Bitcoin

Trh bitcoinových NFT dosáhne do roku 2025 4,5 miliardy dolarů: Galaxy

Sdílej

Divoký vzestup bitcoinových Ordinals za poslední měsíc je podle Galaxy Digital jen začátek.

 

Ethereum ERC-4337 je nasazen a testován – chytré účty jsou zde a začala tak nová éra uživatelské přívětivosti kryptoměn

 

Bitcoinové NFT mají podle Galaxy velkou budoucnost

V nové zprávě společnosti Galaxy Digital se řeší nastupující éra bitcoinových NFT – Ordinals. Před pouhými měsíci prakticky neexistující svět má podle společnosti před sebou velké věci.

Analytici předpokládají, že půjde o trh, který by mohl do roku 2025 dosáhnout velikosti 4,5 miliardy dolarů. Poptávka po schopnosti ukládat NFT na nejstarší a nejprosazenější blockchain na světě v příštích letech jen poroste.

Ještě do léta tohoto roku bude podle Galaxy plně vyvinuta celá infrastruktura produktů a služeb navržených tak, aby uspokojily tento rostoucí trh.

Za pouhé dva měsíce již peněženky začaly nabízet nezbytnou podporu pro zlepšení uživatelské zkušenosti a již se objevují tržiště, uvádí zpráva.

Ordinals

Projekt s názvem Ordinals byl spuštěn na Bitcoinu začátkem roku 2023. Jedná se o funkci podobnou NFT, nikoli klasické NFT tokeny v pravém slova smyslu.

Uživatelům umožňuje zapisovat satoshi – nejmenší jednotku bitcoinu, představující 0,00000001 BTC – jedinečnými daty, jako jsou obrázky a videa. Tyto soubory tam doopravdy jsou, zatímco běžně jsou NFT pouze spárované s obrázky, které jsou často na centralizovaných úložištích.

Tento proces zápisu může být náročný na prostor v bitcoinových blocích. Je tudíž nákladný. Trh bitcoinových NFT tak bude pravděpodobně vypadat odlišně od konkurence.

Například zapsání 10 000 NFT Bored Ape Yacht Club do bitcoinové sítě by podle odhadů Galaxy stálo zhruba 229 000 dolarů.

Projekt se přesto stal prakticky přes noc úspěchem. V tuto chvíli již celkový počet těchto zápisů, chcete li bitcoinových NFT, dosahuje cca 270 tisíc.

Galaxy předpovídá, že se Bitcoin stane domovem mnohem vzácnějších a „vysoce kvalitních“ uměleckých projektů vyšší hodnoty. Jiné blockchainy, jako je Ethereum, budou i nadále hostit masivní sbírky s mnoha tisíci kusy.

 

Jestli se vám článek líbil, můžete autorovi zanechat bitcoinové dýško jako poděkování. BTC adresu najdete zde. Nebo se s ostatními podělte o svůj názor v komentářích.

Varování: Všechna historická data jsou za náma a jejich podobnost s budoucností je nepravděpodobná. Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty, proto by je nikdo neměl neuváženě kupovat ani používat. Vstupem na web Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!
Registrací na Coinbase přes tento odkaz získáte bonus 10 USD za Váš první nákup kryptoměn na největší americké kryptoburze. Více informací a návod najdete zde.
Zaregistrujte se na Binance přes tento odkaz a získáte 10% slevu na poplatcích. Pro více informací o největší altcoinové burze na světě navštivte náš návod.

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Blockchain Association a skupina kryptoaktivistů žalují Komisi pro cenné papíry a burzy Spojených států

Blockchain Association a skupina kryptoaktivistů se sídlem v Texasu žalují SEC kvůli jejímu kontroverznímu pravidlu…

23. 4. 2024

Memecoinová mánie přivede „tisíce a tisíce” lidí do ekosystému blockchainu Base, říká jeho tvůrce Jesse Pollak

Meme pomáhá při přijetí sítě 2. vrstvy Base, za kterou stojí Coinbase. Její tvůrce Jesse…

23. 4. 2024

Představitelé Hongkongu nabídli městskému kryptoměnovému průmyslu samoregulaci, aby zůstal konkurenceschopný

Hongkongský správní orgán hovoří o zřízení polooficiální průmyslové samoregulační instituce, která umožní lepší rozvoj inovací…

23. 4. 2024

Bitcoin zastíní tržní kapitalizaci zlata ve výši 16 bilionů dolarů, říká Anthony Scaramucci ze SkyBridge Capital

Manažer hedgeových fondů Anthony Scaramucci vyjádřil přesvědčení, že tržní kapitalizace Bitcoinu (BTC) překoná tržní hodnotu…

23. 4. 2024

V den halvingu vydělali bitcoinoví těžaři na odměnách a transakčních poplatcích rekordních 107,7 mil. dolarů

Celkové denní výnosy těžařů Bitcoinu (BTC) poprvé překonaly hranici 100 milionů dolarů! Těžaři kupodivu zaznamenali…

22. 4. 2024

Kryptoměnové velryby jsou nadále aktivní! Účet držící 405 milionů dolarů v Ethereu (ETH) začal vybírat z Binance

Gigant s Ethereem v hodnotě blížící se půl miliardě dolarů začal stahovat coiny z kryptoměnové…

22. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More