a jaký je rozdíl oproti běžným kryptoaktivům?

21. Tradeři odpustí

I hodleři mohou část portfolia vyčlenit na hazard, hry a učení se tradingu v praxi. Jestli však při zpětném pohledu něco za všechny předešlé roky na trhu s Bitcoinem a kryptomarketu fungovalo, je to dlohodobý HODL. Tentokrát máte opět výběr ze dvou článků, tak si prosím nabídněte:

22. Na strategii se nešetří

A na kolik vás příjde tento nedocenitelný kurz v hodnotě tisíců dolarů? Věřte nebo ne, vstupné je čistě dobrovolné. Článek Top3 úspěšné strategie na kryptotrhu: Naučte se investovat jako profík navštivte a svou vlastní metodu si podle něj zvolte.

23. Máte klíčky?

Když si zabouchnete dveře s klíčem uvnitř, zavoláte zámečníka. Pokud se vám to však podaří v kryptu, získat přístup zpět ke svým ztraceným aktivům by neměl být problém, pokud máte zhruba tak 4 miliardy počítačů a 507 miliard let. Přesto je lepší si ty klíče přece jen hlídat sám. Článek Proč nedržet Bitcoin (BTC) v peněženkách třetích stran, jako jsou burzy a banky vyšel ještě před kolapsem FTX. A nyní je snad ještě aktuálnější než kdy dřív.

24. Kryptoměna jinak

Náš adventní výběr uzavřeme článkem Kryptoměna – podívejte se na crypto z jiné perspektivy. Většina lidí si myslí, že vývojáři, těžaři, validátoři a uživatelé vytváří crypto. Co když vám ale řekneme, že je tomu naopak? Ta “malá lesklá” kryptoměna si kolem sebe vytváří vývojaře, uživatele a celý ekosystém. Jak? Tak to si prostě musíte přečíst.

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Solana meme coin Slothana získal v předprodeji 10 milionů dolarů, zbývá posledních 10 dní na nákup SLOTH před aidropem tokenů

Nový a vzrušující kryptoměnový projekt Slothana (SLOTH) běžící na platformě Solana, který je primárně určen…

20. 4. 2024

5 zajímavých faktů, které jste možná nevěděli ohledně události známé jako halving Bitcoinu (nastane již zítra)

Každé čtyři roky bitcoinová komunita oslavuje půlení. Jen několik hodin nás aktuálně dělí od nejočekávanější…

19. 4. 2024

Hodleři využili předhalvingovou korekci ke zběsilým nákupům Bitcoinu za 41 miliard korun během jediného dne

Během posledních propadů ceny hlavní kryptoměny střední a velcí hodleři vytvořili nový denní rekord v…

19. 4. 2024

Zatímco starší bitcoinové tokeny BRC-20 leží v krvi a prachu, na výsluní se vyhřívá RUNE – novinka na Bitcoinu

Dva největší BRC-20 tokeny zaznamenaly během pouhého týdne více než 40% pokles. Někteří obchodníci se…

19. 4. 2024

Tether už nebude jen o stablecoinu USDT! Společnost se soustředí na nové cíle včetně AI, těžby, ale i vzdělání

Tether (USDT) je největší světový stablecoin podle třní kapitalizace stejnojmenné společnosti s vazbami na kryptoburzu…

19. 4. 2024

Obchodníci na trhu stále podceňují dlouhodobé účinky halvingu na cenu Bitcoinu (BTC), tvrdí gigant Bitwise

Krypto trh podle největšího světového správce kryptoindexových fondů nedokáže plně rozpoznat budoucí dlouhodobý dopad bitcoinového…

18. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More