Ekonomika

Nouriel Roubini, známý také jako „Dr. Doom,“ varuje před šokem: Boj s inflací bude mnohem těžší, než očekáváte

Sdílej

Profesor ekonomie Nouriel Roubini, v kryptosvětě známý pro svou ostrou kritiku kryptoměn, varuje, že trhy letos čeká velký šok. Věhlasný medvěd naznačuje, že investory čeká mnohem víc bolesti a krve.

 

Rusko zrušilo plány na národní kryptoměnovou burzu, myšlenku jejího vytvoření nahradí větší počet regulovaných platforem

 

Roubini předpokládá, že boj s inflací ještě neskončil. To by mimo jiné znamenalo další zvyšování úrokových sazeb ze strany Fedu či jiných CB.

Myslím, že na akciových trzích si lidé myslí, že centrální banky skončily se zvyšováním sazeb, a proto se chystají snížit sazby na nulu. Myslím, že je to velmi nepravděpodobné…

Ony [Centrální banky] mohou v červnu sazby dále zvýšit. ECB (Evropská centrální banka) rozhodně neskončila. A ve světě je stále velká inflace. Velkým překvapením letošního roku bude, že inflace neklesne tak výrazně, jak centrální banky očekávají.

Centrální banky proto budou muset udělat těžkou volbu, zda zvýšit sazby více, což zvyšuje riziko tvrdého přistání a finanční nestability, nebo sazby nezvýšit, ale pak budete mít ukotvení inflace a inflačních očekávání. To je samolibost trhů.

Roubini povauje za předčasné, sázet na oživení trhu vyvolané snížením sazeb Federálního rezervního systému po krátké a mělké recesi koncem tohoto roku. Před jakýmkoli snížením sazeb je však pravděpodobná korekce trhu, dodává.

Trhy se domnívají, že inflace dosáhla vrcholu a bude prudce klesat. Může nastat krátká a mělká recese, která je povede ke snížení úrokových sazeb. Takže trhy jsou docela optimistické ohledně krátké a mělké recese nebo dokonce měkkého přistání a následného oživení trhů.

Centrální banky jim říkají: ‚Ne, ještě jsme neskončili. Letos sazbu nesnížíme.‘ A dokonce hrozí korekce ekonomiky. Dokonce i zaměstnanci Fedu očekávají koncem tohoto roku recesi.

 

Máte rádi hodlerský web? Navštivte naši donate sekci a staňte se přispěvatelem. Nebo se s ostatními podělte o svůj názor v komentářích.

Registrací na Coinbase přes tento odkaz získáte bonus 10 USD za Váš první nákup kryptoměn na největší americké kryptoburze. Více informací a návod najdete zde.
Zaregistrujte se na Binance přes tento odkaz a získáte 10% slevu na poplatcích. Pro více informací o největší altcoinové burze na světě navštivte náš návod.
Varování: Všechna historická data jsou za náma a jejich podobnost s budoucností může být čistě náhodná. Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty, proto by je nikdo neměl neuváženě kupovat ani používat. Vstupem na web Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Tether už nebude jen o stablecoinu USDT! Společnost se soustředí na nové cíle včetně AI, těžby, ale i vzdělání

Tether (USDT) je největší světový stablecoin podle třní kapitalizace stejnojmenné společnosti s vazbami na kryptoburzu…

19. 4. 2024

Obchodníci na trhu stále podceňují dlouhodobé účinky halvingu na cenu Bitcoinu (BTC), tvrdí gigant Bitwise

Krypto trh podle největšího světového správce kryptoindexových fondů nedokáže plně rozpoznat budoucí dlouhodobý dopad bitcoinového…

18. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC těsně před halvingem klesá. Je býčí trh u konce?

Jak kryptoměnová komunita očekává další halving Bitcoinu, který je na programu kolem 19. nebo 20.…

18. 4. 2024

Nově zrozené bitcoinové velryby nyní drží 9 % nabídky BTC po velmi aktivní akumulaci: CEO CryptoQuant

Nové bitcoinové velryby podle šéfa analytické firmy CryptoQuant drží rekordní množství BTC až do té…

17. 4. 2024

Pokud bude trend pokračovat, vyschne zásoba Bitcoinu (BTC) na kryptoburzách za 9 měsíců, uvádí Bybit

Nabídka na burzách vyschne za devět měsíců po nadcházejícím halvingu Bitcoinu, kterým se přítok zbrusu…

17. 4. 2024

Jak dopadne sázka ředitele Real Vision? Raoul Pal má 80 % veškerého kryptoměnového portfolia v Solaně (SOL)

Až budeme za rok nebo dva hodnotit velké predikce z kryptosvěta, bývalý vedoucí pracvník Goldman…

17. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More