Krypto Zprávy

Cena Bitcoinu zakončí růst na 10 milionech? Aktuálně zaostává za svou S křivkou adopce: Týden na trzích

Sdílej

Obvykle cena Bitcoinu spěchá nahoru, aby pokryla rostoucí míru přijetí, což definuje přímou úměru mezi těmito veličinami. Roky 24 až 28 by mohly přinést další vertikální část S křivky adopce. To znamená, že by měla růst také cena BTC. A cíle jsou hodně vysoko…

V tento moment při přípravě článku se Bitcoin obchodoval za 22 393 dolarů. To je propad o více než 2 tisíce USD oproti ceně 24 518 dolarů z minulého dílu. Bitcoinová dominance teď dosahuje 42,3 % a Ethereum zaujímá 18,7 % kapitalizace kryptomarketu.

V posledním díle jsme si ukázali řadu zajímavých grafů. Z dlouhodobého hlediska by podle analytiků, kteří je vytvořili, měla hlavní kryptoměna a s ní i krypto trhy růst. Bitcoin za 50 tisíc dolarů by mohl být jen malou zastávkou před mnohem vyššími ciframi.

Alespoň si to myslí někteří analytici, kteří přispějí svými grafy do posledního dílu Týdne na trzích. Dnes na to opět navážeme.

 

Bitcoin právě klesl o 1200 dolarů za méně než 30 minut uprostřed problémů Silvergate

 

Cena Bitcoinu zaostává za S křivkou adopce

Už mě nebaví, že je Bitcoin takhle levný.

Řekl to Tone Vays, který dále uvádí:

Tohle je moje projekce. Existují dvě cesty. Na tuto linii [diagonální rezistenci] můžeme narazit dvakrát, jako tomu bylo v minulém cyklu [2021]. [Nebo] můžeme na tuto linii narazit jednou v blízkosti konce, jako tomu bylo v předchozím cyklu [2017]. Pokud ji zasáhneme blízko konce, půjdeme výše [300 000 USD]. Pokud na ni narazíme dvakrát, půjdeme níže [200 000 USD].

 

 

V tomto díle dále zjistíme, že ani 300 tisíc nemusí být konečná stanice pro hlavní kryptoměnu. Je to možné? Na to si musí odpoveď najít každý sám. Bude to hned? Tak to určitě ne.

Vays hodnotí poslední týden jako špatný a říká, že nás teprve připravil na další propad. Bitcoin se během něj podle Vayse podívá na 20 tisíc dolarů. Tento pád má následovat nyní. A jak známe BTC, 2 393dolarový pokles zvládne levou zadní.

Nás samozřejmě zajímá dlouhodobý horizont a na rozdíl od ostatních nebudeme volatilitu BTC prožívat. Pojďme ale rovnou na tu S křivku, kvůli které jste tady.

 

Kdyby byla technická analýza umění, analytik PlanB by byl asi spíš lidový umělec, než respektovaný miláček znalců. Jeho široce kritizovaný model S2F je hluboko pod aktuální cílovou cenou. Tentokrát však vyzdvihuje adpoční S křivku, viz graf výše. A serpentinata má tradici již v umění antiky.

Co je zajímavé – všimněte si, že do očekávaného vrcholu to už není příliš daleko. V zásadě nás možná čeká nezajímavějších 5 let… Chceme být při tom a nefixujeme se jen na cenové cíle. PlanB říká:

I když jsem si užil přijetí Bitcoinu během posledních 10+ let (zejména investiční výnosy), opravdu se těším na vertikální část S-křivky v příštím období halvingu (2024-2028), uvedl PlanB.

 

 

Síťový efekt říká, že s růstem počtu uživatelů roste i hodnota Bitcoinu. Matematicky to vyjadřuje Metcalfův zákon, který říká, že hodnota sítě je přímo úměrná druhé mocnině počtu jejích uživatelů.

Bitcoin roste rychleji než všechny banky a finanční společnosti v historii, uvádí DocumentingBTC.

 

 

Na prvním grafu S křivka vrcholí na 10 milionech dolarů. To je velmi vysoký cenový cíl a bude zajímavé sledovat, jestli se mu Bitcoin někdy přiblíží.

Pojďme ještě na pár bullish grafů, které nabídnou dosažitelnější cíle. Prvním je graf analytika s nickem AurelienOhayon, který má velmi jasný cíl: 330 tisíc dolarů.

 

Další dnešní graf je od StockmoneyL. Hovoří ve prospěch postupného zkracování cyklů. To je zásadní rozdíl od teorie 4 letých cyklů nebo teorie o prodlužování cyklů, která očekává postupné klidnění a mírnění volatility BTC s růstem ceny, uživatelů a určité zralosti trhu.

 

 

Graf výše naznačuje, že je opět konec hry. To znamená kapitalizaci a dno cyklu. Ve stejném duchu jsou i tyto:

 

Závěr

Cena Bitcoinu musí nahoru, nebo počet uživatelů dolů – jinak to prostě nevychází. Tento článek určitě neberte jako signál k nákupu, jedná se o dlouhodobý bullish koncept. Kryptotrhy jsou nejzajímavější pro ty, kteří myslí dlouhodobě, vnímají cykly, a to, co se během nich v kryptosvětě mění. Na ty nejzajímavější změny se zaměřuje většina našich ostatních článků. A pokud také příště zabrousíme po týdnu na trhy, dozvíte se to jako první v ponděli na webu Kryptohodler.cz

 

Jestli se vám článek líbil, můžete autorovi zanechat bitcoinové dýško jako poděkování. BTC adresu najdete zde. Nebo se s ostatními podělte o svůj názor v komentářích.

Varování: Všechna historická data jsou za náma a jejich podobnost s budoucností je nepravděpodobná. Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty, proto by je nikdo neměl neuváženě kupovat ani používat. Vstupem na web Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!
Registrací na Coinbase přes tento odkaz získáte bonus 10 USD za Váš první nákup kryptoměn na největší americké kryptoburze. Více informací a návod najdete zde.
Zaregistrujte se na Binance přes tento odkaz a získáte 10% slevu na poplatcích. Pro více informací o největší altcoinové burze na světě navštivte náš návod.

 

 

Bitcoin roste v kyberprostoru. (@MemeingBitcoin)

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

5 zajímavých faktů, které jste možná nevěděli ohledně události známé jako halving Bitcoinu (nastane již zítra)

Každé čtyři roky bitcoinová komunita oslavuje půlení. Jen několik hodin nás aktuálně dělí od nejočekávanější…

19. 4. 2024

Hodleři využili předhalvingovou korekci ke zběsilým nákupům Bitcoinu za 41 miliard korun během jediného dne

Během posledních propadů ceny hlavní kryptoměny střední a velcí hodleři vytvořili nový denní rekord v…

19. 4. 2024

Zatímco starší bitcoinové tokeny BRC-20 leží v krvi a prachu, na výsluní se vyhřívá RUNE – novinka na Bitcoinu

Dva největší BRC-20 tokeny zaznamenaly během pouhého týdne více než 40% pokles. Někteří obchodníci se…

19. 4. 2024

Tether už nebude jen o stablecoinu USDT! Společnost se soustředí na nové cíle včetně AI, těžby, ale i vzdělání

Tether (USDT) je největší světový stablecoin podle třní kapitalizace stejnojmenné společnosti s vazbami na kryptoburzu…

19. 4. 2024

Obchodníci na trhu stále podceňují dlouhodobé účinky halvingu na cenu Bitcoinu (BTC), tvrdí gigant Bitwise

Krypto trh podle největšího světového správce kryptoindexových fondů nedokáže plně rozpoznat budoucí dlouhodobý dopad bitcoinového…

18. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC těsně před halvingem klesá. Je býčí trh u konce?

Jak kryptoměnová komunita očekává další halving Bitcoinu, který je na programu kolem 19. nebo 20.…

18. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More