Novinky

Hackeři napadli Twitter: Obama, Biden, Musk, Gates a další celebrity sdílely krypto podvod

Sdílej

Podvodníci zamířili na Twitter, který se jim podařilo úspěšně napadnout. Po závažném narušení bezpečnosti hackeři získali přístup na účty velkého množství známých osobností, ze kterých jejich sledovatelům sdíleli, známý a stále bohužel funkční, bitcoinový podvod “s dvojnásobkem”.

Hackeři napadli Twitter

Binance, CZ, Justin Sun, Coinbase, Gemini, Elon Musk, Bill Gates, Joe Biden, Jeff Bezos, dokonce možná i současný prezident… Tyto celebrity a řada dalších osobností na Twitteru sdílely podvod, nabízející zdvojnásobení zaslaných peněz. Masivní hackerský útok zasáhl doslova celý svět, když v noci na dnes našeho času oslovil obrovské množství lidí na jedné z nejpoužívanějších sociálních platforem.

Takto vypadal tweet zveřejněný z účtu Elona Muska, který trdí, že zájemcům zdvojnásobí bitcoiny.

Zůstat v bezpečí

Hackeři se prostřednictvím Muskova účtu snaží vyvolat dojem, že je vše legitimní, aby napálili své oběti. Twitter zaplavila vlna podvodných nabídek. Konkrétně v případě Elona Muska se v tweetu píše: „Cítím se štědře kvůli Covid-19. Zdvojnásobím veškeré BTC zaslané na moji BTC adresu během příští hodiny. Hodně štěstí a zůstaňte v bezpečí!” Je známo, že podvodníci používají tuto techniku ​​k podvedení majitelů bitcoinů k zasílání nevratných transakcí do digitální peněženky.

Jestli chcete doopravdy zůstat v bezpečí, nikdy nevěřte jakékoli nabídce, která nabízí nesmyslné zhodnocení výměnou za to, že nejprve zaplatíte. Za vším, co je příliš dobré, aby to byla pravda, se obvykle skrývá podvod.

35 000 dolarů za 10 minut

Hackeři se zpočátku soustředili na účty kryptoosobností, později rozšířili okruh napadených Twitter účtů o další celebrity. Uživatel LilMoonLambo uvedl: Elon Musk, Kanye West, Barack Obama, Jeff Bezos, Apple, Bill Gates, Uber a Warren Buffett, všichni dnes mluví o Bitcoinu.”

Jak uvedl Cointelegraph, po deseti minutách již adresa peněženky, která byla zveřejněna na Muskově účtu, obsahov ala 3,64 bitcoinů v hodnotě 34 498 dolarů. Jak uvádí LA Times

: Pozdě odpoledne [tamního času], kdy již podvod vytěžil kryptoměnu za více než 100 000 dolarů, Twitter určil jediný způsob, jak chránit své nejvýznamnější uživatele, alespoň dočasně je umlčet. Jsme si vědomi bezpečnostní události, která má dopad na účty na Twitteru, tweetovala společnost. Vyšetřujeme to a podnikáme kroky k nápravě.

Komunita je v pozoru

Tato událost pochopitelně vyvolala divoké reakce. Hackeři dokázali něco, co by si běžní uživatelé Twitteru snad ani nedokázali představit. Velmi snadno mohli naletět ti, kteří si nedávají pozor, nesledují dění a nejsou příliš příliš obeznámeni s metodami, které hackeři používají. Chytře vymyšlený podvod navíc využívá časouvou tíseň, kdy se snaží vyvolat dojem časově omezené nabídky, aby oběti neměly moc času na jeho prokouknutí a zaplavila je chamtivost, získat zdarma dvojnásobek BTC… Korunou všeho je, když takovou nabídku sdíllí známé osobnosti, které mají jednak obrovský dosah příspěvků, a také důvěryhodnost.

Jak se údajně podařilo zachytit uživateli @Crypto_Bitlord, mezi napadené účty patřil i současný prezident USA Donald Trump. Nicméně, při bližším zkoumání si můžete všimnout, že je zde uvedeno datum 1. červen, což naznačuje, že by se mohlo jednat o fake tweet ohledně fake tweetu. Zda mezi napadené účty patřil i ten Trumpův je tedy v tuto chvíli otázkou.

Jack Dorsey, generální ředitel společnosti Twitter, k incidentu uvádí: Těžký den pro nás na Twitteru. Všichni se cítíme hrozně, že se to stalo. Diagnostikujeme a budeme sdílet vše, co můžeme, až budeme mít úplnější pochopení toho, co se přesně stalo.”

Bitcoinový nadšenec Anthony Pompliano pak poznamenal, že zatímco byl Twitter hacknutý, Bitcoinu se to nikdy nestalo. Hackeři si podle něj vybrali Bitcoin, protože to je jediná měna, která „za něco stojí.” Pak ale smířlivěji doplnil v odpovědi na Dorseyho tweet: Ty a tým Twitteru jste vytvořili produkt, který všichni používáme několik hodin denně. Díky za těžkou práci, Jacku.”

Mezitím Cointelegraph informoval, že Justin Sun vypsal na dopadení hackerů odměnu 1 milion dolarů. Uvádí: „Poté, co bylo 15. července hacknuto velké množství účtů na Twitteru, jeden z postižených, zakladatel Tronu Justin Sun, vypsal odměnu za hlavu odpovědných.”

Korunu tomu nasadil zakladatel Cardana Charles Hoskinson. V reakci na dlouhodobě probíhající neschopnost platforem, jako například Facebook a Youtube, zabránit šíření podvodů, poznamenal: Možná budou nyní platformy sociálních médií konečně věnovat pozornost giveaway podvodům?”

Závěr

Rozsáhlý hack poznamenal nepřeberné množství twitterových účtů známých osobností a potenciálně na několik hodin vystavil nebezpečí podvodu obrovské množství lidí po celém světě. Hackeři pronikli na účty řady slavných lidí, včetně Elona Muska, Billa Gatese, některých politiků, šéfů kryptoburz atd., aby zde sdíleli bitcoinový scam. Jde o největší “reklamu”, kterou hackeři za poslední dobu úspěšně vydali. V současné době již bitcoinová adresa podvodníků obdržela BTC v hodnotě přes 118 tisíc dolarů. Twitter byl nucen dočasně zabanovat účty, které byly napadeny, což na druhou stranu vneslo otázky, proč je možné tak snadno někoho umlčet. Společnost v současnosti šetří, co se přesně stalo a jak.

Update:

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Analytik Ali Martinez vydal nepopulární varování, Bitcoin podle něj již mohl dosáhnout vrcholu celého cyklu

Kryptoměnový stratég těšící se početné divácké základně varuje, že hlavní kryptoměna již mohla dokončit svůj…

3. 5. 2024

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More