Kauzy

Craig Wright vyhrál právní spor – Bitcoin.org musí odstranit Bitcoin Whitepaper

Sdílej

Bitcoin.org nyní musí odstranit Bitcoinový Whitepaper, zveřejnit oznámení odkazující na rozsudek soudu a zaplatit 48 600 dolarů na pokrytí nákladů na právní zastoupení Wrighta.

Follow-up

Osobu Craiga Wrighta není třeba kryptonadšencům představovat. Prohlásil sám sebe za zakladatele Bitcoinu Satoshi Nakamota a snaží se přivlastnit si zásluhy i autorská práva za vytvoření open-source decentralizované světové kryptoměny Bitcoin. Je známý útoky na kryptokomunitu v podobě různých šarvátek, které obvykle řešil soudními žalobami za urážku na cti, a které však obvykle prohrál. Velká část odborníků a pokročilejších uživatelů Bitcoinu je přesvědčená, že je podvodník. Stále navíc platí, že nikdy nepodal přesvědčivý důkaz, že je skutečným autorem, jak tvrdí. Wright také vede dlouhodobý soudní spor o polovinu z více než milionu bitcoinů, které údajně vlastní. Jedná se o BTC vytěžené samotným zakladatelem Bitcoinu Satoshi Nakamotem, a polovina by měla v případě prohry směřovat na peněženku Ira Kleimana, bratra Wrightova zemřelého obchodního partnera. Tedy za předpokladu, že Wright skutečně tyto Bitcoiny jako spoluzakladatel v rané fázi Bitcoinu vytěžil, což kryptosvět obecně spíše odmítá.

Začátkem roku KryptoHodler informoval o nové iniciativě Craiga Wrighta, který zaútočil na některé weby, které na svých stránkách zveřejňují dokument o Bitcoinu. 21. ledna bylo majitelům dvou bitcoinových webů – Bitcoincore.org a Bitcoin.orgvyhrožováno právními kroky ze strany právníků zastupujících Craiga Wrighta. Wright tvrdí, že je držitelem autorských práv k dokumentu Bitcoin Whitepaper a požadoval jeho odstranění z obou. Bitcoincore.org vyhověl, ale Cøbra – pseudonymní webmaster Bitcoin.org – odmítl, a tak proti němu Craig Wright zahájil soudní spor.

Craig Wright opět škodí Bitcoinu

  • Craig Wright, muž, který tvrdí, že je Satoshi Nakamoto, právě vyhrál soudní spor týkající se autorských práv k dokumentu Bitcoin Whitepaper.
  • Wright vyhrál poté, co se pseudonymní majitel webu „Cøbra“ rozhodl nepřistoupit k obraně.
  • Bitcoin.org nyní musí odstranit Whitepaper, zobrazit oznámení odkazující na rozsudek a zaplatit minimálně 35 000 GBP (48 600 $) na pokrytí nákladů na právní zastoupení Wrighta.
  • “Nemyslím si, že byste mohli dostat lepší reklamu ohledně toho, proč je Bitcoin nezbytný, než co se stalo dnes.

    Pravidla vynucená prostřednictvím kryptografie jsou mnohem lepší než pravidla založená na tom, kdo může utratit stovky tisíc dolarů u soudu,” uvedl k případu Cøbra.

  • Během jednání by musel Cøbra odhalit svou totožnost. Pseudonymní bitcoiner si údajně cenil své anonymity více než případného vítězství ve sporu, a tak se rozhodl vzdát se svého práva na obranu nebo před soudem a předložit jakékoli argumenty.
  • Sám to však odmítl a uvádí: „Ne. Neukázal jsem se, protože bránit se před nesmysly je ztráta času.“
  • Wrightův právník oslavil vítězství jako „důležitý vývoj ve snaze Dr. Wrighta získat soudní obhájení jeho autorských práv ve svém Whitepaperu.“
  • Web Bitcoin.org bude muset odebrat přístup k dokumentu o bitcoinech pro Velkou Británii a zveřejňovat informace týkající se vítězství Wrighta – jednoduše proto, že se jeho webmaster rozhodl nebránit.
  • Rozsudek neznamená, že Wrighta britské soudy označují za Satoshi Nakamota, ani neuznává jeho autorství bitcoinového Whitepaperu.

 

TIP: Dorseyho neziskovka žaluje Craiga Wrighta za nárokování Whitepaperu Bitcoinu

Cøbra nakonec dodal, že rád zaplatí soudní výlohy samozvaného Satoshiho v případu bitcoinového Whitepaperu. Protistraně přitom nabídl platbu v bitcoinech na bitcoinovou adresu, která vytěžila blok # 9 – jeden z úplně prvních bitcoinových bloků prokazatelně vytěžených zakladatelem BTC.

 

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Predikce ceny bitcoinu: Tržní kapitalizace kryptoměn po zasedání FOMC klesla o další 3 %, je nyní čas na nákup?

Poslední vývoj ceny bitcoinu (BTC) vyvolává vlnu spekulací a nejistotu poté, co se kryptoměna potýká…

2. 5. 2024

Bitcoin (BTC) zaznamenal nový rekord v počtu transakcí: 1,6 milionu potvrzených on-chain plateb za jediný den

Bitcoinová síť zaznamenala 23. dubna nejvyšší počet potvrzených plateb. V dosažení nového rekordu hrálo důležitou…

30. 4. 2024

Debut bitcoinových a ethereových ETF v Hongkongu přilákal zlomek kapitálu oproti prvnímu dni fondů v USA

V Hongkongu se dnes začaly obchodovat spotové burzovně obchodované fondy (ETF) na Bitcoin a Ethereum.…

30. 4. 2024

Američané kvůli regulátorům přicházejí o kryptoměnové peněženky! Phoenix a Wasabi opouštějí Spojené státy

Vývojáři bitcoinových peněženek Phoenix Wallet a Wasabi Wallet oznámili, že přestanou poskytovat služby americkým spotřebitelům.…

30. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC se stále pohybuje kolem 63 000 USD navzdory pozitivním očekáváním trhu – čas na nákup?

Navzdory pozitivních očekávání trhu se bitcoin (BTC) stále nemůže odrazit. Během včerejší obchodní seance jeho…

30. 4. 2024

Krypto je na cestě k dosažení 1 miliardy uživatelů do konce roku 2025, říká on-chain analytik Willy Woo

Zatímco konzervativnější odhady od společnosti Boston Consulting Group předpovídají, že kryptoprůmysl dosáhne své první miliardy…

29. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More