Politika

Množí se hlasy proti Bidenově nominaci odpůrkyně kryptoměn a velkých bank do čela OCC

Sdílej

Opozice je proti nominaci Saule Omarové. Ta by podle plánů prezidenta USA Joe Bidena měla usednout do čela Úřadu kontrolora měny (OCC). Pro kryptoměny by to znamenalo otočku o 180 stupňů a mohlo by to více než znegovat práci odvedenou bývalou hlavou úřádu. Tím by Brian Brooks, který se zasadil o některé pozitivní regulace.

Omarová odsune krypto do zapomění

Navrhovaná nominace profesorky práva Saule Omarové do čela federální bankovní regulační agentury přivolává negativní ohlasy. Vůči plánům prezidenta USA Joe Bidena na nominaci kritičky kryptoměn i velkých bank narůstá odpor ve finančních i politických kruzích.

Omarová by měla stanout v čele Úřadu kontrolora měny (OCC). Tento úřad dohlíží na americké bankovní giganty, jako jsou Goldman Sachs, JPMorgan a Citi Group, a jeho dohled také zahrnuje určité aspekty krypto průmyslu.

Texaský republikánský senátor Ted Cruz tvrdí, že její rozhodnutí, pokud bude nominována, by mohla změnit budoucnost průmyslu. Uvádí:

„Nejen, že je Saule Omarova, Bidenova volba do vedení OCC, hrozbou pro naši tradiční ekonomiku, chce také zregulovat krypto v zapomnění. Crypto čelí vládním předpisům definujícím budoucnost. Tuto nominaci je třeba zastavit.“

Mnozí další jsou proti nominaci

Asi nebude překvapením, že proti zmíněné nominaci Omarové vysoupila celá řada bank a příznivců kryptoměn. Americká asociace bankéřů diskutuje o tom, zda proti tomuto rozhodnutí veřejně bojovat. Prezident a generální ředitel ABA Rob Nichols uvedl:

„Máme vážné obavy z jejích myšlenek na zásadní restrukturalizaci národního bankovního systému.“

Pat Toomey, republikán z bankovního výboru Senátu, minulý týden také vystoupil proti nominaci a prohlásil, že má „vážné výhrady“ vzhledem k „extrémně levicovým myšlenkám“ Saule Omarové.

Prezidentka a generální ředitelka Independent Community Bankers of America, Rebeca Rainey, uvedla, že Omarová „by vytlačila místní komunitní bankovnictví a omezila ekonomický růst v místních komunitách.“

Ostrá proměna OCC pod Bidenem

Možná si pamatujete, jak přívětivá byla politika OCC pod vedením Briana Brooke

. Brooks zde vystupoval proti bankovní diskriminaci krypto společností a připravil cestu pro legislativu umožňující bankám ukládat kryptoměny do úschovy. V lednu bankovní regulátor řekl národním bankám, že mohou využívat stablecoiny a veřejné blockchainy.

Pak se však tón změnil. 21. září jednající vedoucí OCC Michael Hsu varoval, že decentralizované finanční produkty jsou podobné těm, které katalyzovaly světovou finanční krizi v roce 2008. Kromě toho dokonce požádal o personální prověrku bývalého vytváření (přívětivých) pravidel OCC týkajících se krypto průmyslu.

Omarová pak dříve řekla, že chce „ukončit bankovnictví, jak ho známe.“ Rovněž tvrdila, že vzestup kryptoměn „těží hlavně z nefunkčního finančního systému, který již máme.“

Závěr

Regulace kryptoměn jsou v současnosti jedním z hlavních témat světa kryptoměn a aspirují na pozici toho vůbec nejdůležitějšího, co se zde v roce 2021 dělo. Máme zde Čínu, která dokončuje svou anti-krypto politiku a kryptoměny v zásadě staví do stejné pozice, jako nelegální drogy či kritiku místní komunistické vlády. Salvador se letos stal prvním státem na světě, kde je Bitcoin státem uznanou měnou. Turecko je „ve válce” s kryptoměnami. A v USA dochází k nepříliš pozitivnímu regulačnímu vývoji. Hrstka anti-krypto politiků zde pod Bidenovým vedením tvrdě prosazuje zájmy své lobby.

 

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Bitcoin (BTC) zaznamenal nový rekord v počtu transakcí: 1,6 milionu potvrzených on-chain plateb za jediný den

Bitcoinová síť zaznamenala 23. dubna nejvyšší počet potvrzených plateb. V dosažení nového rekordu hrálo důležitou…

30. 4. 2024

Debut bitcoinových a ethereových ETF v Hongkongu přilákal zlomek kapitálu oproti prvnímu dni fondů v USA

V Hongkongu se dnes začaly obchodovat spotové burzovně obchodované fondy (ETF) na Bitcoin a Ethereum.…

30. 4. 2024

Američané kvůli regulátorům přicházejí o kryptoměnové peněženky! Phoenix a Wasabi opouštějí Spojené státy

Vývojáři bitcoinových peněženek Phoenix Wallet a Wasabi Wallet oznámili, že přestanou poskytovat služby americkým spotřebitelům.…

30. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC se stále pohybuje kolem 63 000 USD navzdory pozitivním očekáváním trhu – čas na nákup?

Navzdory pozitivních očekávání trhu se bitcoin (BTC) stále nemůže odrazit. Během včerejší obchodní seance jeho…

30. 4. 2024

Krypto je na cestě k dosažení 1 miliardy uživatelů do konce roku 2025, říká on-chain analytik Willy Woo

Zatímco konzervativnější odhady od společnosti Boston Consulting Group předpovídají, že kryptoprůmysl dosáhne své první miliardy…

29. 4. 2024

CEO JPMorgan Chase Jamie Dimon varuje investory, že americkou ekonomiku ohrožuje několik protivětrů

Jamie Dimon naléhá na investory, aby se vyvarovali „falešného pocitu bezpečí," protože věří, že je…

29. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More