Kryptoměny

Cena XRP prudce vyskočila na 3leté maximum! Nyní útočí na 1 USD a má kapku fundamentu

Sdílej

Kryptoměna XRP poskočila prudce nahoru a za posledních 7 dní se její cena zvýšila o více než 60 %. Za růstem se ukrývá kapka fundamentu v podobě drobného dílčího úspěchu u soudu i některých oznámení.

XRP útočí na 1 dolar

Jak vidíte na obrázku níže, ještě v neděli se XRP s kapitalizací 29 miliard dolarů a cenou cca 0,647 USD nacházel na 7. místě dle CMC. V tuto chvíli je jeho tržní cena o více než 50 % výše na hodnotě okolo 0,99 $ a kapitalizací 44,5 miliard. Již během přípravy tohoto článku dost možná dosáhne cenovky jednoho dolaru a případně ho pak překoná, nebo se zde růst zastaví. Za pumpou velmi paravděpodobně stojí některá z následujících zpráv či jejich kombinace.

Kombinace nedávných oznámení vedla kromě samotného růstu ceny k 257% nárůstu objemu obchodování s XRP za poslední dva dny. Objemy vzrostly z průměrného 24hodinového objemu 5 miliard dolarů 4. dubna na 18,4 miliardy USD 5. dubna.

(Zdroj: CMC)

Obnovený tlak na zvýšení globální finanční inkluzivity

Společnost Ripple, která vlastní většinu mincí, oprášila zaměření XRP na vytvoření přeshraniční platební sítě, která je inkluzivní a udržitelná. Nárůst ceny i objemu obchodování přišel poté, co společnost Ripple zveřejnila blog s názvem „Vytváření finančně inkluzivnější a udržitelnější budoucnosti.“ Ten pojednává o tom, jak se projekt spojil se „společnostmi zaměřenými na finanční technologie založenými na poslání, předními univerzitami, nevládními organizacemi, nadacemi a sociálními podnikateli za účelem vytvoření větší ekonomické spravedlnosti a příležitosti pro všechny.“

Hned poté společnost podpořila růst XRP další kapkou fundamentu. Včera totiž zveřejnila oznámení s podrobnostmi o své nejnovější akvizici určené k posílení jejích schopností přeshraničních plateb. Na svém Twitteru uvádí:

„#ICYMI [mohli jste zmeškat]Oznámili jsme naši akvizici 40% podílu v přeshraničním platebním specialistovi @Tranglo.”

Částečný ústupek SEC

Společnost Ripple zvítězila ve snaze udržet svou soukromou e-mailovou korespondenci mimo oči veřejnosti. V probíhajícím soudním sporu se na tom dohodla s Americkou komisí pro cenné papíry (SEC) na základě rozhodnutí soudu. Ten 31. 3. vyhověl návrhu Ripple na dočasné zapečetění čtyř dokumentů a nařídil redigování dvou dokumentů. Prvním byl e-mail mezi generálním ředitelem společnosti Ripple Bradem Garlinghousem

a anonymní osobou o společnosti Rippleworks, neziskové organizaci. Druhá je mezi anonymními stranami diskutujícími o veřejném vnímání  XRP a kontrolou Ripple nad ním.

Ripple ovšem podle svého právního zástupce Andrewa Ceresneyho nedosáhl dohody ohledně dalších dvou dokumentů. SEC nechce, aby společnost skrývala výměnu e-mailů, která obsahuje osobní finanční informace spoluzakladatele Chrise Larsena, ani ten, který sdílel strategii společnosti se soukromými investory. Ceresney uvedl:

„Všechny čtyři dokumenty jsou materiály k objevům podané u soudu v souvislosti se spory týkajícími se objevů, a proto se nejedná o soudní dokumenty,” uvádí  Ceresney a dodává, že z tohoto důvodu by neměly podléhat „veřejnému přístupu.“

Závěr

Růst na nová tříletá maxima nezastavil ani probíhající soudní spor z důvodu obvinění, že společnost Ripple získala prodejem XRP v probíhajících neregistrovaných nabídkách cenných papírů 1,3 miliardy dolarů. Společnost oznámila 40% akvizici v přeshraniční platební společnosti Tranglo, oprášila tlak na zvýšení globální finanční inkluzivity pro XRP a dosáhla drobného dílčího úspěchu u soudu. Nedávno pak soud umožnil držitelům XRP vstoupit do probíhajícího procesu a dal jim možnost podat návrh na intervenci, jak KryptoHodler informoval koncem března.

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Analytik Ali Martinez vydal nepopulární varování, Bitcoin podle něj již mohl dosáhnout vrcholu celého cyklu

Kryptoměnový stratég těšící se početné divácké základně varuje, že hlavní kryptoměna již mohla dokončit svůj…

3. 5. 2024

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More