Regulace

Příslib stagnace, centralizace a zániku nové technologie: Komisařka SEC protestuje proti Genslerově agendě

Sdílej

Komisařka Hester Peirceová z Komise pro cenné papíry a burzy USA (SEC) vyjadřuje ostrý nesouhlas proti agendě předsedy Garyho Genslera vůči kryptoměnám.

 

Americký kongres chystá novou regulaci pro stablecoiny stanovující nové povinnosti pro jejich emitenty v USA

 

Pokud se pohybujete v kryptoměnách, pravděpodobně vám neuniklo, že se v poslední době především v USA přiostřila regulační politika vůčí kryptu. Často je původcem zásahů proti krypto společnostem právě SEC.

Členka komise Hester Peirceová opakovaně kritizuje kroky SEC, nicméně je s pro-krypto názory v agentuře v menšině. Nejnověji se staví proti změně definice burzy či směnárny tak, aby zahrnovala protokoly decentralizovaného financování (DeFi).

Ve svém prohlášení Peirceová, známá také jako Kryptomáma, označila novinku jako kontraproduktivní. Podle komisařky slouží pouze jako způsob, jak vynutit centralizaci a stagnaci.

Děkuji, pane předsedo. Stagnace, centralizace, expatriace a zánik jsou hesla tohoto vydání. Spíše než přijmout příslib nové technologie, jak jsme to dělali v minulosti, zde navrhujeme přijmout stagnaci, vynutit si centralizaci, naléhat na expatriaci a přivítat zánik nové technologie.

Peirceová vyjadřuje jasný nesouhlas s kroky předsedy SEC Garyho Genslera. SEC pod jeho vedením je jiná, než ta, která dokázala vytvářet regulační rámce na míru, domýšlet důsledky svých kroků a kreativně zvažovat alternativy.

Tato Komise si již nedělá starosti s tím, že regulační blbost má často absurdní důsledky. […]

Dnešní Komise spíše agresivně rozšiřuje svůj regulační dosah, aby řešila problémy, které neexistují. Dnešní Komise považuje svůj základní přístup k regulaci burzy za něco, co se nesmí měnit, aby se poskytl prostor pro nové technologie nebo pro nové způsoby podnikání. Dnešní Komise říká podnikatelům, kteří se snaží na našich trzích dělat nové věci, aby přišli a zaregistrovali se. Když podnikatelé zjistí, že nemohou, Komise zamítne možnost praktických úprav našeho registračního rámce, které pomohou podnikatelům zaregistrovat se, a místo toho odmění jejich dobrou víru donucovacím opatřením. Dnešní Komise nepovažuje proces vytváření pravidel pro upozornění a připomínky za rozhovor, ale za hrozbu.

Ostrá leč konstruktivní kritika komisařky pokračuje v podobném duchu a zaměřuje se na celkovou politiku SEC vůči kryptoměnám a na poslední krok, který po veřejné kritice sektoru namísto nápravy zdvojnásobil svou nejednoznačnost. Podle Peirceové narušuje základní ochranu podle prvního dodatku.

Vzhledem k tomu, že oznámení činí každého, kdo je zapojen do příslušného blockchainového ekosystému, součástí “skupiny,” vytváří značnou nejasnost ohledně toho, jaké projevy vyžadují předběžný souhlas vlády, což nevyhnutelně ohrozí projevy chráněné ústavou.

Jednání SEC je podle komisařky zaměřeno na zničení, nikoli regulování krypto trhu. Kdyby tomu bylo jinak, regulátor by se začal zabývat svým regulačním selháním a něco s tím dělat.

Zvážili bychom možnost, že naše pravidla, která se v minulosti vyvíjela tak, aby reagovala na potřeby investorů a firem na tradičních trzích cenných papírů a rizika představovaná investory a firmami, by mohla vyžadovat určité úpravy, aby mohly firmy nabízet inovativní způsoby financování pomocí nových technologií, uzavírá Peirceová.

 

Máte rádi hodlerský web? Navštivte naši donate sekci a staňte se přispěvatelem. Nebo se s ostatními podělte o svůj názor v komentářích.

Registrací na Coinbase přes tento odkaz získáte bonus 10 USD za Váš první nákup kryptoměn na největší americké kryptoburze. Více informací a návod najdete zde.
Zaregistrujte se na Binance přes tento odkaz a získáte 10% slevu na poplatcích. Pro více informací o největší altcoinové burze na světě navštivte náš návod.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024

Téměř půl miliardy dolarů v likvidacích a dalších 564 milionů ETF odlivů při propadu Bitcoinu pod 58 tisíc USD

Bitcoin (BTC) náhle propadl pod kulatou cenovou hranici 60 tisíc dolarů a stáhl s sebou…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More