kryptomarket

Bitcoin právě klesl o 1200 dolarů za méně než 30 minut uprostřed problémů Silvergate

Sdílej

Pokles ceny BTC 3. března během méně než hodiny vymazal 22 miliard dolarů z tržní kapitalizace Bitcoinu. Propad o více než 5 % z 23 500 $ na 22 240 $ za něco málo přes 60 minut přichází uprostřed vlny nejistoty ohledně krypto banky Silvergate Capital.

 

Notoricky známý analytik Tone Vays varoval tradery před možností zhroucení Bitcoinu na 20 tisíc dolarů

 

Bitcoin právě klesl o 1200 dolarů za méně než 30 minut.

Akcie Silvergate Bank, které již byly pod tlakem kvůli zpoždění při podávání své výroční zprávy 10-K, klesly o dalších 40 % v předtržním obchodování. Investoři se obávají možné insolvence banky. Pokračuje tak nákaza způsobená kolapsem kryptoburza FTX, se kterou je banka spojována.

10-K je dokument požadovaný Komisí pro cenné papíry a burzy USA, který poskytuje komplexní přehled o obchodní a finanční situaci společnosti. Kryptobanka uvedla, že bude potřebovat další dva týdny na dokončení zprávy za fiskální rok 2022.

 

Silvergate čelí vyšetřování ministerstva spravedlnosti Spojených států kvůli své údajné roli v kolapsu FTX. V dalším občanském soudním sporu pak byli Silvergate Bank a její generální ředitel Alan Lane obviněni z „napomáhání mnohomiliardovému podvodnému schématu, které měl organizovat Sam Bankman-Fried (SBF)“ a dva jeho subjekty – FTX a Alameda Research.

Kryptoměnová burza Coinbase oznámila, že ukončila své partnerství s bankou Silvergate Bank jako jejím partnerem pro bankovnictví v amerických dolarech, s odvoláním na probíhající vyšetřování. V tweetu kryptoburza uvedla:

Ve světle nedávného vývoje a z velké opatrnosti Coinbase již nepřijímá ani nezahajuje platby do nebo ze Silvergate.

Ke Coinbase se připojilo několik dalších kryptofirem, které oznámily, že omezí nebo úplně ukončí svůj vztah se Silvergate. Patří k nim emitenti stablecoinů Paxos a Circle, kryptoburza Bitstamp a dále Galaxy Digital Mika Novogratze.

Jako preventivní opatření ve světle nedávných zpráv již převody se Silvergate nezpracováváme. Služby bankovních převodů budou nyní poskytovat naši další globální bankovní partneři. Klientské prostředky Bitstamp zůstávají bezpečné a plně dostupné, uvedl Bitstamp.

Výčet společností z kryptosektoru, které se veřejně distancují od Silvergate, tím nekončí. Dalšími se staly business Intelligence firma MicroStrategy a emitent stablecoinů Tether. MicroStrategy — která drží přes 130 000 bitcoinů — problémy banky přiměly oznámit, že její kolaterál BTC není v úschově u Silvergate a Tether učinil obdobný krok.

Máme půjčku od společnosti Silvergate, která je splatná až v 1. čtvrtletí roku 25. Na trhu panují obavy ohledně finanční situace společnosti SI. Pro všechny, které to zajímá, půjčka by se neurychlila v případě platební neschopnosti nebo úpadku SI. Naše zajištění BTC není v úschově u SI a nemáme s ní žádný jiný finanční vztah, uvádí MicroStrategy.

V průběhu přípravy článku akcie nadále klesaly. V době publikace dosahují 5,72 USD s propadem během 24 hodin o více než 55 %. Akcie tak již klesly o více než 97 % od svého historického maxima 219,7 USD ze 14. listopadu 2021.

Obavy z potenciálních finančních problémů společnosti Silvergate se poprvé objevily ve 4. čtvrtletí 2022, kdy společnost vykázala čistou ztrátu 1 miliardy dolarů v důsledku kolapsu FTX v listopadu. Když pak oznámila výsledky za poslední čtvrtletí 2022, klesly akcie SI o 43 % za jediný den na 12,57 USD.

 

Jestli se vám článek líbil, můžete autorovi zanechat bitcoinové dýško jako poděkování. BTC adresu najdete zde. Nebo se s ostatními podělte o svůj názor v komentářích.

Varování: Všechna historická data jsou za náma a jejich podobnost s budoucností je nepravděpodobná. Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty, proto by je nikdo neměl neuváženě kupovat ani používat. Vstupem na web Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!
Registrací na Coinbase přes tento odkaz získáte bonus 10 USD za Váš první nákup kryptoměn na největší americké kryptoburze. Více informací a návod najdete zde.
Zaregistrujte se na Binance přes tento odkaz a získáte 10% slevu na poplatcích. Pro více informací o největší altcoinové burze na světě navštivte náš návod.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Zatímco starší bitcoinové tokeny BRC-20 leží v krvi a prachu, na výsluní se vyhřívá RUNE – novinka na Bitcoinu

Dva největší BRC-20 tokeny zaznamenaly během pouhého týdne více než 40% pokles. Někteří obchodníci se…

19. 4. 2024

Tether už nebude jen o stablecoinu USDT! Společnost se soustředí na nové cíle včetně AI, těžby, ale i vzdělání

Tether (USDT) je největší světový stablecoin podle třní kapitalizace stejnojmenné společnosti s vazbami na kryptoburzu…

19. 4. 2024

Obchodníci na trhu stále podceňují dlouhodobé účinky halvingu na cenu Bitcoinu (BTC), tvrdí gigant Bitwise

Krypto trh podle největšího světového správce kryptoindexových fondů nedokáže plně rozpoznat budoucí dlouhodobý dopad bitcoinového…

18. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC těsně před halvingem klesá. Je býčí trh u konce?

Jak kryptoměnová komunita očekává další halving Bitcoinu, který je na programu kolem 19. nebo 20.…

18. 4. 2024

Nově zrozené bitcoinové velryby nyní drží 9 % nabídky BTC po velmi aktivní akumulaci: CEO CryptoQuant

Nové bitcoinové velryby podle šéfa analytické firmy CryptoQuant drží rekordní množství BTC až do té…

17. 4. 2024

Pokud bude trend pokračovat, vyschne zásoba Bitcoinu (BTC) na kryptoburzách za 9 měsíců, uvádí Bybit

Nabídka na burzách vyschne za devět měsíců po nadcházejícím halvingu Bitcoinu, kterým se přítok zbrusu…

17. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More