Krypto Zprávy

Dorseyho neziskovka žaluje Craiga Wrighta za nárokování Whitepaperu Bitcoinu; NYSE vydala NFT tokeny; Coinbase kótování na Nasdaq již dnes: Příběhy týdne

Sdílej

Společnost COPA podala žalobu proti Craigovi Wrightovi kvůli jeho žádosti o autorská práva k bitcoinovému Whitepaperu. Newyorská burza cenných papírů – NYSE – naskočila na NFT hype se svou novou kolekcí First Trade. 14. dubna probíhá přímé zalistování akcií kryptoburzy Coinbase na burze Nasdaq. Příběhy týdne jsou zprávy, které hýbou kryptosvětem a vyvolávají největší ohlasy v komunitě.

NYSE se připojuje k NFT mánii

Newyorská burza cenných papírů (NYSE), největší světová burza podle tržní kapitalizace, naskočila na rozjetý vlak non-fungible tokenů (NFT). Burza vydala kolekci NFT nazvanou „NYSE First Trade NFT.“ Tokeny jsou navrženy na památku prvního obchodu u šesti společností kótovaných na burze NYSE. Mezi tyto společnosti patří streamovací a mediální služba Spotify, společnost pro doručování potravin online DoorDash, Unity3D, Snowflake, online herní platforma Roblox a Coupang, společnost s dosud největší počáteční veřejnou nabídkou (IPO) v USA v roce 2021.

Podle NYSE „je to zásadní milník, když se společnost kótuje na NYSE a začne se poprvé obchodovat” a vydání NFT je dokonalým způsobem, jak si tyto nezapomenutelné okamžiky zapamatovat. Fakt, že se jedna z hlavních světových burz rozhodla vydat sběratelské NFT karty na blockchainu (mimochodem poměrně povedené), je dalším malým milníkem na cestě k rozšíření a akceptaci decentralizovaných kryptoměn a jejich blockchainů (DLT) a platforem. Společnost uvedla:

„Inovace je to, co děláme na NYSE. Byli jsme první s Direct Listings a v čele vývoje SPAC. Nyní chceme pomoci řídit tuto novou vlnu NFT inovací.“ prezidentka burzy Stacy Cunningham pak dodává, že mohou později vydat další tokeny. Uvedla: „I když začínáme s těmito šesti, víme, že bude ještě mnoho dalších NYSE NFT, protože budeme nadále vítat nové, inovativní společnosti v naší komunitě.”

Coinbase a zalistování na Nasdaq

Přímé zalistování akcií největší americké kryptoburzy Coinbase probíhá dnes, tedy ve středu 14. dubna 2021. Společnost bude mít své akcie kótované na Nasdaq a obchodované veřejně, ale nedojde k tomu prostřednictvím počáteční veřejné nabídky (IPO), ale přímým kotováním. Nejedná se tedy o IPO. V komunitě převažuje názor, že začátek obchodování akcií Coinbase veřejně je potvrzením, že kryptomarket není jen módním výkřikem, ale je tu, aby zde již zůstal. To doplňuje také nedávné překonání hodnoty 2 bilionů dolarů u celkové tržní kapitalizace kryptoměn.

Akcie jedné z předních kryptoburz pro investory mohou představovat příležitost, jak investovat do ekvivalentu nabídky “lopat a krumpáčů během zlaté horečky.” KryptoHodler dříve vydal souhrn informací, kde najdete více infa ohledně akcií s tickerem COIN.

TIP: Coinbase plánuje uvést své akcie na Nasdaq pod symbolem „COIN:“ Souhrn

Craig Wright zažalován za přivlastnění Whitepaperu Bitcoinu

Společnost COPA zahájila soudní proces proti samozvanému zakladateli Bitcoinu, který dráždí kryptokomunitu svým přivlastňováním autorských práv k Whitepaperu BTC. Craig Wright, který byl v posledních letech účastníkem několika soudních sporů, přičemž většinu z nich obklopuje jeho tvrzení, že je tvůrcem bitcoinů, zarytě tvrdí, že je Satoshi Nakamoto – autor přední kryptoměny. Přestože tuto skutečnost nikdy prokazatelně nedoložil, začátkem roku rozeslal výzvu webům Bitcoin.org, Bitcoincore.org či společnosti Square, aby odstranili bitcoinový whitepaper ze svých stránek, jinak hrozil žalobou.

Jelikož Wrightův právník v lednu tvrdil, že chce vymáhat svá autorská práva na nejdůležitější dokument v Bitcoinu, nezisková organizace COPA nyní zahájila řešení soudní cestou. V podání mimo jiné požaduje, aby Wright nebyl deklarován jako autor bitcoinového Whitepaperu. Kromě toho požaduje, aby Vrchní soud Spojeného království vydal příkaz, který zabrání Wrightovi tvrdit, že je autorem tohoto dokumentu (potažmo Bitcoinu).

COPA je nezisková organizace, která „usiluje o odstranění patentů a sporů jako bariéry růstu kryptoměny.” Jejím zakladatelem je společnost Square Jacka Dorseyho (zakladatele Twitteru). Organizace chce zabránit neetickému využívání soudních sporů jako způsobu, jak zastavit konkurenty nebo splnit samoúčelné zájmy.

Případ může představovat pověstný poslední hřebík do rakve Craiga Wrighta, jehož přivlastňování autorství Bitcoinu dříve pobuřovalo podstatnou část komunity, včetně zakladatele Etherea či šéfa největší kryptoburzy Binance, a později se stalo jakýmsi ignorovaným bzučením se snižujícím se mediálním ohlasem. Incidenty, jako byl podpis zprávy, že je podvodník, pomocí privátních klíčů ke 145 bitcoinovým adresám, které u soudu proklamoval jako své vlastní, či nárokování adres spojených s hackem MtGox, kořenily v průběhu času Wrightovo postavení ve svých kauzách.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Bitcoin (BTC) zaznamenal nový rekord v počtu transakcí: 1,6 milionu potvrzených on-chain plateb za jediný den

Bitcoinová síť zaznamenala 23. dubna nejvyšší počet potvrzených plateb. V dosažení nového rekordu hrálo důležitou…

30. 4. 2024

Debut bitcoinových a ethereových ETF v Hongkongu přilákal zlomek kapitálu oproti prvnímu dni fondů v USA

V Hongkongu se dnes začaly obchodovat spotové burzovně obchodované fondy (ETF) na Bitcoin a Ethereum.…

30. 4. 2024

Američané kvůli regulátorům přicházejí o kryptoměnové peněženky! Phoenix a Wasabi opouštějí Spojené státy

Vývojáři bitcoinových peněženek Phoenix Wallet a Wasabi Wallet oznámili, že přestanou poskytovat služby americkým spotřebitelům.…

30. 4. 2024

Predikce ceny bitcoinu: BTC se stále pohybuje kolem 63 000 USD navzdory pozitivním očekáváním trhu – čas na nákup?

Navzdory pozitivních očekávání trhu se bitcoin (BTC) stále nemůže odrazit. Během včerejší obchodní seance jeho…

30. 4. 2024

Krypto je na cestě k dosažení 1 miliardy uživatelů do konce roku 2025, říká on-chain analytik Willy Woo

Zatímco konzervativnější odhady od společnosti Boston Consulting Group předpovídají, že kryptoprůmysl dosáhne své první miliardy…

29. 4. 2024

CEO JPMorgan Chase Jamie Dimon varuje investory, že americkou ekonomiku ohrožuje několik protivětrů

Jamie Dimon naléhá na investory, aby se vyvarovali „falešného pocitu bezpečí," protože věří, že je…

29. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More