Komunita

Ark | Kryptoměna s 10% Pasivním Příjmem Ročně – Rozbor, Návod, Peněženka

Sdílej

Ark je další z kryptoměn s pasivním příjmem, které nás lákají svou dividendou. 10 % ročně je již velmi slušné zhodnocení. V tomto článku najdete základní informace. Dozvíte se, co je potřeba ke stakování, kde najít peněženku. Pokud budete potřebovat návod, najdete ho ve videu pod článkem.

INFO: Tento článek a video pod ním vám ve spolupráci s KryptoHodlerem přináší youtube kanál Online investice.

ARK

Projekt byl založen ve Franci. Ark. je jedním z nástrojů (platforem) pro vývojáře. Slouží k vytváření decentralizovaných aplikací, tzn. dapps,  dále vytváření vlastních blockchainů a především umožňuje komunikaci mezi různými druhy blockchainů.

Projekt byl spuštěn v listopadu 2016. Tehdy šlo o družstevní společnost ARK ECOSYSTEM. ICO bylo spuštěno o měsíc později v prosinci. téhož roku. Vstup na burzy byl v březnu 2017. Od vydání ICO dosáhla kryptoměna ARK při svém maximu zhodnocení 400násobku.

V listopadu 2017 byla založena akciová společnost ARK ECOSYSTEM s kapitálem 10 000 EURO. Obor činnosti je počítačové programování. Prezidentem a předsedou správní rady je Francois-Xavier Thoorens. Předseda dozorčí rady Lars Rensing.

Na webových stránkách společnosti, hned pod první záložkou, nalezneme to nejdůležitější. Majitele a tým, kteří jsou snadno dohledatelní a mají za sebou zkušenosti z jiných úspěšných projektů.

Tým

Zmiňovaný prezident a předseda správní rady Francois-Xavier Thoorens. Je spoluzakladatelem a jeho pozice vedoucí vývoje. Pracoval ve vývojářském týmu kryptoměny Lisk a v mnoha dalších projektech převážně v technologickém průmyslu. Má bohaté zkušenosti se založením několika technologických startupů. Své zkušenosti při práci na vývoji projektu Lisk přenesl do projektu Ark.

Lars Rensing – předseda dozorčí rady a další spoluzakladatel je na pozici finančního ředitele. Jde o klíčovou postavu projektu, vystupující v médiích zaměřených na kryptoměny. Má mnoho zkušeností v oblasti kryptoměn a blockchainu. Jeho zkušenosti pomáhají projektu ARK stát se jedním z nejlepších v kryptoměnách.

Dalším spoluzakladatelem je Mike Doty zastávající funkci výkonného ředitele. Mike je dalším členem týmu, který přímo řídí všechny aspekty projektu. Absolvoval univerzitu na Caltechu, což už je téměř 30 let. Má obrovské zkušenosti v IT. V roce 2014 se zapojil do kryptoměnového průmyslu a využil svých odborných znalostí k tomu, aby pomohl různým projektům kryptoměnách.

ARK má ještě dalších 19 hlavních členů týmu, kteří tvoří jádro projektu.

Přednosti projektu

Co je tedy hlavním produktem a záměrem tohoto projektu? Je to platforma pro blockchainy, umožňující spojení a komunikaci mezi různými typy blockchainů – prostřednictvím tzv. SmartBridge. ARK SmartBridge komunikuje mezi různými blockchainy pomocí datové sekce nazývané Encode Listener, v překladu kódovaní posluchači. Připojení blockchainu k systému ARK je prostřednictvím části kódu nebo přes kódované posluchače. Následně je daný Blockchain nastaven a připojen k systému Ark SmartBridge.

Pokud držíte ARK a chtěli by jste uskutečnit např. smart contract na Ethereu, které je již podporováno, tak v peněžence ARK odešlete požadavky prostřednictvím SmartBridge a smart kontrakt je vytvořen i bez nutnosti pořizování si Etherea. 

Potvrzování transakcí je téměř okamžité, díky rychlosti 1 blok za 8 sekund. Ověřování transakcí neběží na PoW, (důkaz prací) které využívá Bitcoin, Ethereum a většina dalších kryptoměn, kdy je třeba značného množství výpočetního výkonu a jde o energeticky náročnou metodu.

Delegated Proof-of-stake a dividendy

Zde je využíván pokročilejší Pos, (důkaz držení), kdy transakce jsou ověřovány držiteli většího množství coinů dané kryptoměny. Nedochází zde k soutěžení o výkonnější hardware ale postačí v podstatě klasické počítače a o odměně rozhoduje počet držených mincí.

U Arku je to konkrétně Delegated Proof of Stakes, nebo-li delegovaný důkaz držení, kdy je držiteli kryptoměny ARK voleno 51 delegátů, kteří ověřují transakce prostřednictvím vlastních transakčních poolů. Za to, že potvrzují transakce, dostávají nově generované coiny ARK.

Tito delegáti, aby byli zvoleni, nabízí ostatním držitelům ARKu, že se s nimi podělí o svůj zisk, když pro ně budou hlasovat. To znamená, že ARK můžete (podobně jako NEO či Ontology) stakovat prostřednictvím delegáta. Hodnota hlasů jednotlivých voličů je závislá od množství držených ARKů. Běžně se delegáti podělí o 80 % – 95 % svých zisků, které rozdávají svým voličům.

Zde je tedy možnost díky držení kryptoměny ARK a hlasováním pro některého z delegátů, si zajistit pravidelnou dividendu, jejíž velikost se pohybuje kolem 10 % ročně. Jde o obchodní model, který dává smysl a je dlouhodobě udržitelný.

Jak stakovat ARK

Je třeba stáhnout si ze stránek ark.io peněženku. Je zde na výběr verze pro počítač, mobilní peněženky pro android a iOS, papírová a webová peněženka. Pochopitelně musíte vlastnit ARK a poslat si ho do peněženky, je třeba držet minimálně 10 ARKů. Jestliže budete potřebovat pomoc se založením peněženky, využijte návod ve videu pod článkem.

Dále je třeba zvolit si delegáta. Pro výběr delegátů využijte stránku arkdelegates.io. Je třeba si vybrat delegáta do 51 místa a následně sledovat, zda vámi zvolený favorit nevypadl z jednapadesátky, protože v ten moment by on nebyl odměňován za potvrzování transakcí a vy byste byli bez dividendy.

Není ani tak důležité, kolik má delegát hlasů, ale hlavně jakou má hlasovací sílu. Jelikož hlas voliče s větším množství mincí ARK, má větší hodnotu. Tato celková hodnota určuje pořadí delegátů.

3 důležité faktory, na základě kterých si budete vybírat svého delegáta:

  1. procentuální množství, které delegát vyplácí ze své odměny svým voličům (mělo by být 85 % – 90 %).
  2. Jak často delegát vyplácí dividendy svým voličům (denně, týdně).
  3. Od jakého minimálního množství vyplácejí.

Pokud vyplácí od 5 ARKů, tak pokud nedržíme větší množství, je pro nás skutečnost, že delegát vyplácí třeba každých 6 hodin, bezvýznamná, protože dokud se vám v dividendách nenahromadí těch 5 ARKů, nedostanete svou dividendu. Proto je při menší částce lepší volit vyšší procento a neřešit interval vyplácení.

DELEGATE MONITOR

To zjistíme tak, že v peněžence klikneme na “OPEN DELEGATE MONITOR”. Zde můžeme v podstatě nahlížet do ARK blockchainu, potvrzování transakcí delegátů a dohledávání uskutečněných transakcí. My si zde hlavně zkontrolujeme, zda delegát vyplácí ve stanoveném intervalu, množství, a také jaká je skutečně minimální hodnota pro vyplacení.

Samotné hlasování stojí 1 ARK, takže si to neprve rozmyslete a pak klikem na “VOTE” zahlasujte a úžívejte dividendy.

Shrnutí

Výhodou této investice je zkušený tým, francouzské společnosti, dále obchodní model, který dává smysl, participování na růstu kryptoměny samotné, díky kterému vaše zhodnocení za rok bude reálně vyšší, nebo nižší, než oněch 10% a také okamžitá likvidita. Tzn. nemáte peníze uzamčeny na pevně stanovené období ale kdykoliv tuto investici můžete ukončit a směnit kryptoměnu na burze.

Nevýhodou je závislost hodnoty vaší investice na kurzu kryptoměny ARK, která je jako většina ostatních altcoinů momentálně velmi zbědovaná. (Tento informativní článek a video není investiční rada ani fin. poradenství.)

TIP: Středeční Přehled Posledních Novinek (#SPPN13) – Je Craig Wright Vynálezcem Bitcoinu?

Video

Toto video čtenářům webu Hodler (KryptoHodler.cz) přináší youtube kanál Online investice, který znáte z kryptozpráv.

 

KryptoHodler.cz je nezávislý český web pro komunitu nadšenců a dlouhodobých investorů do kryptoměn. Zapni si zvoneček, sleduj nás na Facebooku a přidej se do naší free HODL skupiny. Získáš tak info o každém novém článku a řadu dalších užitečných odkazů a informací, které ti pomohou ve tvém úsilí.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Podle Světového ekonomického fóra se 98 % centrálních bank po celém světě připravuje na spuštění CBDC

Schyluje se pomalu ke konci fyzické hotovosti, jak ji znáte? Ze všech stran se ozývá…

24. 4. 2024

Bug Bounty se kryptoměně Cosmos vyplácí, oprava kritické chyby IBC ušetřila ztráty za 3 miliardy korun

Vývojáři Cosmos (ATOM) opravili „kritickou“ bezpečnostní chybu ve svém protokolu Inter-Blockchain Communication (IBC), která mohla…

24. 4. 2024

Newyorská burza (NYSE) zvažuje 24hodinové obchodování, inspiraci našla na nonstop trhu s kryptoměnami

Zdá se, že nonstop obchodování na kryptoburzách nezůstalo bez povšimnutí tradičních burz, jako je NYSE.…

24. 4. 2024

Predikce ceny Solana: SOL vzrostl nad 150 USD, je na obzoru nové ATH?

SOL v posledních 24 hodinách zaznamenal mírný pokles poté, co se dostal opět nad úroveň…

24. 4. 2024

Blockchain Association a skupina kryptoaktivistů žalují Komisi pro cenné papíry a burzy Spojených států

Blockchain Association a skupina kryptoaktivistů se sídlem v Texasu žalují SEC kvůli jejímu kontroverznímu pravidlu…

23. 4. 2024

Memecoinová mánie přivede „tisíce a tisíce” lidí do ekosystému blockchainu Base, říká jeho tvůrce Jesse Pollak

Meme pomáhá při přijetí sítě 2. vrstvy Base, za kterou stojí Coinbase. Její tvůrce Jesse…

23. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More