aktuality

Sobotní Přehled Posledních Novinek (#SPPN18) Daň z Příjmů z Kryptoměn

Sdílej

Ačkoli má Bitcoin už přes 10 let, stále nebylo zcela vyřešeno jak se budou danit a kdy se bude platit daň. Pro hodlery je toto téma pochopitelně velmi důležité. Kromě toho se jako vždy podíváme na nejnovější novinky.

Co je SPPN?

NEWS jsou zajímavé aktuality a novinky zahuštěné do podoby krátkých článků. Účelem je nabídnout vám příjemný zážitek na našem webu. Můžete během několika minut denně sledovat aktuální dění v kryptosvětě. News na Hodlerovi jsou trochu jako jízda metrem. Zatímco ostatní čekají na červenou, vy už dávno znáte všechny podstatné informace.

Můžete využít web odběr kliknutím na zvoneček a mít o každé novince ihned info. Dále jsme zařadili SPPN. Jedná se o zkratku pro středeční (sobotní) přehled posledních NEWS a vychází i pro ty z vás, kteří z jakéhokoli důvodu odběr zapínat nechtějí, nemají čas číst novinky denně, nebo si prostě rádi přečtou souhrn aktualit posledních dní.

Daň z Příjmů z Kryptoměn

Pro hodlery je zajímavá a dobrá zpráva, že se Francie rozhodla potvrdit, že se daň z příjmů z kryptoměn platí až po jejich směně za běžné fiat peníze. Toto téma je velmi důležité z více důvodů. Jedním z nich je fakt, že hodleři nakupují a směňují kryptoměny, aby je následně dlouhodobě drželi.

Pokud bychom měli platit daň ještě dříve, než dojde k prodeji, jsme docela v pasti, protože takovou daň vůbec nechápeme. Jednak není z čeho ji zaplatit, protože dokud neprodáme, stále máme pouze investiční kryptoaktiva. A dále si lze jen stěží představit, jak by se taková daň vlastně počítala a z čeho. Kromě toho by se při následném prodeji otevřela složitá cesta k dopočítávání zbylé daně. Také může dojít k situaci, že prodáte ve ztrátě a zaplacená daň se.

Platit daň před inkasováním příjmu prostě nedává vůbec žádný smysl. Nicméně není tajemstvím, že politici se snažili zabránit lidem v tom, aby si mezi sebou směňovali zboží a služby, ty následně spotřebovali a neplatili při tom daň. Proto do zákona zařadili také určitá opatření k tomu, aby také barter podléhal zdanění. A právě na tato preventivní opatření podle některých směna kryptoměn naráží.

Je proto jen dobře, že se Francie rozhodla použít hlavu a daň se zde bude platit až při prodeji kryptoměn. Snad si z ní vezmou také další státy příklad. Kryptoměny jsou určeny pro normální lidi a ti nemají týmy účetních a právníků, takže pokud zákonodárce použije hlavu, může nastavit pravidla tak, aby je lidé mohli dodržovat. Věřím, že to ve Francii jedno značně povede ke zvýšení výběru daně z příjmů z kryptoměnových výnosů.

Linky na jednotlivé články (NEWS:)

PundiX Představil Kryptomobil BOB na IFA 2019 v Berlíně

Kryptoburzy | Coinbase Zvažuje IEO Platformu, Binance Příští Týden Otevře Dveře USA

Logo Bitcoinu se Objeví v Premier League na Dresech Hráčů Watford FC

SWIFT Podceňuje Soupeře: Kryptoměny jsou Zbytečné a Nestabilní

Francie Potvrdila: Daně z Krypta se Budou Platit až při Převodu za Fiat Peníze, Libra? BAN!

Nasdaq Vytvořil Altcoinový Index – 6 Nejslibnějších Kryptoměn Založených na Ethereu

Kryptomarket

Bitcoin během čtvrtku a pátku získal zpět svoji dominanci nad 70 %. Momentálně se čeká na prudký pohyb nahoru či dolů. V době přípravy článku se Bitcoin obchoduje za 10 300 USD a dominance díky mírnému růstu XRP a některých dalších altcoinů klesla ze 70, 3 na 70 %. Market nás stručně řečeno napíná a dále se očekává náhlý skokový pohyb, jak už bývá v takových chvílích zvykem. Pokud by Bitcoin dále klesal, určitě bychom se v některém z příštích dílů podívali také na graf – na supporty, kde bychom mohli čekat reakci. Taková místa jsou celkém vhodná na případné dlouhodobé vstupy.

Závěr – daň

Francie potvrdila, že jediná správná chvíle, kdy by se měla platit daň, je v případě kryptoměn až při jejich prodeji. Tohle je jednoznačně nejlepší zpráva, jakou kryptokomunita tento týden zaznamenala. Alespoň ta ve Francii, ale s trochou štěstí se EU inspiruje a hodně z nás si vydechne.

Máme opravdu velmi vysoké zdanění. Platíme daň z příjmů (zaměstnanci navíc odvádějí ze superhrubé mzdy = 134 % hrubé mzdy) a když pak za svůj příjem něco nakupujeme, zaplatíme daň podruhé – DPH. Celková míra zdanění tak přesahuje 50 % (při započítání dalších povinných odvodů, jako je sociální a zdravotní pojištění, i více). Myslím, že by bylo vhodné, aby stát alespoň zjednodušil veškeré byrokratické oplétačky, kterými se občas každý z nás musí proplétat.

 

-Kytka (fb stránka; decentralizované platformy: Steemit, Publish0x)

KryptoHodler.cz je nezávislý český web pro komunitu nadšenců a dlouhodobých investorů do kryptoměn. Zapni si zvoneček, sleduj nás na Facebooku a přidej se do naší free HODL skupiny. Získáš tak info o každém novém článku a řadu dalších užitečných odkazů a informací, které ti pomohou ve tvém úsilí.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Analytik Ali Martinez vydal nepopulární varování, Bitcoin podle něj již mohl dosáhnout vrcholu celého cyklu

Kryptoměnový stratég těšící se početné divácké základně varuje, že hlavní kryptoměna již mohla dokončit svůj…

3. 5. 2024

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More