Kauzy

SUSHI se zotavuje po exploitu decentralizované burzy SushiSwap, při kterém uživatelé přišli o 3,3 mil. dolarů

Sdílej

Chyba vedla k hacku, při kterém uživatelé decentralizované burzy (DEX) SushiSwap přišli o 1 800 ETH v hodnotě asi 3,3 milionu dolarů v době exploitu.

 

Dolar se hroutí a již nebude světovým standardem! Donald Trump po svém obvinění varuje před cestou do pekla

 

V chytré smlouvě na protokolu decentralizovaných financí (DeFi) SushiSwap byl bezpečnostní problém. K exploitu došlo v ranních hodinách 9. dubna. Zatím se zdá, že se to týká pouze uživatelů, kteří na decentralizované burze obchodovali v posledních čtyřech dnech. Uvedl to vývojář DefiLlama 0xngmi.

Blockchainové bezpečnostní společnosti CertiK Alert a Peckshield zveřejnily zprávu o neobvyklé aktivitě související se schvalovací funkcí ve smlouvě Sushi’s Router Processor 2 – inteligentní smlouvě, která agreguje obchodní likviditu z více zdrojů a identifikuje nejvýhodnější cenu pro směnu coinů. Během několika hodin vedla chyba ke ztrátě 3,3 milionu dolarů.

Hlavní vývojář Sushi, Jared Gray, vyzval uživatele, aby zrušili oprávnění pro všechny smlouvy na protokolu. To lze pomocí decentralizované aplikace Revoke.Cash. Uvedl:

Smlouva RouteProcessor2 od Sushi má chybu schválení; prosím o co nejrychlejší zrušení souhlasu. Spolupracujeme s bezpečnostními týmy na zmírnění problému.

Několik hodin po incidentu Gray oznámil na Twitteru, že velká část odcizených finančních prostředků byla získána zpět.

Potvrdili jsme získání více než 300 ETH z ukradených finančních prostředků CoffeeBabe ze Sifu. Jsme v kontaktu s týmem Lido ohledně dalších 700 ETH.

CTO SushiSwap Matthew Hilley uvedl, že v současné době již neexistuje žádné riziko spojené s používáním decentralizované burzy:

V tuto chvíli neexistuje žádné riziko při používání protokolu Sushi a uživatelského rozhraní. Veškerá expozice RouterProcessor2 byla odstraněna z frontendu a […] jsou bezpečné.

Zprávy o exploitu vyvolaly krátký propad tokenu SUSHI. Z ceny 1,13 USD po incidentu klesl na 1,07 USD, poté se však odrazil a v době psaní tohoto článku již opět stojí okolo 1,15 USD.

Narušení bezpečnosti přitom není jediným problémem pro Sushi. O víkendu Gray a jeho právní zástupce poskytli komentáře k nedávnému předvolání Komise pro cenné papíry a burzy Spojených států amerických.

Vyšetřování SEC je neveřejné zjišťující vyšetřování, které se snaží zjistit, zda došlo k nějakému porušení federálních zákonů o cenných papírech. Pokud je nám známo, SEC neučinila žádné závěry, že by kdokoli spojený se Sushi porušil federální zákony Spojených států o cenných papírech, uvedl.

 

 

Máte rádi hodlerský web? Navštivte naši donate sekci a staňte se přispěvatelem. Nebo se s ostatními podělte o svůj názor v komentářích.

Registrací na Coinbase přes tento odkaz získáte bonus 10 USD za Váš první nákup kryptoměn na největší americké kryptoburze. Více informací a návod najdete zde.
Zaregistrujte se na Binance přes tento odkaz a získáte 10% slevu na poplatcích. Pro více informací o největší altcoinové burze na světě navštivte náš návod.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Podle Světového ekonomického fóra se 98 % centrálních bank po celém světě připravuje na spuštění CBDC

Schyluje se pomalu ke konci fyzické hotovosti, jak ji znáte? Ze všech stran se ozývá…

24. 4. 2024

Bug Bounty se kryptoměně Cosmos vyplácí, oprava kritické chyby IBC ušetřila ztráty za 3 miliardy korun

Vývojáři Cosmos (ATOM) opravili „kritickou“ bezpečnostní chybu ve svém protokolu Inter-Blockchain Communication (IBC), která mohla…

24. 4. 2024

Newyorská burza (NYSE) zvažuje 24hodinové obchodování, inspiraci našla na nonstop trhu s kryptoměnami

Zdá se, že nonstop obchodování na kryptoburzách nezůstalo bez povšimnutí tradičních burz, jako je NYSE.…

24. 4. 2024

Predikce ceny Solana: SOL vzrostl nad 150 USD, je na obzoru nové ATH?

SOL v posledních 24 hodinách zaznamenal mírný pokles poté, co se dostal opět nad úroveň…

24. 4. 2024

Blockchain Association a skupina kryptoaktivistů žalují Komisi pro cenné papíry a burzy Spojených států

Blockchain Association a skupina kryptoaktivistů se sídlem v Texasu žalují SEC kvůli jejímu kontroverznímu pravidlu…

23. 4. 2024

Memecoinová mánie přivede „tisíce a tisíce” lidí do ekosystému blockchainu Base, říká jeho tvůrce Jesse Pollak

Meme pomáhá při přijetí sítě 2. vrstvy Base, za kterou stojí Coinbase. Její tvůrce Jesse…

23. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More