kryptomarket

Bitcoin zaznamenal o víkendu pád o tisíce dolarů! Masivní propady nejsou pro hodlery nic nového

Sdílej

O víkendu se cena Bitcoinu propadla poměrně hluboko pod 60 tisíc a strhla tak celý kryptomarket směrem dolů. Nováčci, jen žádnou paniku! Hodleři jsou na vysokou volatilitu a mnohé propady ceny kryptoměny již zvyklí, ale ostatní možná panikaří.

Emoce a trh

Trhem hýbou emoce lidí stejně, jako se věří, že většinová společnost obecně se řídí spíše emocemi, než racionální úvahou. Již delší dobu jsme na trhu sledovali nízké a klesající objemy obchodování spojené s růstem ceny. Vzniklý nesoulad navíc doprovázel bearish pattern rising wedge, který kreslili někteří tradeři.

Graf níže pochází ze sobotního videa youtubera Ivan on Tech, který s propadem počítal. Dále naznačil, že si pro sebe stanovil support okolo 40 tisíc jako poslední úroveň podpory před případným bear marketem a byť z dlouhodobého hlediska věří v růst ceny BTC, dodal, že není žádná univerzální odpověď na otázku, co byste teď měli udělat.

Stejně, jako jsme na kryptomarketu sledovali velmi bullish náladu a důvěru, že po plácání okolo 60 tisíc dolarů nakonec dojde k pumpě, nyní můžeme v prudkosti propadu vysledovat známky paniky. Někteří investoři mohu mít pocit, že bul market končí, protože cena spadla, ale to se běžně stává i v bull marketech. Panice se přitom lze vyhnout dodržováním své strategie a sledováním dlouhodobých cílů.

Pád o tisíce dolarů

V době přípravy článku se Bitcoin obchoduje za necelých 57 tisíc dolarů, čímž jsme se zatím příliš nevzdálili od oněch 60 tisíc USD, kde již delší dobu trh s Bitcoinem krouží. Podívali jsme se však pod 54 000 USD / BTC a na některých burzách krátkodobě dokonce i hlouběji. Během neděle BTC spadl až o více než 14 %, resp. cca – 8 500 USD.

Přestože to zní děsivě, pozitivně naopak působí, že byl propad velmi rychle vykoupen a nedělní (denní i týdenní) svíčka se uzavřela nad 56 tisíci dolarů za BTC.

Hashrate

Spekulovalo se, že za pádem ceny stojí výpadky proudu v některých čínských těžařských lokalitách. Tyto problémy vedly k náhlému poklesu hashrate bitcoinové blockchainové sítě. Adam Cochran, partner společnosti Cinneanhaim Ventures, však uvedl, že pokles hashrate pravděpodobně nezpůsobil pokles ceny BTC. Uvedl:

„Myšlenka, že výpadek elektřiny v čínské těžební oblasti vedl k poklesu v $ BTC, je naprostý nesmysl, stejně jako falešné korelační grafy… Pokud někdo věří v korelaci a má dostatek dat k vytvoření grafu, požádejte ho o potvrzení. Pokud nemají ponětí, jak provést regresní test, pak vlastně nevědí, zda to souvisí nebo ne.“

K dalším spekulacím pak patří údajné a nepotvrzené obvinění nějakých společností v USA z praní peněz prostřednictvím kryptoměn…

On-chain analýza

Prominentní on-chain analytik dat Willy Woo říká, že Bitcoin v současné době odpočívá na „přestávce na půli cesty,“ než jeho cena vystřelí nahoru na potenciální zisky až 733 %. Hovoří o „hordách lidí” které vykupují každý dip a odkazuje i na kontroverzní model Stock-to-Flow (S2F) analytika PlanB, který tento rok predikuje růst Bitcoinu na 288 000 USD.

Woo říká, že se zaměřil na úroveň 300 000 $ za jednotku krále kryptotrhu, ale je připraven i na překonání hodnot o hodně přes 400 000 $.

„Čím déle tento býčí trh běží, tím vyšší je cíl, a právě teď je to tak rychlé… Právě teď je na dobré cestě jít nad 300 000 $.” 

Závěr

Emoce a tedy i panika, v kombinaci s tradiční likvidací pákových pozic, akcelerovaly víkendový propad ceny BTC. Rychlé vytažení ceny a uzavření nad 56 tisíci dolarů ukazují na sílu býků, kteří i podle analytika Willy Woo budou nyní vykupovat každý krátkodobý propad. Ať už se skutečně jedná o další korekci na cestě vzhůru, nebo ne, jedno je jisté. – Schopností každého úspěšného hodlera je nepodléhat panice a neřídit své investiční rozhodnutí na základě emocí.

Disclaimer
KryptoHodler poskytuje edukativní, vzdělávací a zpravodajský obsah. Neprodáváme žádné analýzy, ani nenabízíme investiční rady. Investice v kryptosvětě jsou spojeny se zvýšenou mírou rizika. Za své investice zodpovídá každý sám, proto doporučujeme provést vlastní průzkum.

 

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Analytik Ali Martinez vydal nepopulární varování, Bitcoin podle něj již mohl dosáhnout vrcholu celého cyklu

Kryptoměnový stratég těšící se početné divácké základně varuje, že hlavní kryptoměna již mohla dokončit svůj…

3. 5. 2024

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More