Novinky

#63: | Bitcoin nikdy nebyl hacknutý – Twitter nyní cenzuruje bitcoinové adresy

Sdílej

Vítejte u 63. dílu souhrnu na Hodlerovi. Je neděle 19. července a Bitcoin se aktuálně po mírném propadu stále drží na podobné ceně jako před týdnem, 9 123 dolarů za minci. Tentokrát tu máme suverénně dominantní zprávu, která otřásla nejen světem kryptoměn. – Twitter hack. Ačkoli Bitcoin nikdy hacknutý nebyl, z mnoha mainstreamových médií je nyní bohužel slyšet o BTC v souvisloti se slovem “scam”. Samotný Bitcoin však, stejně jako každá jiná technologie, není dobrý nebo špatný, vždy záleží na tom, jak jej použijete.

Twitter byl hacknutý

Jak se později ukázalo, hacker použil 3 různé bitcoinové adresy a jednu XRP adresu. Úplně první účet, který byl hacknutý, byl jednoho z předních obchodníků BitMEXu – AngeloBTC. Od následujících útoků se lišil. Podvodný tweet žádal uživatele, aby se připojili k jeho placené soukromé obchodní skupině. Podvodník rozesílal bitcoinovou adresu prostřednictvím soukromých zpráv lidem, kteří o to požádali. Adresa v současné době drží 7,4 BTC (~ 67 000 $). Mnozí z nás upozornili na to, že zaměření hackera na BTC (a XRP) bylo vlastně ještě štěstí, protože hacknutý Twitter mohl zamávat volbami, nebo dokonce vyhlásit válku.

Ačkoli se z některých zpráv může zdát, že problémem je Bitcoin, ve skutečnosti bychom měli obrátit pozornost k sociálním platformám, které získávají stále větší sílu. A to i v souvislosti se snahami protlačit legislativu, která přinutí všechny šifrované služby a aplikace instalovat zadní vrátka. Bitcoin jako takový hacknutý nikdy nebyl. Twitter byl hacknutý v noci na čtvrtek a útočník zveřejnil tweety z účtů velkého množství vlivných osobností a velkých společností. V reakci na to sociální síť zakázala sdílet řetězce čísel a písmen. Níže vidíte časovou linii jednotlivých podvodných tweetů.

(Zdroj: Theblockcrypto)

Hackeři napadli Twitter: Obama, Biden, Musk, Gates a další celebrity sdílely krypto podvod

Po závažném narušení bezpečnosti hackeři získali přístup na účty velkého množství známých osobností, ze kterých jejich sledovatelům sdíleli, známý a stále bohužel funkční, bitcoinový podvod “s dvojnásobkem”. Binance, CZ, Justin Sun, Coinbase, Gemini, Elon Musk, Bill Gates, Joe Biden, Jeff Bezos a další… Masivní hackerský útok zasáhl doslova celý svět, když oslovil obrovské množství lidí na jedné z nejpoužívanějších sociálních platforem. Konkrétně v případě Elona Muska se v tweetu píše: „Cítím se štědře kvůli Covid-19. Zdvojnásobím veškeré BTC zaslané na moji BTC adresu během příští hodiny. Hodně štěstí a zůstaňte v bezpečí!”

Twitter hack vyšetřuje FBI, mezitím tým obnovuje přístup k účtům. Povedou chyby hackerů k dopadení? [UPDATE]

Celková finanční škoda, kterou hacknutý Twitter způsobil, přesáhla 100 tisíc dolarů. „Všichni dnes mluví o Bitcoinu,” poznamenal uživatel Twitteru LilMoonLambo. Celková finanční škoda přesáhla 100 tisíc dolarů. „Všichni dnes mluví o Bitcoinu,” poznamenal uživatel Twitteru LilMoonLambo. Také další americké úřady budou hack vyšetřovat, včetně ministerstva finančních služeb státu New York a generální prokurátorky New Yorku Letitie James.

Týdeníky a nepravidelné články

Paradox decentralizace – definice nebezpečí, o kterém se moc nemluví

Zatímco u běžné “centralizované demokracie” menšinové skupiny (strany) získávají rozhodovací pravomoc svým zvolením na omezeně dlouhou dobu, u decentralizovaných kryptoměn je díky váze hlasu hypoteticky možné, že se skupina ujme centrálního vedení na neomezeně dlouhou dobu. Představujeme vám Paradox decentralizace.

Kryptozprávy z coinů: Kryptoměny Iota, Matic, Ontology, Ethereum, Bitcoin

  • Iota má partnerství s telekomunikačním průmyslem.
  • Matic staking.
  • Ontology je nyní oficiálním partnerem Google Cloud.
  • Ethereum 2.0 již letos, říká Vitalik.
  • Bitcoin hashrate na ATH.

Kryptoměny

Byla nalezena závažná chyba v bitcoinových peněženkách Ledger Live, Edge, a dalších

Tým společnosti ZenGo objevil velice važnou chybu v bitcoinových peněženkách. Zranitelnost potenciálně umožní kybernetickým zločincům ukrást krypto z peněženek, včetně Ledger Live, Edge, BreadWallet a potenciálně mnoho dalších.

PayPal potvrdil svůj zájem o kryptoměny v dopise Evropské komisi

V poslední době kolují spekulace, že by Paypal mohl integrovat kryptoměny. Platební gigant svůj zájem o krypto potvrdil v dopise pro Evropskou komisi. Uvádí, že pracuje na vývoji „schopností“ souvisejících s kryptoměnou. Kromě toho společnost volá po regulacích.

Vzdělání

Kryptotransakce: Jak probíhá odeslání a převod Bitcoinu v kostce

Nováčci si mnohdy potřebují uvědomit, jak vlastně můžou někam poslat Bitcoin. Chcete vědět, jak vlastně funguje kryptotransakce? Například když je třeba někomu zaplatit kryptem, nebo si poslat své mince z burzy do své vlastní peněženky…

Kryptomarket

Chainlink (LINK) se pomalu stává “Teslou” mezi kryptoměnami – co dál?

Kryptoměna Chainlink v posledních dnech dosáhla dalšího ATH. Obrovsky býčí nálada na tomto altcoinu vedla k překonání dalších a dalších maxim. Pomalu se stává “Teslou” mezi kryptoměnami. Za růstem stojí hype okolo projektu a množství partnerství.

Komunita

Generální ředitel Binance se stal jednou z nejnovějších tváří YouTube podvodů

Changpeng Zhao, generální ředitel jedné z největších kryptoburz na světě, je dalším vlivným členem kryptoměnové komunity, jehož identitu využili podvodníci v reklamě na YouTube nebo jinde. Videoplatforma se stále podílí na zisku z podvodů.

Závěr

A to je již z dnešního Sobotního přehledu posledních novinek vše. Přejeme vám hezký víkend a nezapomeňte, že hodleři nepanikaří, i kdyby scameři pošpinili pověst Bitcoinu a Twitter byl hacknutý.


Krypto Hodler je místo, kde je srdečně vítán každý příznivec kryptoměn. I díky vám se nám daří den za dnem budovat příjemnou komunitu vzájemně nápomocných lidí. Neustále usilujeme o pečlivý výběr těch nejzajímavějších zpráv a novinek, abychom vám přinášeli skutečně jen to nejpodstatnější a nejzajímavější, co se aktuálně děje. Zprávy doplňujeme edukativními a odpočinkovými články a jednou týdně vše zabalíme do Sobotního přehledu posledních novinek (SPPN), abychom vám umožnili zpětně listovat v novinkách týden po týdnu. Poskytujeme vám časově úsporné řešení, jak sledovat aktuální dění během pouhých několika minut týdně.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Analytik Ali Martinez vydal nepopulární varování, Bitcoin podle něj již mohl dosáhnout vrcholu celého cyklu

Kryptoměnový stratég těšící se početné divácké základně varuje, že hlavní kryptoměna již mohla dokončit svůj…

3. 5. 2024

Kryptoburza Coinbase v 1. čtvrtletí vydělala 1,2 miliardy dolarů! Za 3 měsíce tak překonala celý zisk z roku 2023

Zisky Coinbase v prvním kvartálu překonaly výsledky za celý rok 2023 díky pozitivním tržním podmínkám.…

3. 5. 2024

Tým stojící za českou směnárnou Anycoin spouští novou kryptoburzu, na co bude DASE lákat evropské klienty?

V České republice se schyluje ke spuštění zbrusu nové kryptoburzy s odvážnou ambicí, stát se…

3. 5. 2024

Spoluzakladatel Solany říká, že Cosmos a Avalanche jsou jasnými vítězi v budování suverénních blockchainů

Spoluzakladatel Solany (SOL) Raj Gokal pochválil dva konkurenční altcoiny, které označil za lídry ve specializované…

3. 5. 2024

Bitcoinový ETF společnosti BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) prodělal svůj vůbec první den odlivu kapitálu

Vůbec poprvé od začátku obchodování v lednu se spotový burzovně obchodovaný fond na Bitcoin od…

2. 5. 2024

Soud vynesl rozsudek, bývalý generální ředitel Binance Changpeng Zhao odsouzen ke čtyřem měsícům vězení

Zakladatel největší kryptoburzy světa Changpeng Zhao, také známý jako CZ, který se v listopadu přiznal…

2. 5. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More