Krypto Zprávy

Přinese bull market několikanásobky aktuální ceny BTC? 230x růstu Bitcoinu se už nedočkáte: Týden na trzích

Sdílej

Každý bull market živí FOMO a strach z uniklé příležitosti je silnější, když investoři začínají spekulovat o možnosti, že se Bitcoin stává pouze protiinflačním assetem či dokonce technologickou “akcií”. Bude ještě bull market generovat hodlerům bohatství, než se tyto dny stanou již pouhou vzpomínkou a další příležitost nebude?

Vítejte na hodlerském webu u Týdne na trzích, tentokrát mimořádně v úterý. Snad jste si krásně užili Velikonoce! Během přípravy článku stál Bitcoin 29 828 dolarů a dosahoval 7,6% růstu za posledních 7 dní. Rostla také bitcoinová dominance, která nyní představuje rovných 47 % kapitalizace kryptoměn. Sílící BTC mimochodem doprovázel začátek bull marketu v roce 2019, kdy za 5 měsíců dominance BTC stoupla z 50 na 70 procent.

Od minulého dílu sledujeme Srinivasanovu sázku o 2 mil. dolarů, že dolar do 3 měsíců zachvátí hyperinflace, která dopraví cenu Bitcoinu na 1 milion USD.

 

Někdo ukryl bitcoinový whitepaper doslova do každého počítače Apple s MacOS vydaným od roku 2018

 

Přinese bull market 230x růst Bitcoinu? (Ne)

Řada grafů naznačuje, že začíná další bull market na trhu s Bitcoinem. A když roste Bitcoin, zpravidla se k němu později přidávají i ostatní kryptoměny a býčí trh probíhá napříč celým kryptomarketem.

Král kryptomarketu by během býčího trhu opět mohl růst a dosahovat několikanásobného zhodnocení. Odhadů, kam by tentokrát jeho cena mohla vystoupat, je pochopitelně mnoho. Důvody pro hodlování BTC však nespočívají jen v potenciálním zhodnocení. Ve skutečnosti hodleři často drží bitcoiny, aby se ochránili před riziky spojenými s budoucí politickou situací či bankovním sektorem. V tomto článku nás však zajímá bull market, stejně jako ve skutečnosti každého.

Obvyklé predikce na kryptowebech vyvolávají touhy po rychlém zisku a vynechávají tu část o mnohaletém hodlování bez jistých výsledků. Lidé nechtějí moc slyšet o období, během kterého se mnozí vzdají a většina zažije bouřlivé a bolestivé výkyvy.

 

 

Tento graf naznačuje, že se odehraje scénář z roku 2019, kdy Bitcoin velmi rychle rostl o 150 %. Možná vás to překvapí, ale ve skutečnosti se jednotlivé cykly od sebe diametrálně lišily. Zatímco před deseti lety nadšencům Bitcoin vydělal na lambo, při posledním bull marketu drobným investorům v lepším případě dopomohl třeba ke Škodě, některým dokonce s malým š.

 

 

Klesající trend výnosů v jednotlivých bull marketech může paradoxně vyvolat FOMO. Kdo by si chtěl nechat utéct možná poslední cyklus, během kterého Bitcoin překoná ost atní aktiva a akciové indexy? Poslední tři bull markety hovoří jasně: nejprve 230násobný růst, pak 60násobný a naposledy už “jen” 10násobek.

Historická data vedou k závěru, že každý další cyklus bývá slabší a BTC behem něj dosáhne nižších výnosů. Trend se samozřejmě může otočit, ale jak je to reálné při současné kapitalizaci 583 miliard dolarů, kdy Bitcoin zaujímá 11 příčku v žebříčku světových aktiv těsně za Teslou a před Metou?

Neberte nás špatně, stále existuje celá řada důvodů, proč hodleři kupují a drží BTC. Jen je třeba vidět věci reálně a neočekávat 100násobný růst cen Bitcoinu během 2 let. K tomu už bohužel s velkou pravděpodobností nikdy nedojde. Stále však vypadá relativně reálně růst ceny BTC 3x až 5x.

Hodleři jsou si takové možnosti nepochybně vědomi. Influencer Anthony Pompliano v pondělí s odkazem na data zveřejněná společností Glassnode poukázal na to, že množství bitcoinů neaktivních v posledních dvou letech je na historickém maximu. Hodleři jsou silnější než kdy dřív s 53 % BTC, které 2 roky zůstávají bez pohybů.

V tomto díle šlo o to, jak silný bude příští bull market. Následující 3 grafy pak poukazují na to, že může být blízko.

 

Závěr

Kolik dalších bull marketů na trhu s Bitcoinem nás ještě čeká nikdo neví. Jedno se však zdá být zřejmé, budoucí cykly už velmi pravděpodobně nebudou ve znamení 60násobných zhodnocení. Žijeme v zajímavém časovém období a máme unikátní možnost být u toho a sledovat, jak se celé odvětví vyvíjí a jak kryptoměny získávají využití a přijetí. Je to divoký mladý sektor plný extrémních příležitostí a rizik, který nás tak baví.

Tento článek neberte jako signál k nákupu, jedná se o dlouhodobý bullish koncept. Kryptotrhy jsou nejzajímavější pro ty, kteří myslí dlouhodobě, vnímají cykly, a to, co se během nich v kryptosvětě mění. Na ty nejzajímavější novinky a změny se zaměřuje většina našich článků. A pokud také příště vyjde volně pojatý seriál Týden na trzích, dozvíte se to jako první v ponděli na webu Kryptohodler.cz.

 

Máte rádi hodlerský web? Navštivte naši donate sekci a staňte se přispěvatelem. Nebo se s ostatními podělte o svůj názor v komentářích.

Registrací na Coinbase přes tento odkaz získáte bonus 10 USD za Váš první nákup kryptoměn na největší americké kryptoburze. Více informací a návod najdete zde.
Zaregistrujte se na Binance přes tento odkaz a získáte 10% slevu na poplatcích. Pro více informací o největší altcoinové burze na světě navštivte náš návod.
Varování: Všechna historická data jsou za náma a jejich podobnost s budoucností může být čistě náhodná. Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty, proto by je nikdo neměl neuváženě kupovat ani používat. Vstupem na web Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!
¨
Velikonoční zajíc (@MemeingBitcoin)

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024

Téměř půl miliardy dolarů v likvidacích a dalších 564 milionů ETF odlivů při propadu Bitcoinu pod 58 tisíc USD

Bitcoin (BTC) náhle propadl pod kulatou cenovou hranici 60 tisíc dolarů a stáhl s sebou…

2. 5. 2024

Predikce ceny bitcoinu: Tržní kapitalizace kryptoměn po zasedání FOMC klesla o další 3 %, je nyní čas na nákup?

Poslední vývoj ceny bitcoinu (BTC) vyvolává vlnu spekulací a nejistotu poté, co se kryptoměna potýká…

2. 5. 2024

Bitcoin (BTC) zaznamenal nový rekord v počtu transakcí: 1,6 milionu potvrzených on-chain plateb za jediný den

Bitcoinová síť zaznamenala 23. dubna nejvyšší počet potvrzených plateb. V dosažení nového rekordu hrálo důležitou…

30. 4. 2024

Debut bitcoinových a ethereových ETF v Hongkongu přilákal zlomek kapitálu oproti prvnímu dni fondů v USA

V Hongkongu se dnes začaly obchodovat spotové burzovně obchodované fondy (ETF) na Bitcoin a Ethereum.…

30. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More