NEWS

Sobotní Přehled Posledních NEWS (#SPPN5)

Sdílej

Vítejte opět na Hodlerovi, při čtení sobotního přehledu posledních NEWS (SPPN). Tentokrát tu máme souhrn novinek a zpráv, které přinesl závěr tohoto týdne.

Co to je?

NEWS jsou zajímavé aktuality a novinky zahuštěné do podoby krátkých článků. Účelem je nabídnout vám příjemný zážitek na našem webu. Můžete během několika minut denně sledovat aktuální dění v kryptosvětě. Nemusíte se prokousávat dlouhými odstavci omáčky a názorů redaktorů a vše podstatné si přečtete během chvilky.

Můžete využít web odběr kliknutím na zvoneček a mít o každé novince ihned info. Dále jsme zařadili SPPN. Středeční, resp sobotní, přehled posledních NEWS vychází i pro ty z vás, kteří z jakéhokoli důvodu odběr zapínat nechtějí, nebo si prostě rádi přečtou souhrn aktualit posledních dní.

SPPN

Regulace kryptoměn jsou aktuálním tématem nejen posledních dní a týdnů, ale spíše by se dalo říct několika let. V poslední době se o nich mluví o to častěji, čím více je plánovaná korporátní kryptoměna Libra na očích veřejnosti i politických špiček. Facebook, který spojuje desítky investorů pod střechu svého plánovaného projektu, čelí problémům.

V průběhu debat o tom, zda mu bude vůbec umožněno vydat Libru, přichází pokuta. Facebook přitom dle svých vyjádření hodlá postupovat zcela v mezích zákona. Podobné prohlášení však učinil minimálně jednou ve vztahu k nakládání s uživatelskými údaji. A jak to dopadlo? Podle Federální obchodní komise Spojených států (FTC) nedostatečně. Ta nyní společnosti vyměřila masivní pokutu ve výši 5 miliard dolarů (téměř 115 miliard Kč).

Ve státě New York mezitím zkoumají blockchain, kryptoměny, jejich využití a hlavně zmíněné regulace. Mají na to dokonce speciální tým plný odborníků z oblastí národní bezpečnosti, financí, práva a také kryptoměn. K pracovní skupině se připojili vrcholoví pracovníci z týmů kryptoměny Ethereum a společnosti Ripple.

Dobrou zprávu přináší Binance pro uživatele burzy, kteří zde drží Komodo. Těmi se nyní do konce letních prázdnin každodenně monitorují zůstatky a 1. září obdrží stake a také podíl z airdropu v celkové výši 300 000 $ v KMD. Burza tak vyrovnává své závazky k uživatelé, které jí vznikly z nepozornosti. Stejně jako v případě XLM, KMD měsíce stakovali, aniž by si toho byli všimnuli.

K pozitivním předpovědím se přidal Mike Novogratz, který věří, že do konce roku Bitcoin dorovná své posladní ATH v úrovni 20 000 USD za jednotku. A zatímco se těší na zisky, Maloobchodní Gigant Newegg a Největší Norská Letecká Společnost Akceptují Bitcoin.

A máme tady dokonce i zápis v Guinnessově knize rekordů za dosud největší kryptojackpot, který zaznamenal online pokerový turnaj “$ 5 Million Venom”.

Konec patří dvěma poněkud smutným zprávám. První je smrt spolumajitele kryptoburzy BitMarket, kterou zřejmě někdo dovedl k exit scamu. A k tomu všemu americký finanční úřad rozeslal “výhružné” dopisy více než 10 000 poplatníkům, kteří mají něco společného s kryptoměnami…

Linky na jednotlivé články (NEWS:)

New York | Kryptoregulační Tým Státu Přijímá Posily – Ripple a Ethereum

Kryptoplatby | Maloobchodní Gigant Newegg a Největší Norská Letecká Společnost Akceptují Bitcoin

Binance Zahajuje Staking Kryptoměny Komodo a Airdrop 300 000 $ v KMD

Mike Novogratz: 20 000 $ za Bitcoin – Do Konce Roku se Vrátíme na Maximum

Placeholder: Ethereum je Brutálně Podhodnocené – EOS Nejvíc Přeceněná Platforma

Nový Zápis v Guinnessově Knize Rekordů – TOP Krypto Jackpot!

Sociální Síť Facebook postihla $5Miliardová Pokuta

Spolumajitel Zkrachovalé Polské Kryptoburzy byl Nalezen Mrtev

Americký Finanční Úřad IRS Rozesílá Dopisy – Více Než 10 000 Držitelů Kryptoměn Bylo Poučeno

 

-Kytka (fb stránka; decentralizované platformy: Steemit, Publish0x)

KryptoHodler.cz je nezávislý český web pro komunitu nadšenců a dlouhodobých investorů do kryptoměn. Zapni si zvoneček, sleduj nás na Facebooku, Instagramu a přidej se do naší free HODL skupiny. Získáš tak info o každém novém článku a řadu dalších užitečných odkazů a informací, které ti pomohou ve tvém úsilí.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Bitcoin (BTC) zaznamenal nový rekord v počtu transakcí: 1,6 milionu potvrzených on-chain plateb za jediný den

Bitcoinová síť zaznamenala 23. dubna nejvyšší počet potvrzených plateb. V dosažení nového rekordu hrálo důležitou…

30. 4. 2024

Debut bitcoinových a ethereových ETF v Hongkongu přilákal zlomek kapitálu oproti prvnímu dni fondů v USA

V Hongkongu se dnes začaly obchodovat spotové burzovně obchodované fondy (ETF) na Bitcoin a Ethereum.…

30. 4. 2024

Američané kvůli regulátorům přicházejí o kryptoměnové peněženky! Phoenix a Wasabi opouštějí Spojené státy

Vývojáři bitcoinových peněženek Phoenix Wallet a Wasabi Wallet oznámili, že přestanou poskytovat služby americkým spotřebitelům.…

30. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC se stále pohybuje kolem 63 000 USD navzdory pozitivním očekáváním trhu – čas na nákup?

Navzdory pozitivních očekávání trhu se bitcoin (BTC) stále nemůže odrazit. Během včerejší obchodní seance jeho…

30. 4. 2024

Krypto je na cestě k dosažení 1 miliardy uživatelů do konce roku 2025, říká on-chain analytik Willy Woo

Zatímco konzervativnější odhady od společnosti Boston Consulting Group předpovídají, že kryptoprůmysl dosáhne své první miliardy…

29. 4. 2024

CEO JPMorgan Chase Jamie Dimon varuje investory, že americkou ekonomiku ohrožuje několik protivětrů

Jamie Dimon naléhá na investory, aby se vyvarovali „falešného pocitu bezpečí," protože věří, že je…

29. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More