SPPN

#65: | Týden bujarého růstu na kryptomarketu – poslední překážka k honbě za ATH

Sdílej

Dnes je sobota 1. srpna, vítejte opět u týdenního přehledu na Hodlerovi. Bitcoin tento týden konečně překonal 10 tisíc dolarů a způsobil tak vlnu optimismu a bullish náladu na kryptomarketu. V době přípravy článku se král kryptomarketu obchoduje za 11 647 (Bitstamp) a dominance opět mírně narostla, a to na aktuálních 62,3 % (CMC).

Oživení na kryptomarketu

Po delší době se opět dějí zajímavé věci na trhu Bitcoinu a kryptoměn. V pondělí Bitcoin překonal důležitou rezistenci a současně psychologickou úroveň 10 000 USD. Ve stejný den dokonce zaútočil na 11 500 dolarů a ke konci dne uzavřel těsně nad hladinou 11 tisíc USD / BTC.  Současně s tím král kryptomarketu dosáhl nové letošní maximum.

Oči analytiků se po tvrdém sestřelení pod 4 tisíce v březnu 2020 upínaly na 6 a 10 tisíc dolarů, jako na dvě nejdůležitější rezistentní úrovně, které je třeba překonat, než bude možné vůbec uvažovat o novém ATH. Nyní jsme nad nimi a aktuálně nám k potenciálním pokusům o nové cenové maximum zbývá pokořit jen jednu. Touto poslední překážkou je loňské cenové maximum, kdy Bitcoin téměř atakoval 14 tisíc $.

Na přiloženém grafu vidíme, jak cena největší mince na kryptomarketu od minule povyskočila, ale i ostatní zmíněné úrovně, vč. ATH 2017 a maxima 2019.

BTC / USD týdenní graf (zdroj: Tradingview – Bitstamp)

Z kryptomarketu

Bitcoin překonal 10 tisíc dolarů, podle Glassnode tento měsíc není jako ostatní v roce 2020

Čekali jsme, zda se Bitcoinu tentokrát podaří podívat na hodnoty nad 10 tisíc dolarů. K tomu nakonec došlo. První lehký test proběhl již v neděli odpoledne a cena největší kryptoměny na kryptomarketu nakonec zůstala na 4 cifrách. Úroveň cca 10 tisíc dolarů je velmi silnou rezistencí a držela kurz BTC dlouho dole. V noci se však již býci nenechali odradit a tento level překonali. „Na rozdíl od posledních dvou časů, kdy BTC dosáhlo 10 000 USD, jsme dnes nezaznamenali nárůst BitcoinDays Destroyed,” uvedla  společnost Glassnode.

Prudký návrat volatility spojený s výstřelem BTC k 11 000 $ způsobil likvidaci přes 500 milionů dolarů pákových pozic

Cena po několikaměsíční stagnaci vystřelila k hladině cca 11 tisíc dolarů. To je více než 10% růst za dva dny. Data naznačují, že během návratu velké volatility na kryptomarket bylo zlikvidováno více než 500 milionů dolarů bitcoinových trading pozic s pákou (shorty i longy).

Týdeníky a nepravidelné články

Co se stane s těžaři Etherea (ETH) po spuštění Proof-of-Stake

KryptoHodler ve středu informoval o termínu testnetu Etherea 2.0. Testování by mělo být hotové v listopadu 2020 a poté se pomalu může začít stakovat na mainnetu Etherea. Přípravy pokročily do finále, a s tím se pojí otázka, co se stane s těžaři ETH.

Ačkoli nejbližší termín spuštění Etherea 2.0 byl stanoven již na 5. listopadu, bude zde určité přechodové období, aby vše proběhlo hladce. Ti, kteří své vybavení nepřepnou na jinou kryptoměnu, ho zřejmě prodají a budou pak mít možnost za výtěžek nakoupit pozice pro staking. Třetí, méně pravděpodobnou variantou, je rozštěpení sítě. Abyste i vy mohli začít stakovat, musíte vlastnit alespoň 32 ETH.

Kryptoměny

Ethereum slaví 5. narozeniny: Přehled aktualizací, novinek i problémů druhé největší kryptoměny

Ethereum ušlo od svých počátků v roce 2015 dlouhou cestu. Kryptoměna s druhou největší tržní kapitalizací na kryptomarketu tento týden oslavila své páté narozeniny. Více v článku…

Cardano (ADA) hard fork Shelley proběhl úspěšně – staking na mainnetu

Cena Cardana jen za poslední měsíc vyskočila o téměř 70 % nahoru. Důvodem byl z velké části také očekávaný hard fork, který nese název Shelley. Upgrade zavádí staking, což je proces, jehož prostřednictvím mohou vybraní validátoři vytvářet nové bloky a zpracovávat transakce, čímž udržují síť v chodu. Staking je spojen s odměnou pro držitele mincí, tedy i pro hodlery, kteří v případě Cardana hlasují pro delegáty.

Burzy a platformy

Obavy se naplnily? Coinbase nezalistuje Monero (XMR) kvůli strachu z regulátorů

Brian Armstrong, šéf burzy Coinbase, potvrdil obavy, které se již delší dobu šuškají mezi příznivci soukromých mincí. Monero (XMR) se na burzu jen tak nedostane – stát je proti.

Analytická firma Chainalysis spustila bezplatný veřejný web, který agreguje data o kryptoměnách

Chainalysis uvádí nový zpravodajský web o kryptu, který je pro veřejnost zdarma. On-chain data budou pomáhat kryptokomunitě a měly by také přilákat na trh tradiční manažery aktiv. Nový web analytické společnosti nese název Market Intel.

Byznys

Grayscale navýšila své pozice v kryptu o 1 miliardu dolarů za pouhých 11 dní

Podle aktualizace, kterou investiční společnost Grayscale zveřejnila na svém Twitteru 28. července, má v současné době ve správě kryptoaktiva v hodnotě 5,1 miliardy dolarů. Portfolio Grayscale tvoří kryptoměny BTC, BCH, ETH, ETC, ZEN, LTC, XLM, XRP, ZEC. Jejich aktuální zastoupení je k dispozici na obrázku níže.

Fondy investiční společnosti Grayscale (zdroj: Twitter – Grayscale)

Závěr

A to je již z dnešního Sobotního přehledu posledních novinek vše. Přejeme vám hezký víkend a nezapomeňte, že hodleři nepanikaří, i kdyby na kryptomarketu padala maxima.


Krypto Hodler je místo, kde je srdečně vítán každý příznivec kryptoměn. I díky vám se nám daří den za dnem budovat příjemnou komunitu vzájemně nápomocných lidí. Neustále usilujeme o pečlivý výběr těch nejzajímavějších zpráv a novinek, abychom vám přinášeli skutečně jen to nejpodstatnější a nejzajímavější, co se aktuálně děje. Zprávy doplňujeme edukativními a odpočinkovými články a jednou týdně vše zabalíme do Sobotního přehledu posledních novinek (SPPN), abychom vám umožnili zpětně listovat v novinkách týden po týdnu. Poskytujeme vám časově úsporné řešení, jak sledovat aktuální dění během pouhých několika minut týdně.

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE
Leave a Comment

Nejnovější články

Nové bitcoinové velryby již téměř zdvojnásobily velikost starých velkých vlastníků BTC, informoval CryptoQuant

Jak zdůraznil generální ředitel podniku CryptoQuant pro analýzu blockchainu nové krypto velryby skupují bitcoiny velmi…

26. 4. 2024

Schyluje se k obřímu nákupu? Kryptovelryby převádějí 1,3 miliardy dolarů ve stablecoinu na Coinbase

Podle analytiků mohou mít velké vklady dolarů ve formě stablecoinu USDC potenciálně velký dopad na…

26. 4. 2024

Americký prezidentský kandidát Robert F. Kennedy říká, že dá celý rozpočet USA „na blockchain“ kvůli transparentnosti

Kandidát na amerického prezidenta Robert F. Kennedy říká, že pokud získá nejvyšší politickou funkci v…

26. 4. 2024

Ripple zamítá žádost SEC o pokuty ve výši 2 miliardy dolarů a tvrdí, že nezaplatí více než 10 000 000 USD

Společnost založená tvůrci kryptoměny XRP se ohradila proti požadavku Komise pro cenné papíry a burzy…

26. 4. 2024

Investoři Shiba Inu přesouvají své prostředky do tohoto nového VR projektu ve vidině 1 000% návratnosti

Od té doby, co se cena Shiba Inu (SHIB) ustálila nad klíčovou dlouhodobou rezistencí, která…

26. 4. 2024

Americká komise pro cenné papíry a burzy (SEC) v květnu odepře trhu spotové ETF na Ethereum, říká Reuters

SEC pravděpodobně odloží nebo rovnou zamítne schválení spotových ethereových ETF, zatímco Hongkong začne s takovými…

25. 4. 2024
 

Provozovatelem webu je fyzická osoba zapsaná v Živnostenském rejstříku. Informace o provozovateli. Návštěvou stránky Kryptohodler výslovně souhlasíte s podmínkami - více zde.

info@kryptohodler.cz

This website uses cookies.

Read More